🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Heroes

a long, long time ago..
piterkow
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: piterkow »

Czytałem wiele tekstów o strajku i wszędzie pisało, że Heroes skończy się na 11 odcinkach.
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

O F..... ! No to lipa, panie generale! Odcinek bardzo fajny, ale jak na przedostatni w sezonie, to troche za mało 8)
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

piterkow pisze:Czytałem wiele tekstów o strajku i wszędzie pisało, że Heroes skończy się na 11 odcinkach.
No tak i będzie przerwa najprawdopodobniej chopć może nie aż tak duża wszystko w rękach scenarzystów
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Miejmy nadzieję, że nie trzeba będzie czekać do września przyszłego roku na 3 serię.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

skoro wczoraj zaczęły sie negocjacje, to moze poprostu zostawią to na czas przerwy (napewno troche dłuższej, bo muszą troche dokręcic) i puszczą jeszcze te odcinki dalsze przed wakacjami. Mam na mysli że o wiele lepiej byłoby gdyby poprostu zrobili cliffhangera, a jak sie dogadają nakręcili juz normalne zakonczenie, a nie skrócone poprzez inne zakonczenie niz planowano odcinka 11.
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

Helventis pisze:skoro wczoraj zaczęły sie negocjacje, to moze poprostu zostawią to na czas przerwy (napewno troche dłuższej, bo muszą troche dokręcic) i puszczą jeszcze te odcinki dalsze przed wakacjami. Mam na mysli że o wiele lepiej byłoby gdyby poprostu zrobili cliffhangera, a jak sie dogadają nakręcili juz normalne zakonczenie, a nie skrócone poprzez inne zakonczenie niz planowano odcinka 11.
Dokładnie cały sezon 22-23 odcinki bo co to za sezon z 11?
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Heroes [2x09-10] Obrazek
mxgts
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mxgts »

ogolnie odcinek 10 był świetny ;) wiele się działo i wogóle wypas :wink: tylko ze nie wiem czy dobrze rozumiem to co tu piszecie :P jak to 2 sezon ma sie skonczyc na 11 odcinkach :shock: `kurka wodna to co ja bede ogladal :| PB zawieszony, Supernatural tez a teraz Heroes :roll: o nieee :?
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Wochniu »

Zaraz biore się za oglądanie 10 odcinka. Jak obejrzę zrobię edita i opisze wrażenia :D
dory
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dory »

Ahh, czemu nie ma 11 odcinka razem z 10.
Takie zakonczenie ze az sie chce zobaczyc co bedzie dalej.
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Nie ma co się dziwić. Zawsze przerywają w najlepszych momentach.
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Twórca "super serialu" Herosi, Tim Kring przeprosił fanów za niespełnianie oczekiwań (15% spadek w rankingach oglądalności w stosunku do sezonu premierowego) i generalnie ślamazarny rozwój akcji w sezonie 2. (małe spoilery)

Kring obiecał poprawę i przedstawił swój własny, krytyczny punkt widzenia na trwający w USA sezon. Oto co jego zdaniem nie wyszło:

* Zbyt wolny rozwój wydarzeń - twórcy myśleli że powolne wprowadzenie podobne do sezonu 1 będzie dobre, gdy widzowie oczekiwali większej dawki adrenaliny,

* Zbyt późne ukazanie motywu ratowania świata - apokaliptyczna wizja Petera powinna być pokazana w odcinku premierowym a nie jak to się stało - dopiero w odcinku 7,

* Złe wprowadzenie nowych bohaterów - Maya, Alejandro czy Monica pojawili się w zupełnie oddzielnych historiach, jakby nie połączonych z głównym wątkiem,

* Zbyt długi pobyt Hiro w Japonii - pobyt sympatycznego (choć znam osoby szczerze go nie cierpiące) Japończyka w XVII Japonii, gdzie spotyka swojego bohatera z czasów młodości - Takezo Kensei - nie miał w sobie tyle treści by ciągnąć go aż przez tyle odcinków,

* Kiepskie wątki miłosne - zarówno kino jak i telewizja widziały już lepsze romanse niż te z udziałem Claire czy Hiro. Ten serial to nie najlepsze miejsce na wątki romantyczne.

Na całe szczęście, ostatnie odcinki zdecydowanie wróciły do formy. Pozostaje pytanie jak będzie wyglądała najbliższa przyszłość - odcinek, który będzie nadany 3-go grudnia został tak przerobiony by mógł tworzyć "season finale" jeśli strajk scenarzystów nie zostanie zakończony w najbliższym czasie.
Żródło:

Kod: Zaznacz cały

http://ogladamytv.blox.pl/2007/11/Tworca-Herosow-przeprasza.html
mlodszy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mlodszy »

Kod: Zaznacz cały

ed2k://|file|Heroes_(2x08-10)EnglishV+NapisyPL.rar|351451646|718C556285F22CB04DAFE70BCF993F5B|/
Awatar użytkownika
darklord
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: darklord »

Własnie obejrzałem 11 odcinek heroes i wyglada na to ze to juz koniec sezonu 2, odcinek naprawde bardzo fajny. Mam nadzieje ze trzeci sezon bedzie dłuższy niz ten i ciekawszy
Obrazek
Obrazek
bolek111
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bolek111 »

Własnie czy odcinek 11 to ostatni odcinek drugiego sezonu?? Bo doniosłem takie wrażenie. Kurcze odcinek chyba najlepszy ze wszystkich jakie dotąd wyszły.

!!!!!!!! SPOILER!!!!!!!!!!

W odcinku Peter w końcu staje po właściwej stronie. Ginie pare osób ale nie zdradze kto niestety bo musicie sami obejrzeć odcinek. Oglądając go nie spodziewałem się że będzie to ostatni odcinek drugiego sezonu ale pewnie spowodowane to jest tym głupim strajkiem. Odcinek moim zdaniem najlepszy ze wszystkich.

KONIEC SPOILERA

Ocena w skali do 10 hehe 12:)
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Oto serial któremu strajk scenarzystów zaszkodził najmocniej. Przedwczesny finał w momencie, gdy wszystko zaczyna się rozkręcać. Całkowita rezygnacja z pobocznego projektu Origins. Pozbawiony spójności i logiki finał sezonu. Nie chcę tu spojlować, ale np. taki wątek Monici i tych komiksów z poprzedniego odcinka to żenada, a pozostałe (wątki) też są cholernie naciągane. Ehhh... szkoda gadać. Zawiodłem się i to mocno, ale przynajmniej jest szansa, że wszystko wróci do normy.
igrzysk
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: igrzysk »

Więc powiem tak. Pierwszy i ostatni odcinek sezonu (jakiekolwiek serialu) poprostu powinny z natury być dobre. Dobrze nakrecony, wyrezerysowne z dobra fabułą.

Spoiler.
Ostatni odcinek II sezonu Heroes nie ma nic z tego. Z 4-5 w miare przysfajalnych scen + z 2-3 dobre. Kiedy patrze w przeszlosc i przypominam sobie jak podniecony jak male dziecko bylem kiedy uslyszalem ze jest "monster that is far more scarier the sayler" to sie cieszylem, tak cieszylem.
Szkoda że potem dowiedziałem sie jest to jakis gruby świniak którego moce nie są niczym wyjątkowym, i jak szybko sie pojawił tak szybko padł.
Tutaj tez sie cieszylem, ale z innego powodu, ze sezon sie skonczyl. Bo takiego przykrego czegos dawno nie widzialem. Zeby z tak potencjalnie dobrego serialu stworzyc, chłam na poziom troche lepszego Dresden files czy coś. Ostatni wrogiem sezonu wydawał się byc Niger z ghetta który został załatwiony kopem w jądra.
Podsumuje to wszystko tak, bo brak mi już słow.
End of Spoiler

Sezon I .

Innowacja, dobra wartka akcja, ciekawy rozwój bohaterów, dobrze nakręcony sceny, przykuwające do telewizora momenty, dobrze zrobione walki ..

Sezon II .

Obrazek
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Wiele oczekiwałem po season final Heroes. Niestety całkowicie się zawiodłem. Cała akcja odcinka była nadzwyczaj sztuczna. W tym odcinku tak naprawdę dowiedzieliśmy się tylko, że wprowadzenie Moniki i Mai do serialu było całkowicie niepotrzebne. Prawie cały odcinek moim zdaniem był beznadziejny.

SPOILER\/
Wyjątek stanowiła końcówka, gdzie postrzelony został Nathan, pochowany Adam i odzyskujący moce Sylar.

Za odcinek stawiam 1/6. Postawiłbym 3+, ale niech ta jedynka stanowi sprzeciw do szybszego zakończenia seasonu.
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Wochniu »

Według mnie sezon drugi został dużo lepiej zrealizowany niż pierwszy. Dużo więcej motywów, ale szybkie zakończenie bardzo mu zaszkodziło.
yellow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: yellow »

Już na starym forum psioczyłem na 2 sezon Heroes. Wielkie rozczarowanie, a miało być tak pięknie :wink:

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ