EKSTRAKLASA

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
marjan
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

EKSTRAKLASA

Post autor: marjan »

Kto waszym zdaniem jest faworytem w rozgrywkach ekstraklasy?
Moim zdaniem lige wygra Wisła albo Lech.

//Pomimo iż to nie forum piłkarskie nazwy drużyn piszemy z dużej litery.
Szanuj innych, inni będą szanować Ciebie. //Merlin_
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Choć jestem Poznaniakiem to ze smutkiem muszę stwierdzić, że Lech raczej sobie nie poradzi z trudem całego sezonu a druga pozycja jest w zasięgu Lechitów, no i oby powiodło się "Naszym" drużynom w p. UEFA:). Z drugiej strony jednak myślę, że jak zwykle będzie ciężko Kolejorza pokonać u siebie bo do tego nas Lokomotywa już przyzwyczaiła. O Mistrza powalczy Wisła, Lech i Legia, ze wskazaniem na pierwszy team.
marjan
Wskaż do odpowiedzi

UEFA

Sqter pisze:Choć jestem Poznaniakiem to ze smutkiem muszę stwierdzić, że Lech raczej sobie nie poradzi z trudem całego sezonu a druga pozycja jest w zasięgu Lechitów, no i oby powiodło się "Naszym" drużynom w p. UEFA:). Z drugiej strony jednak myślę, że jak zwykle będzie ciężko Kolejorza pokonać u siebie bo do tego nas Lokomotywa już przyzwyczaiła. O Mistrza powalczy Wisła, Lech i Legia, ze wskazaniem na pierwszy team.
Trzymam kciuki za to żeby Lech jak najdalalej doszedł w pucharach.Wyjscie z grupy będzie sukcesem.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Re: UEFA

Post autor: spiderpp »

marjan pisze: Trzymam kciuki za to żeby Lech jak najdalalej doszedł w pucharach.Wyjscie z grupy będzie sukcesem.
Chyba awans do rozgrywek grupowych będzie sukcesem, z wyjściem z grupy to już nie przesadzajmy. Jeszcze rewanż ze Szwajcarami i zobaczymy kogo Lech wylosuje w następnym dwumeczu...
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Jeśli chodzi o Lecha: rewanż to chyba już tylko formalność:) Poczekajmy na kolejnych rywali "polskich" zespołów. W końcu wszyscy walczą o "punkty" dla przyszłych drużyn które zapewnią sobie udział w Europejskich pucharach.
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

A ja kibicuje tylko Widzewowi :) Bez napinania oczywiście. Lige wygra Wisła, Leszek gdzies pogubi głupio punkty.

Co do pucharów to Lech i Wisła awansują do grupowiej, tam nie jest tak cięzko. 3 drużyny awansują z grupy, na 5 ekip 2 silne i 3 wyrównane(przeważnie tak bywało) więc jest szansa. Legia no cóż ... FK i to by było na tyle.

Pozdro dla braci po szalu ;)
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Sukcesem to będzie Panowie jak będziemy mieć chociaż 1 drużynę w grupie bo widząć przeciwników w kolejnej rundzie kiepsko to widzę...
Faworytem jest jak zwykle Wisła i tym sezonie Lech. Legia gdy się przełamie też może namieszać ale naraze im to nie grozi. Lech poczynił niezłe wzmocnienia, podoba mi się ich gra, Franz robi tam naprawdę dobrą robotę. Wisła jak Wisła mistrz kraju, jest faworytem co roku, Ma naparwdę niezły skłąd jak na polskie warunki, mankamentem są wartościowi rezerwowi których na dobrą sparwę jest ze 2,3.. co w przceciągu całgo sezonu moze się zemscic. Lech ma tą przewagę że ma pratycznie dwie równe 11.
Prawda jest taka że jesteśmy nie 100 lecz moze już ze 300 lat za murzynami...
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Generalnie Wisła rezerwowych to nie ma. Dawidowski? Niedzielan, może chłopak do formy dojdzie ale kiedy? Brak rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia no i skrzydłowych. Łobodziński ma przebłyski i tyle, Źieńczuk to nie skrzydłowy a pomocnik pracuś ale skuteczny.

Plusem Lecha jest szeroka wyrównana kadra, może po za bramkarzem. Kotorowski ma dni konia i dni żałobne.

Szczytem szczytów będa sukcesy jakie mogą osiągnąc Anorthosis i BATE, jak utrzymają wyniki z pierwszych meczów El. LM i zagrają w grupie to już nawet Cypr i Białoruś nas wyprzedzi w tych ligowych rankingach.
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

dominogal pisze:A ja kibicuje tylko Widzewowi :)
No to jest Nas dwóch! A lige wygra Wisła.
Obrazek
marjan
Wskaż do odpowiedzi

Tylko Widzew

No ja jestem z Łodzi i też kibicuje Widzewowi.
W przyszłym sezonie Widzewek siądzie na tronie-Takie moje marzenia.

Co do Wisły, to przydałby się bramkarz bo Pawełek coś niebardzo błyszczy.
A Dawidowski gra w tej Wiśle już chyba 3 lata i zagrał tylko pare meczów(kontuzje) i jest jednym z najlepiej zarabiających piłkarzy w Wisłe i to mnie denerwuje.
A propo Legi to niesądze żeby byli w stanie coś ugrać w Moskwie czego dowodem jest mecz z Odrą Wodzisław.
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

dominogal pisze:A ja kibicuje tylko Widzewowi
No to jest Nas dwóch!
marjan pisze:No ja jestem z Łodzi i też kibicuje Widzewowi.
Aż tak dużo przedstawicieli Czerwonej Armii bym się nie spodziewał tutaj ;). Co do ligi no to raczej nie będę oryginalny, jeśli powiem, że wygra Wisła. Osobiście wolałbym Kolejorza, ale jest to drużyna gubiąca w głupi sposób punkty. I co do Kolejorza - będzie mi brakowało w tym sezonie meczu z nimi. Ten klimat jest niesamowity i nie do powtórzenia w żadnym innym meczy, nawet z Ruchem.
Gość
Wskaż do odpowiedzi

djjasiek pisze:I co do Kolejorza - będzie mi brakowało w tym sezonie meczu z nimi. Ten klimat jest niesamowity i nie do powtórzenia w żadnym innym meczy, nawet z Ruchem.
Tu się zgadzam, z każdym meczem pojedynki na gardła coraz bardziej efektowne. Jeszcze rok i znów Ruch, Kolejorz, Legia i to chyba tyle. Derbów nie przewiduje w nastepnym sezonie.
marjan
Wskaż do odpowiedzi

Mam pytanie do wszystkich.
Chodzicie na mecze czy tylko śledzicie wyniki.
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Ja nie chodzę, bo nie mam gdzie. U mnie gra 5 liga, więc szkoda czasu. A kibicuje Widzewowi i żeby jeździć na mecze musiałbym przejeżdzać pół Polski więc też odpada.
Obrazek
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

marjan pisze:Mam pytanie do wszystkich.
Chodzicie na mecze czy tylko śledzicie wyniki.
Średnio na 5-6 meczach w sezonie jestem. Może nie dużo, ale do Łodzi też muszę dojechać 50km.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ