Miniserial Generation Kill. Podstawą jest książka Evana Wrighta pod tym samym tytułem, opowiadająca o amerykańskich żołnierzach w Iraku. Scenariusz napiszł David Simon i Edward Burns, którzy wcześniej pracowali m.in. przy serialu Prawo ulicy.
Generation Kill jest wiarygodnym portretem wyzwań, przed jakimi stają amerykańscy żołnierze Pierwszego Batalionu Zwiadowczego w pierwszej fazie operacji w Iraku.
[quote]Miniserial Generation Kill. Podstawą jest książka Evana Wrighta pod tym samym tytułem, opowiadająca o amerykańskich żołnierzach w Iraku. Scenariusz napiszł David Simon i Edward Burns, którzy wcześniej pracowali m.in. przy serialu Prawo ulicy.
Generation Kill jest wiarygodnym portretem wyzwań, przed jakimi stają amerykańscy żołnierze Pierwszego Batalionu Zwiadowczego w pierwszej fazie operacji w Iraku. [/quote]
Całośc skladac sie bedzie z 7 odcinków.
trailer: http://www.youtube.com/watch?v=mS9_wtekt8c oficjalna strona: http://www.hbo.com/generationkill/ pierwszy odcinek http://www.mininova.org/tor/1595048
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
mam nadzieje ze ktoś się zabierze za napisy bo serial zapowiada się nieźle ale niestety ciężko się ogląda bez napisów bo często trudno zrozumieć co mówią
mam nadzieje ze ktoś się zabierze za napisy bo serial zapowiada się nieźle ale niestety ciężko się ogląda bez napisów bo często trudno zrozumieć co mówią
Ja sprawdzę na pewno. W tym tygodniu jak znajdę czas, to obejrzę pilot, ale patrząc na sam plakat promocyjny (dwie kluczowe nazwy: HBO i The Wire) już wiem, że mi się spodoba.
Ja sprawdzę na pewno. W tym tygodniu jak znajdę czas, to obejrzę pilot, ale patrząc na sam plakat promocyjny (dwie kluczowe nazwy: HBO i The Wire) już wiem, że mi się spodoba.
Serial jest świetny. Moim skromnym zdaniem nawet lepszy niż theWire. Obraz wojny w Iraku z perspektywy żołnierzy, bez typowego, amerykańskiego ideologizowania (uff...trudne słowo). Poza tym kilka nieszablonowych postaci i naprawdę genialne teksty. POLECAM:)
Serial jest świetny. Moim skromnym zdaniem nawet lepszy niż theWire. Obraz wojny w Iraku z perspektywy żołnierzy, bez typowego, amerykańskiego ideologizowania (uff...trudne słowo). Poza tym kilka nieszablonowych postaci i naprawdę genialne teksty. POLECAM:)
nie moge sie doczekac obejrzałem 1 odcinek ale nie bylo napisów a teraz poczekam juz na wersje asd. napisy sa juz do 4 odcinkow jeszcze 3 i miejmy nadzieje sie szybko tu pojawi
nie moge sie doczekac :) obejrzałem 1 odcinek ale nie bylo napisów a teraz poczekam juz na wersje asd. napisy sa juz do 4 odcinkow jeszcze 3 i miejmy nadzieje sie szybko tu pojawi :D
serial juz sie skonczył, jesli chodzi o napisy to brakuje tylko do ostatniego odcinka ale powinny sie pojawic za kilka dni takze djjasiek mozesz sie zabierac do roboty
serial juz sie skonczył, jesli chodzi o napisy to brakuje tylko do ostatniego odcinka ale powinny sie pojawic za kilka dni takze djjasiek mozesz sie zabierac do roboty :D
rowniez polecam, moze nie ma tam ciaglej walki, a nie na tym skupiali sie scenarzysci. Chodzi bardziej o zachowanie i relacje zolnierzy i dowodcow w czasie tej operacji.
rowniez polecam, moze nie ma tam ciaglej walki, a nie na tym skupiali sie scenarzysci. Chodzi bardziej o zachowanie i relacje zolnierzy i dowodcow w czasie tej operacji.