osobiscie nie lubie Star Trek... powiedzialbym nawet że nienawidze, wogole mi się nie podoba klimat tego serialu/filmów. Tu napewno twórcy zagwarantują typową StarGate'ową oprawe tego pomysłu i może cos z tego będzie. Ale aby się przekonać trzeba poczekac jeszcze . Ja przynajmniej jestem dobrej myśli, że nie skaszanią pomysłu, i chociaz dostaniemy dobre 2 sezony (co najmniej), bo pomysł SGA jest juz nudny, widac ze im brakuje pomysłów, a tu mogliby się wykazać tworząc jakąś nową otoczkę, ciekawych bohaterów, nowych wrogów, a nie nudnych Wraith czy Replikatorów których nie było widac od 10 odcinków, a pewnie nagle w polowie 5 sezonu nagle się pojawią z jakims diabelskim planem rozpierdzielenia Atlantis.
[quote]Czy to takie świeże???? Kłania się Star Trek... [/quote]
osobiscie nie lubie Star Trek... powiedzialbym nawet że nienawidze, wogole mi się nie podoba klimat tego serialu/filmów. Tu napewno twórcy zagwarantują typową StarGate'ową oprawe tego pomysłu i może cos z tego będzie. Ale aby się przekonać trzeba poczekac jeszcze ;) . Ja przynajmniej jestem dobrej myśli, że nie skaszanią pomysłu, i chociaz dostaniemy dobre 2 sezony (co najmniej), bo pomysł SGA jest juz nudny, widac ze im brakuje pomysłów, a tu mogliby się wykazać tworząc jakąś nową otoczkę, ciekawych bohaterów, nowych wrogów, a nie nudnych Wraith czy Replikatorów których nie było widac od 10 odcinków, a pewnie nagle w polowie 5 sezonu nagle się pojawią z jakims diabelskim planem rozpierdzielenia Atlantis.
witam ja osobiscie niemoge sie doczekac wypuszczenia stargate universe!!!
tak szczerze mowiac to wlasnie niedawno zrobilem sobie maraton filmowy
wszystkie sezony sg1 a poniej stargate atlantis od 1 do 4 sezonu
coz co prawda to prawda tworcy serialu tak naprawde zaskakuja nas czyms nowym w kazdym serialu jeszcze do konca nie pozbyli sie grozby replikatorow jak i wraith wiec ciekawe rowniez jak zaskoczy nas sezon 5
ale ja osobiscie wyczekuje wlasnie na stargate universe jakoze bedzie to zupelnie odrebna historia jak wszyscy dobrze wiedza sg1 i atlantis sa ze soba polaczone
witam ja osobiscie niemoge sie doczekac wypuszczenia stargate universe!!!
tak szczerze mowiac to wlasnie niedawno zrobilem sobie maraton filmowy :P
wszystkie sezony sg1 a poniej stargate atlantis od 1 do 4 sezonu :P
coz co prawda to prawda tworcy serialu tak naprawde zaskakuja nas czyms nowym w kazdym serialu jeszcze do konca nie pozbyli sie grozby replikatorow jak i wraith wiec ciekawe rowniez jak zaskoczy nas sezon 5
ale ja osobiscie wyczekuje wlasnie na stargate universe jakoze bedzie to zupelnie odrebna historia jak wszyscy dobrze wiedza sg1 i atlantis sa ze soba polaczone
moge powiedziec tylko tyle przez jakies 2 tygodnie moze dluzej zrobilem sobie wolne od wszystkiego nawet od wychodzenia z chaty moja wegetacja opierala sie na ogladaniu serialu i ewentualnym zarciu kiedy glodnialem to byloby na tyle
nie pamietam ile dokladnie czasu przy tym wszystkim spedzilem poniewaz po pierwszym tygodniu stracilem orientacje w dacie a juz tymbardziej w czasie
moge powiedziec tylko tyle przez jakies 2 tygodnie moze dluzej zrobilem sobie wolne od wszystkiego nawet od wychodzenia z chaty :P moja wegetacja opierala sie na ogladaniu serialu i ewentualnym zarciu kiedy glodnialem :P to byloby na tyle
nie pamietam ile dokladnie czasu przy tym wszystkim spedzilem poniewaz po pierwszym tygodniu stracilem orientacje w dacie a juz tymbardziej w czasie :P
Z tego co wyczytałem, serial prawdopodobnie ukaże się na początku 2009. Szkoda, bo będzie trzeba dłuuugo czekać. Oby to się nie sprawdziło i żebyśmy ujrzeli serial w wakacje
Z tego co wyczytałem, serial [b]prawdopodobnie[/b] ukaże się na początku 2009. :( Szkoda, bo będzie trzeba dłuuugo czekać. Oby to się nie sprawdziło i żebyśmy ujrzeli serial w wakacje :P
No i mamy oficjalną wiadomość... SCI FI Channel wyraził zgodę na rozpoczęcie produkcji Stargate Universe. Nowy serial będzie miał 2-godzinną premierę w 2009 roku i będzie się pojawiał regularnie w lato tegoż roku co oznacza że nie będzie przerwy w produkcji pomiędzy SGA a nowym serialem. Fabuła ma być taka jak już pisałem we wcześniejszych postach, czyli jest sobie statek który rozrzuca wrota po galaktykach, trafia na niego ekipa badaczy z ziemi, która nie może wrócić spowrotem... czyli takie SGA na statku, z nową obsadą :x Dodatkowo niepokoi mnie stwierdzenie szefa SCI FI, Dave Howe że, cytat "serial ma być skierowany do trochę młodszej widowni". Moim zdaniem to nie może oznaczać niczego dobrego...
No i mamy oficjalną wiadomość... SCI FI Channel wyraził zgodę na rozpoczęcie produkcji [b]Stargate Universe[/b]. Nowy serial będzie miał 2-godzinną premierę w 2009 roku i będzie się pojawiał regularnie w lato tegoż roku co oznacza że nie będzie przerwy w produkcji pomiędzy SGA a nowym serialem. Fabuła ma być taka jak już pisałem we wcześniejszych postach, czyli jest sobie statek który rozrzuca wrota po galaktykach, trafia na niego ekipa badaczy z ziemi, która nie może wrócić spowrotem... czyli takie SGA na statku, z nową obsadą :x Dodatkowo niepokoi mnie stwierdzenie szefa SCI FI, Dave Howe że, cytat "serial ma być skierowany do trochę młodszej widowni". Moim zdaniem to nie może oznaczać niczego dobrego...
Dodatkowo niepokoi mnie stwierdzenie szefa SCI FI, Dave Howe że, cytat "serial ma być skierowany do trochę młodszej widowni"
Zgadzam się w 100%. Stargate to zawsze były seriale dla osób raczej w wieku co najmniej licealnym, jak zrobia z tego jakieś kolejne Hanna Montana, albo Sabrina- nastoletnia czarownica, to...wrrrrrrrrrrrr.
[b]Dodatkowo niepokoi mnie stwierdzenie szefa SCI FI, Dave Howe że, cytat "serial ma być skierowany do trochę młodszej widowni" [/b] Zgadzam się w 100%. Stargate to zawsze były seriale dla osób raczej w wieku co najmniej licealnym, jak zrobia z tego jakieś kolejne Hanna Montana, albo Sabrina- nastoletnia czarownica, to...wrrrrrrrrrrrr.
Szczegółowo opis serialu wedłu stacji SCI FI wygląda tak :
Po odblokowaniu dziewiątego szewronu, ekipa badaczy udaje się dopustego statku zwanego "Przeznaczenie", wypuszczonego przez Pradawnych u szczytu ich cywilizacji, jako część ich eksperymentu, który nigdy nie został ukończony.
To, co zaczyna się jako prosty rekonesans, zmienia się w niekończącą się misję, gdy ekipa odkrywa, że statek nie może wrócić na Ziemię. Muszą teraz zostać na pokładzie "Przeznaczenia".
Polecą w najdalsze zakątki Wszechświata, wypełniając oryginalną misję "Przeznaczenia". Oczywiście tytułowe Gwiezdne Wrota także będą miały swoje miejsce.
Tak po krótce wygląda fabuła nowego serialu. Na początek przypomina trochę za bardzo "Star Trek", lecz miejmy nadzieję, że to tylko pozory. Na pewno muzykę będzie tworzyć Joel Goldsmith, jak we wszystkich dziełach ze świata Gwiezdnych Wrót. Jako że inne seriale SCI FI dobiegły kończy, twórcy mają nadzieję, że przyciągną tym wszystkich fanów gatunku. Twierdzą, że będzie tu więcej akcji w kosmosie, niż to miało miejsce w poprzednich serialach.
Premiera jest zapowiedziana na początek 2009 roku, kiedy to zostanie wyemitowany dwugodzinny pilot, a na lato przewidziana jest emisja serialu.
2008-08-22 JediAdam (źródło: thehollywoodreporter.com)
Szczegółowo opis serialu wedłu stacji SCI FI wygląda tak :
Po odblokowaniu dziewiątego szewronu, ekipa badaczy udaje się dopustego statku zwanego "Przeznaczenie", wypuszczonego przez Pradawnych u szczytu ich cywilizacji, jako część ich eksperymentu, który nigdy nie został ukończony.
To, co zaczyna się jako prosty rekonesans, zmienia się w niekończącą się misję, gdy ekipa odkrywa, że statek nie może wrócić na Ziemię. Muszą teraz zostać na pokładzie "Przeznaczenia".
Polecą w najdalsze zakątki Wszechświata, wypełniając oryginalną misję "Przeznaczenia". Oczywiście tytułowe Gwiezdne Wrota także będą miały swoje miejsce.
Tak po krótce wygląda fabuła nowego serialu. Na początek przypomina trochę za bardzo "Star Trek", lecz miejmy nadzieję, że to tylko pozory. Na pewno muzykę będzie tworzyć Joel Goldsmith, jak we wszystkich dziełach ze świata Gwiezdnych Wrót. Jako że inne seriale SCI FI dobiegły kończy, twórcy mają nadzieję, że przyciągną tym wszystkich fanów gatunku. Twierdzą, że będzie tu więcej akcji w kosmosie, niż to miało miejsce w poprzednich serialach.
Premiera jest zapowiedziana na początek 2009 roku, kiedy to zostanie wyemitowany dwugodzinny pilot, a na lato przewidziana jest emisja serialu. 2008-08-22 JediAdam (źródło: thehollywoodreporter.com)
Nie musi ale by się przydało, bo jak mi się nie będzie podobać to nie kupię dvd, a jak dużo ludzi nie kupi dvd to będą mieli straty i kolejna seria dostanie cancela...
Nie musi ale by się przydało, bo jak mi się nie będzie podobać to nie kupię dvd, a jak dużo ludzi nie kupi dvd to będą mieli straty i kolejna seria dostanie cancela...
generalnie jesli kupujesz serial na DVD dla logo to dziwny jesteś. normalnie ludzie kupują serial bo ma dobrą fabułę, grę aktorów, albo jesli jest zachwalany przez wszystkich...
mi tam zwisa jakie to bedzie miało logo - takie nie jest złe, ważne zeby fabularnie było do przełknięcia
generalnie jesli kupujesz serial na DVD dla logo to dziwny jesteś. normalnie ludzie kupują serial bo ma dobrą fabułę, grę aktorów, albo jesli jest zachwalany przez wszystkich... mi tam zwisa jakie to bedzie miało logo - takie nie jest złe, ważne zeby fabularnie było do przełknięcia
Pokolenie Dzieci Marki Adudas i Nike Bo mają Cool logo.. Taki joke.
Co jak co, ale seriale na dvd sa stanowczo za drogie, choc naprawde chetnie gdyby tylko cena byla normalna, chcialbym miec taka kolekcje seriali na dvd ze sklepowej puleczki.. No i rzecz jasna nie logo z okladki sugerowalbym sie lecz treścią serialu..
Pokolenie Dzieci Marki Adudas i Nike :-) Bo mają Cool logo.. Taki joke. Co jak co, ale seriale na dvd sa stanowczo za drogie, choc naprawde chetnie gdyby tylko cena byla normalna, chcialbym miec taka kolekcje seriali na dvd ze sklepowej puleczki.. No i rzecz jasna nie logo z okladki sugerowalbym sie lecz treścią serialu..
Nie wazne tak naprawde jak wyglada logo, wazne zeby sam serial byl ciekawy i dobrze sie go ogladalo. Jak serial zdobedzie rozglos to i logo nagle zacznie sie podobac .
Nie wazne tak naprawde jak wyglada logo, wazne zeby sam serial byl ciekawy i dobrze sie go ogladalo. Jak serial zdobedzie rozglos to i logo nagle zacznie sie podobac ;).