🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Strajk Scenarzystów

Historyczne posty.
m13
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Strajk Scenarzystów

Post autor: m13 »

Hejka!!! Czy ma ktoś jakieś nowe informacje dotyczące strajku scenarzystów seriali ?? Bo coś mi się ostatnio obiło o uszy, że ma być rok przerwy w serialach. Piszcie proszę co o tym myślicie i co wiecie na ten temat bo nie będzie ciekawie :( [/b]
marilyn
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: marilyn »

"Strajkujący 14 dni scenarzyści zobaczyli światełko w tunelu. Gildia Producentów Filmowych i Telewizyjnych zdecydowała się ponownie zasiąść do negocjacji."

"Obie strony spotkają się w poniedziałek, 26. listopada - 3 dni po amerykańskim Święcie Dziękczynienia."

"Dowiedzieliśmy się nieoficjalnie, że obie strony przygotowały listę bardzo podobnych warunków, co oznacza jedno - w następny poniedziałek producenci oraz scenarzyści mogą dojść do konsensusu."
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

no mam nadzieje, ze dojdą do jakiegos satysfakcjonującego obie strony porozumienia, moze istnieje szansa na pełny sezon Supernatural, Heroes, LOSTa... fajnie by było...
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: kendzi »

Oby prace nad Battlestarem rozpoczeły sie na nowo, bo czytałem ze przerwali kręcenie 4 sezonu.
m13
Wskaż do odpowiedzi

Czyli jest nadzieja :)

Post autor: m13 »

No to miejmy nadzieje, że się wszyscy dogadają i dalej będziemy ogląda swoje ulubione seriale. Jak coś ktoś będzie wiedział nowego to uderzac na forum i pisac co sie wydarzyło w związku ze strajkiem. Pozdro!!!
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Wochniu »

miejmy nadzieję, bo szczególnie serial Heroes zaczął się rozwijać w drugim sezonie i szkoda by było przerywać go dlatego, że producentom nie chce się płacić (jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę). Wiele innych seriali również zaczęło się rozwijać i szkoda by było je również pozamykać.
ROBIN bez kaptura
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ROBIN bez kaptura »

Ten strajk mi osobiście nieco przypomina strajk hokeistó NHLu sprzed jakiegoś czasu. Wówczas liga była zawieszona, a zawodnicy w dużej części grali przez jakiś czas w europejskich klubach.
Może by w tym czasie amerykańscy scenarzyści przenieśli się na trochę do nas i "podrasowali" nam Klan albo Złotopolskich :)
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: kendzi »

Cóż oni chyba tam bez podwyżki mają i tak większe zarobki niż mieliby na starym kontynęcie, wiec to się raczej im nie opłaca.
We are against piracy, please don't attack ships.
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

A ci NHL'owcy to chyba tylko grali nie dla pieniędzy a utrzymania formy :P
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

ja mam takie zaległosc w ogladaniu ze ten strajk jak narazie zupełnie mi nie przeszkadza, nadrobie zaległosci przynajmniej
nawet jest mi nareke
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Ja mam to samo ;) Po prostu wcześniej czasu brakowało na wszystko na raz, a teraz akurat taka mała przerwa dobrze mi przysłuży i nadrobię, to co chcę. Tylko kurde przez pad demonoida wiele torrentów asd siadło :(
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

ech... a ja się nudzę. Dexter i Desperatki w poniedziałek, jutro koniec Heroesów, w środę może Reaper... a potem nic! :alien:

z nudów zacząłem serial, który już dawno miałem, a zawsze brakowało czasu - Firefly.
Awatar użytkownika
Aye
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Aye »

Tydzień temu skończył się strajk scenarzystów, ale tych na Broadway'u (dostali więcej kasy). Miejmy więc nadzieję, że i w Hollywood w końcu się pogodzą (choć cały strajk jest dla mnie kompletnie obojętny).
Obrazek
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

Heh jak to mój kumpel ostatnio skwitował "Co ich popi***oliło? Chcą 5 milionów zamiast 3? :P
Tom_84
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Tom_84 »

Wochniu pisze:Chcą 5 milionów zamiast 3? :P
Na starym forum ktos podawal info ze wcale takich kokosow jak to by sie moglo wydawac nie dostaja. Ich w telewizorni nie widac.
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

wiem wiem. To kumpel który się nie zna, ale też jets w tym trochę racji. Nie mówiłbym jakby im tam sprzątaczki strajkowały, że chcą więcej kasy, ale scenarzyści wbrew pozorom też mają sporo kaski.
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Ale tak to już jest... Dasz palec, wezmą całą rękę. Ile by nie zarabiali, to zawsze będzie za mało. Tak jak z lekarzami u nas. Niby mało w stosunku do zagranicznych pensji, ale na warunki, jakie są w Polsce i tak są grupą jednych z najlepiej zarabiających ludzi.

Ile by nie zarabiali, to i tak po pewnym czasie będą chcieć więcej. Ot ludzka pazerność ;)
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Ej, ale tu chodzi o to że oni zarabiają na poziomie statystów. Cała reszta ekipy filmowej jest lepiej opłaca, a jak wiadomo bez scenariusza żaden film nie powstanie.
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wujekjoe »

dostana koszyk slodyczy na swieta to im pewnie doda powera ;)
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

wujekjoe pisze:dostana koszyk slodyczy na swieta to im pewnie doda powera ;)
O ile to miało nas uchronić przed kolejnymi przerwami to się zgadzam i sam im mikołaja i czekoladę wyśle;]

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ