Stargate Universe

a long, long time ago..
neotps
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: neotps »

Wszystko co z napisem STARGATE jest piękne! ;)
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

neotps pisze:Wszystko co z napisem STARGATE jest piękne! ;)
"Stargate Infinity" też? :?
Obrazek
Ignorance is a virtue.
perfecti
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: perfecti »

Yugi_2142 pisze:Nie musi ale by się przydało, bo jak mi się nie będzie podobać to nie kupię dvd, a jak dużo ludzi nie kupi dvd to będą mieli straty i kolejna seria dostanie cancela...
Ja się przymierzam do Friends DVD.
548.88 zł za 236 odcinki friends( całe 10 sezonów)
wychodzi ~2,5 zł za odcinek 30 minutowy.

Drogo trochę, no ale potem wchodzę na Ebay USA, i widzę ten sam zestaw za 140$~320 zł

wychodzi na to że importer nalicza sobie 220 zł
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Liroy »

to kup z ebaya ;]
neotps
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: neotps »

Jaki ten post ma zwiazek z stargate?
perfecti
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: perfecti »

Ze stargate raczej mało ale to był post odnośnie kupna serialu na dvd.

Co do SG: Universe to jeszcze se do 2009 poczekamy;/
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Cytuję za Hatakiem...jeśli to prawda, to dostaniemy nową Buffy... :evil:

Kod: Zaznacz cały

Rozpoczęły sie poszukiwania obsady dla postaci z trzeciego serialu pod tytułem „Universe”. Informacje zdobył Gateworld z niepewnych źródeł. Na chwilę obecną powinna być więc ona traktowana jako pogłoska. 
Oprócz tego trzeba mieć na względzie że postacie mogą ulec zmianie. Pamiętacie Dr. Benjamin’a z Atlantisa? To miał być MacKay!
Zdjęcia do serial rozpoczną się 4 lutego 2009 roku. 

Pułkownik Everett Young
Przystojny, utalentowany czterdziestolatek, były dowódca zespołu SG. Dwa lata temu poprosił o zezwolenie odsłużenia swojej służby na Ziemi do czasu poślubienia swojej żony, Hailey. Na razie jednak jest tymczasowym dowódcą tajnej bazy pozaziemskiej. Utrata dwóch ludzi ze swojej drużyny kilka lat temu nauczyła go niczego nie być pewnym i jest gotowy na wszystko. Utrzymuje swoją drużynę w rydzach dzięki czemu ciągle są żywi. Obsada dla gwiazd aktorskich. 

Tamara Jon
20-25 lat, wyraźna przynależność etniczna (preferowane Azjatki). W stopniu kapitana, medyk polowy SGC. Doświadczenie pozaziemskie. Piękna, wykształcona, sprytna, sprawna. Odbyty trening ratownictwa medycznego. Zdolność leczenia poważnych obrażeń. Skromne tło. Snem jej jest zostanie doktorem, ale nie było jej stać na studia medyczne i Siły Powietrzne były dla niej najlepszym wyjściem. W wyniku wydarzeń zostaje najbardziej obeznaną osobą w sprawach medycyny na statku i musi sprostać poczuciu braku wiedzy i doświadczenia lecząc swoich pacjentów. Jej problemem jest także brak leków i zapasów by jej praca była łatwiejsza. 

Chloe Carpenter
Dwudziestolatka, oszałamiająca i seksowna. Córka senator USA. Oczko w głowie tatusia, trochę rozpuszczona, ale jednocześnie nie głupia. Ma żyłkę do polityki i życia towarzyskiego. Jej marzeniem jest pójście w ślady ojca, ale jak na razie jest imprezowiczką na pierwszym roku renomowanej szkoły wyższej. Tragiczna śmierć ojca i inne tragiczne okoliczności uwięziły ją na statku poddając próbie jej charakter. 

Eli Hitccock
20-25 lat. Nierób I jednocześnie geniusz do wszystkiego nad czym tylko pomyśli – matematyka, komputery. Zgryźliwe poczucie humoru, towarzyski wyrzutek. Pochodzi z rozbitej rodziny. Brak pewności siebie, bo jego prawdziwa inteligencja nigdy nie została dostrzeżona jak u postaci Matt Damson’a z „Good Will Hunting”. 

Poruczni Jared Nash
20-25 lat. Młody członek drużyny SGC. Kwalifikuje się na oficera, ale nie jest jeszcze w pełni wyszkolony. Fantazja każdej nastolatki. Został wywołany jak na boisku z ławki rezerwowych na kapitana drużyny. Wierzy się że wypełni rolę lidera drużyny pomimo tego że nie jest gotowy do przejęcia pełnej odpowiedzialności. Musi się nauczyć przejąć dowodzenia i zyskać respekt przez swoje decyzje manewrując pomiędzy różnymi charakterami osób na statku dla ich własnego dobra. Jak Jason Bourne jest utalentowany i dobrze wyszkolony, aczkolwiek psychicznie nie przygotowany do tak napiętej sytuacji. 

Ron “Psycho” Stasiak
20 lat, etniczność. Żołnierz. Duży, silny, cichy. Chcesz go mieć po swojej stronie. Nie chcesz by się na ciebie wściekł. Brakuje mu temperamentu w nie bitewnych sytuacjach. Jego przeszłość jest tajemnicą, ale to oczywiste że coś ciemnego skrywa się pod jego zasłoną tajemniczości. Jednocześnie ma swoje zasady bo w innym wypadku pozabijałby wszystkich wokół siebie. Jak postać Eric’a Bana „Hoot” z „Blackhawk Down”.

Added after 11 minutes:

Dodam jeszcze coś- zauważyliście przedział wiekowy bohaterów? Na forum Startrekowym ktoś słusznie napisał, że to takie BeverlyGate :D Jeśli to co piszą okaże się prawdą choćby w 50% CZARNO TO WIDZĘ :thumbdown:
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Czerwek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Czerwek »

Zle sie dzieje...

Ehh... Widac w tych czasach wszystko musi byc produkowane pod dzieci...
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Były już info że to ma być dla nieco młodszej widowni skierowane... Więc nie dziwi mnie to, że obsada będzie młodsza, bałem się tylko nastolatków...
A co do samego serialu, wypowiadać się będzie można ze szczegółami po obejrzeniu pilota... Na razie jednak mam na dzieję że nie zepsują serialu.
Obrazek
piter556
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: piter556 »

Martwi mnie to bardzo. :cry: Czy tak skończy legenda?! :cry: :(
Pawel
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Pawel »

Wcale nie musi być tak źle. Doświadczony pułkownik, który będzie miał ze sobą załogę żółtodziobów. Najważniejsza będzie i tak fabuła.
Czerwek
Wskaż do odpowiedzi

Oj jestem sie w stanie zalozyc, ze bohaterowie beda jak Barbie i Ken, takie dziwne wrazenie...
orestblod
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: orestblod »

Mniejmy nadzieje ze nie wyjdzie z tego MODA NA SUKCES :P
bweb
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bweb »

Prawie wszyscy 20-25 lat...

Rece mi opadly i brakuje slow zeby opisac niesmak...
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Ze zgrzytem zębów wyczekuje pierwszego sezonu;/
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Czerwek pisze:Oj jestem sie w stanie zalozyc, ze bohaterowie beda jak Barbie i Ken, takie dziwne wrazenie...
Sqter pisze:Ze zgrzytem zębów wyczekuje pierwszego sezonu;/

Mam nadzieję, że jednak to tylko jakiś pierwotny pomysł, który ulegnie zmianie w trakcie kompletowania obsady. Przyznam się, że łamałam sobie z pół godziny głowę, w jaki sposób scenarzyści mieliby wprowadzić do serialu tą seksowną :D i oszałamiająca :D panienkę z koledżu? No bo na zdrowy rozum, jak to tajna baza Stargate Command, to co robiłaby tam taka panienka? Była na wycieczce szkolnej? Ale potem pomyślałam, że widać scenarzyści nie mają zdrowego rozumu....

Poczekam, zobacze...ale :-(
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
uther
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: uther »

Jeszcze zmienią tytuł na Stargate: 90-210
R. D. Anderson zbliza sie do 60, Teal'c do 50, Daniel do 40. Wyobrazcie sobie jakby wyglądało SG-1 gdyby oni wszyscy mieli po 20 lat. Serial bylby niewiarygodny, z malo charyzmatycznymi aktorami(jak na razie). Jedynie Carter ten wiek wyszedlby na dobre. Obawiam sie ze podobnie bedzie z SG: Universe i ze aktorsko bede zadowolony tylko z rol zenskich. No i moze z tej jednej gwiazdy z czterdziestka na karku.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

uther pisze:Jeszcze zmienią tytuł na Stargate: 90-210
R. D. Anderson zbliza sie do 60, Teal'c do 50, Daniel do 40. Wyobrazcie sobie jakby wyglądało SG-1 gdyby oni wszyscy mieli po 20 lat. Serial bylby niewiarygodny, z malo charyzmatycznymi aktorami(jak na razie). Jedynie Carter ten wiek wyszedlby na dobre. Obawiam sie ze podobnie bedzie z SG: Universe i ze aktorsko bede zadowolony tylko z rol zenskich. No i moze z tej jednej gwiazdy z czterdziestka na karku.
Z tego co pamiętam, był nawet taki odcinek SG-1, gdzie sparodiowali serial zamieniając obsadę na nastolatków, ale tamci mieli góra 16.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Czerwek
Wskaż do odpowiedzi

to zostaje nam tylko pomarzyc, ze w pierwszym odcinku cala obsada zostaje zabita przez (tutaj kazdy wstawia to co woli), a od drugiego odcinka mamy obsade w normalnym wieku :)
Pawel
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Pawel »

panjandrum pisze: Z tego co pamiętam, był nawet taki odcinek SG-1, gdzie sparodiowali serial zamieniając obsadę na nastolatków, ale tamci mieli góra 16.
To zdaje się fragment odcinka numer 200 :D.

Ale wracając do tematu. Zapewne niektóre informacje o postaciach się jeszcze zmienią. Nawet jeśli nie to ja tak nie dramatyzuję. Najważniejsza będzie fabuła. Jak wspomniałem wcześniej, może to być całkiem niezłe. Doświadczony główna postać, która musi dowodzić bandą żółtodziobów. Oby tylko jakoś sensownie ich wprowadzili.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ