🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Ranking na najlepszy serial!

Historyczne posty.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
youtube Warszawa

Post autor: panjandrum »

Nie, żebym miał pretensje do kogokolwiek. Wiem, że wyniki są generowane przez jakieś skrypty. :pirat:
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

@panjandrum będziesz jeszcze miał szansę na dodanie tego serialu (ale nie w następnej turze) - serial miał duże poparcie więc ma ogromne szanse!

A teraz chcialbym, żebyście mi pomogli ustalic nowe kryterium np:

-klasyka (& starocie?)
-nowości (po odcinku) - musi byc przetłumaczony przynajmniej jeden odcinek,
-mini-serial,
-gatunki (tylko: wg gatunku np komedia czy sci-fi itp),
-kontynuacje?
-??

Macie jakieś typy?

A może nie podoba się Wam lista?
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Według mnie jeżeli chodzi o gatunki to bez sensu. bo i tak jest mało propozycji a jak ktoś proponuje to i tak zawsze te same osoby i o ile według ppozostałych kryteriów można to ten powinien odpaść. Według mnie:

-klasyka
-nowości
-mini-serial
-"zwykły serial"
-kontunuacje
Obrazek
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

Podział na kategorie wydaje mi się nie do końca trafiony, bo np. jeśli ktoś w ogóle nie lubi horrorów, albo sci-fi to ma zabawę z głowy, bo i tak nie będzie głosował na takie seriale. Z kolei jak ktoś np. lubi seriale akcji, albo "szpitalne" to chciałby zobaczyć wszystkie i trudno mu będzie wybrać, na który oddać głos.
Uważam, że wystarczyłaby zasada, że seriali z listy nie można wrzucać do kolejnego typowania, a do następnych już tak, chociaż tak naprawdę to i ona wydaje mi się zbędna. Przecież lepiej by było, gdyby najpierw zostały wystawione seriale najbardziej pożądane.
Może gdyby zrobić dłuższą listę, nie tylko 10 pozycji, to ludzie by lepiej głosowali (oddawali głosy, na te seriale na których im najbardziej zależy i na te których nie znoszą a średniaki zostawili w spokoju), byłoby większe zróżnicowanie i emocje większe.
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Teraz mi do głowy przyszło jeszcze jedno! A jakby tak na stornie ogłosić to?
Zrobić reklame jakąś. Bo niektórzy nawet nie zdają sobie sprawy żę mogąsie przyczynićdo zagoszczenia ich ulubionego serialu na stronie. Napisać np. Wybierz jaki serial ma sie pojawić na stronie. Więcej szczegółów na forum. czy coś takiego!

EDIT.
Przykład.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2008, 22:56 przez piotr_cebo, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
zmora
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: zmora »

szkoda liczyłem że wygra mini-serial :?
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16 ;)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Don_Bazylian pisze:Uważam, że wystarczyłaby zasada, że seriali z listy nie można wrzucać do kolejnego typowania, a do następnych już tak, chociaż tak naprawdę to i ona wydaje mi się zbędna. Przecież lepiej by było, gdyby najpierw zostały wystawione seriale najbardziej pożądane.
Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem i już wyjaśniam dlaczego:

Otóż zakładając ta listę miałem cichą nadzieję, że zgłaszane będą seriale, które naprawdę chcielibyście zobaczyc a nie te, które pamiętacie ze swojego dziecinstwa i fajnie by było je ponownie oglądnąc...
Liczyłem, że zadacie sobie trudu wyszukując jakieś mniej znane pozycje, których nie widzieliście, a które chcielibyście zobaczyc...
Allo, allo, South park itp - było fajne ale czy naprawdę nie lepiej zobaczyc cos innego?
Sam wynalazłem "mgły avalonu' - serial o którym dowiedziałem się przez przypadek przeglądając imdb - sprawdziłem napisy i szok! - są! dlatego go zaproponowałem...
Nie twierdzę, że stare seriale są do niczego - czasem warto sobie powspominac i przysparzają serwisowi popularności (The A-Team - dane z jednego trackerów - 6435 pobrań!) dlatego choc nie mam zamiaru oglądac własnie przygotowywuję MacGuyvera.

Uważam więc, że warto wprowadzac pewne ograniczenia (każdorazowo inne) w naszej liście bo inaczej żadna "perełka" nie będzie miała szans w konfrontacji to takich seriali w stylu M.A.S.H czy Friends.

Pamiętajcie, że forum odwiedza też wiele osób, które nie za bardzo oglądają seriale i głosują ot tak - dla jaj - widząc nieznane tytuły wybiorą te, które rzewnie wspominają jak np Cudowne Lata...

Ja wiem, że skoro jest lista to najłatwiej jest dodac pierwsze co przychodzi mi na mysl ale czy nie lepiej zadac sobie trudu i wynaleźc cos narawde ciekawego? Cos czego jeszcze nie widziales a wygląda na ciekawą pozycję??

Zakłądając tą listę zgodziłem się "poddac woli ludu" i zając sie tym co chcecie - ale jeśli to mają byc za każdym razem same "old-hiciory" to szczerze mówiąc mi się nie chce. (stare seriale wymagają dodatkowych rekompresji czyli CZASU!!! itp).

Dlatego kolejna lista to będą MINI-SERIALE a następna to jak chcecie - może byc nawet tzw. "klasyka".

:)

PS: Psycha Sezon3 wstawiłem do listy, bo chociaż wystawiłem dwa pierwsze sezony i serial jest świetny to jednak zaczął mnie nudzic i chciałem zrezygnowac z wystawienia sezonu trzciego.
Skoro jednak wygrał to ok - BĘDZIE!

@piotr_cebo - nie ma sensu wystawiania takiego ogłoszenia a to dlatego, że jak już pisałem sporej grupie użytkowników naszego Forum seriale kojarzą mu się wyłącznie z tym, co puszczała TVP w zamierzchłych latach i zaowocowało by to zgłaszaniem seriali, które znają (Alf, Gliniarz i prokurator, itp) - a wolałbym tego uniknąc.

Oczwiście z niczego sięnie wycofuję i będę wystawiac uczciwie wszystko co wygra (jeśli seriale te spełną niezbędne warunki - napisy itp) ale chciałbym jednak zmusic Was do większego wysiłku w poszuiwaniu CIEKAWYCH pozycji :)
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Mój typ na nanastępną listę: gatunki -> seriale prawnicze :alien:
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Rzekłbym niszowy gatunek - znajdziesz dziesięc tytułów @Yugi_2142 z tego gatunku z dostępnymi napisami?? Wątpię...

(A ja już się biorę za kompletowanie Psycha s3 - nawet nie wiem sezon juz sie zakonczyl itp ale zaraz sprawdzę).

Zapraszam więc do dodawania seriali - tym razem kryterium to:

MINI-SERIAL
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Na tym polega plan, chodzi o to żeby Boston wygrał :D Przy takiej liczbie głosów na minus jak ostatnio to będzie miał szansę przy bardzo małej konkurencji... :roll:
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Ja bym wolał, żeby ktoś wrzucił te które już wyszły w asd, najlepiej na rapida, bo na torrentach by się nie utrzymały, a jest kilka ciekawych tytułów, np. Stand, Storm Of The Century - które bym z chęcią obejrzał.

Ale jak znajdę ciekawy miniserial to wstawię na listę, bo na razie widzę tylko jeden :grin:
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.

Douglas Adams
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Skoro jest możliwość zaproponowania zmiany to ja proponuje inny obierania pierwszego miejsca niż ten który jest obecnie, czyli jak to wyjaśnił xvidasd na który serial zagłosowano ostatnio ten jest pierwszy, przy tej samej punktacji. Osobiście myśle że to niesprawiedliwe. Równie dobrze mogłoby byc tak że na jeden serial zagłosowano 51 za 58 przeciw = -7, a na drugi 2 za 9 przeciw i to równiez = -7. I jesli ostatni głos oddano na ten z niższą punktacją to on przechodzi?! :?

Fakt że xvidasd prowadzi listę nie przeszkadza mi w tym, że może proponować seriale, zwłaszcza, że sporo z nich jest naprawdę dobrych. Zresztą jak mozna by mysleć że ktoś z taką buźka na avatarze mógłby fałszowac wyniki ;) :D

Podział na różnego rodzaju gatunki myślę że mógłby być fajny, można by spróbować. Przy czym nie wiem czy z jakiegokolwiek gatunku da się wyciągnąć 10 pozycji. Ale przecież to nie byłaby katastrofa gdyby raz na liście było do wyboru 10 pozycji a raz 5.

Co do starych seriali, rozumiem że może większość ludzi już je widziała, choć ja nie widziałam wszystkich odcinków Allo allo, nigdy nie udało mi sie zobaczyc końcowych odcinków, to jednak to jest jakaś klasyka i warto byłoby ja mieć na stronie. Może niektórzy zaczynając od takiej klasyki zainteresowaliby się stronką i innymi nowszymi na niej serialami. Tak było ze mną. Trochę tego, troche tego więc na pewno nie zaszkodzi, zwłaszcza jeśli byłby wszystkie wymagane do wystawienia elementy i cheć osób które by sie tym zajęły.

A podsumowując aktualnego zwycięzcę... mi sie podoba, był wśród moich faworytów i chętnie go obejrzę :grin:
Steryd
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Steryd »

A jest możliwość dodawania linków do seriali w propozycjach?
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Dodałem "Generation Kill" i "House of Saddam" do listy, żeby zwiększyć konkurencje, bo na razie coś tam cicho.
Osobiście nie mam swojego typu z mini-seriali. Jest to stosunkowo mała ilość danych do ściągnięcia, że można pobrać w "350".

Douglas Adams
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

panjandrum pisze:Dodałem "Generation Kill" i "House of Saddam" do listy
Niepotrzebnie, bo Generation Kill planuję wystawić jutro, może pojutrze, a House of Saddam za jakiś tydzień:)
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Czyli to głosowanie jest trochę bez sensu, o ile ktoś nie wstawi czegoś nowego, bo do trzeciego serialu nie ma napisów (narazie), czyli zostaje tylko Das Boot.

Douglas Adams
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Ale kto powiedział że głosowanie sie ma już kończyć! niech każdy szuak jakiś mini-seriali dodaje do propozycji i jak bedzie wystarczajaca ilosc propozycji i glosow to sie rozstrzygnie!
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Gdyby nie to, to nawet nie wiedziałbym, że taki mini-serial (das boot) istnieje - ciagle więc zachęcam do dodawania coraz to nowych propozycji! - wystarczy trochę poszperac w necie.
panjandrum pisze:Osobiście nie mam swojego typu z mini-seriali. Jest to stosunkowo mała ilość danych do ściągnięcia, że można pobrać w "350".
No nie do końca - widzisz np zainteresował mnie mini-serial IMPERIUM - staram się go ściągnąc z sieci już gdzieś od ponad tygodnia - właściwie to (jedyny) torrent był martwy - odnalazłem jednak jego autora, który go wrzucił do sieci i na moją prośbę go podsedował.
Serial ma sześc odcinków + sceny, które w oryginalnej wersji (serialu) nie występowały - napisy są do podstawowych sześciu odcinków (ta wersja to jeden jakby film w dwóch plikach) - teraz męczę się ze złączeniem napisów w całośc + dorobienie do scen (+ synchronizacją), do których nie ma tłumaczenia - myślę, że gdyby nie moje zabiegi to nikt w polsce nie oglądnął by tego wspaniałego serialu (z napisami! - bo wersja z lektorem jest w e2k).

Dlatego warto szukac i dodawac seriale do propozycji i do listy!
Wystarczy odrobina wysiłku! :)
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Są fajne miniseriale, ale albo są już w formacie asd, ale nie da się ich ściągnąć (martwy torrent), albo nie ma do nich napisów. Dlatego mógłby już wejść w życie pomysł z "serialami na rapidshare". Jakby osoby mające na dysku (bądź płytach) miniseriale w wersji asd (lub mniej popularne seriale) wrzucały je na serwery ich żywotność byłaby o wiele dłuższa, bo teraz są po prostu niedostępne :-( KONIEC OFF-TOPU

Znalazłem fajny miniserial który mnie zaciekawił - "Ostatni Don" - na podstawie powieści Mario Puzzo. Fanów Ojca Chrzestnego powinien zaciekawić. Ale nie wstawiam na listę, ponieważ nie ma napisów. Kiedyś podobno ktoś miał, ale nikt nie wie co i jak. Jak ktoś ma ten serial z napisami niech da znać na PM.

Douglas Adams
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Ja też go wczoraj znalazłem, ale napisów ani widu ani słychu.
Obrazek

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ