Wiedziałem, że prędzej czy później pojawi się wersja z Terminatora 2
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Bardzo podobal mi sie pierwszy odcinek 2 sezonu. A najdziwniejsze, ze ogladajac go lepiej sie bawilem niz przy Dexter 3x01. Szkoda tylko, ze tak oszpecili Cameron. Oby sie zagoilo.
Bardzo podobal mi sie pierwszy odcinek 2 sezonu. A najdziwniejsze, ze ogladajac go lepiej sie bawilem niz przy Dexter 3x01. Szkoda tylko, ze tak oszpecili Cameron. Oby sie zagoilo.
Jeszcze nie widziałem, ale już jestem zadowolony - przewijając odcinek zauważyłem, że jedną z ról gra... Shirley Manson, czyli wokalistka zespołu Garbage. Zespół, jak zespół (kapitalne dwie pierwsze płyty, później jakby trochę gorzej), ale pani Manson jest postacią nietuzinkową, więc Jej obecność (pewnie krótka) w serialu cieszy mnie niepomiernie
Jeszcze nie widziałem, ale już jestem zadowolony - przewijając odcinek zauważyłem, że jedną z ról gra... Shirley Manson, czyli wokalistka zespołu Garbage. Zespół, jak zespół (kapitalne dwie pierwsze płyty, później jakby trochę gorzej), ale pani Manson jest postacią nietuzinkową, więc Jej obecność (pewnie krótka) w serialu cieszy mnie niepomiernie :)
Raczej nie krotka. Jak obejrzysz odcinek to przekonasz sie, ze pozbycie sie jej bedzie ekstremalnie trudne.
//fluid
+1 warn za pisanie spoilerow bez ukrycia
zastanow sie co robisz bo gdyby nie to ze przeczytalem to po obejrzeniu odcinka dostalbys bana bo fakt ktory zdradziles potrafi koncertowo spier****c ogladanie odcinka
[spoiler]Raczej nie krotka. Jak obejrzysz odcinek to przekonasz sie, ze pozbycie sie jej bedzie ekstremalnie trudne.[/spoiler]
[color=green]//fluid +1 warn za pisanie spoilerow bez ukrycia zastanow sie co robisz bo gdyby nie to ze przeczytalem to po obejrzeniu odcinka dostalbys bana bo fakt ktory zdradziles potrafi koncertowo spier****c ogladanie odcinka :smt075[/color]
No tak zamiast wyjechac wczesniej w trase jak planowalem nie moglem sie powstrzymac i musialem obejrzec najnowszy odcinek.
Ogolnie najwiekszym minusem jest fakt ze trzeba bedzie czekac kolejny tydzien zeby zobaczyc co bedzie dalej, no coz taki juz urok seriali.
Serial rozpoczal sie z wykopem i mam nadzieje ze utrzym ten poziom
chociaz rozbawila mnie jedna rzecz
Spoiler:
moze i ogladalem za duzo CSI i mam juz zboczenie na tym punkcie ale krople krwi za ktorymi podazala Cameron byly kroplami grawitacyjnymi (co idealnie widac) a nie kroplami ktore powinny byc rozciagniete kiedy upadaja podczas ruchu co ewidentnie swiadczy o tym ze ktos je po prostu podlozyl bo ja rozumie kilka kropel o takim ksztalcie ale nie wszystkei...
WIelki terminator z super wzrokiem potrafiacym analizowac plec z kropli krwi szedl za tym jak idiota prosto w pulapke - usmialem sie niemozebnie na tej scenie
reszta ogolnie jest bez zastrzezen no i kilka zaskakujacych motywow
Spoiler:
pojawienie sie T-1000 na koncu odcinka naprawde mnie zaskoczylo i bez bicia powiem ze nie spodziewalem sie takiego obrotu sprawy aczkolwiek pani T-1000 wydawala mi sie jakas dziwna ale tego co sie okazalo nie przewidzialem
ogolnie smialo daje 8,5/10
We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
No tak zamiast wyjechac wczesniej w trase jak planowalem nie moglem sie powstrzymac i musialem obejrzec najnowszy odcinek. Ogolnie najwiekszym minusem jest fakt ze trzeba bedzie czekac kolejny tydzien zeby zobaczyc co bedzie dalej, no coz taki juz urok seriali.
Serial rozpoczal sie z wykopem i mam nadzieje ze utrzym ten poziom chociaz rozbawila mnie jedna rzecz
[spoiler]moze i ogladalem za duzo CSI i mam juz zboczenie na tym punkcie ale krople krwi za ktorymi podazala Cameron byly kroplami grawitacyjnymi (co idealnie widac) a nie kroplami ktore powinny byc rozciagniete kiedy upadaja podczas ruchu co ewidentnie swiadczy o tym ze ktos je po prostu podlozyl bo ja rozumie kilka kropel o takim ksztalcie ale nie wszystkei... WIelki terminator z super wzrokiem potrafiacym analizowac plec z kropli krwi szedl za tym jak idiota prosto w pulapke - usmialem sie niemozebnie na tej scenie[/spoiler]
reszta ogolnie jest bez zastrzezen no i kilka zaskakujacych motywow
[spoiler]pojawienie sie T-1000 na koncu odcinka naprawde mnie zaskoczylo i bez bicia powiem ze nie spodziewalem sie takiego obrotu sprawy aczkolwiek pani T-1000 wydawala mi sie jakas dziwna ale tego co sie okazalo nie przewidzialem [/spoiler]
Ściągnąłem wczoraj. Obejrzałem. Jestem zadowolony. Serial może nie ma jakiś "wodotrysków", ale świetnie się go ogląda. Momentami zaskakuje, nie ma rażących bugów. Polecam.
Ściągnąłem wczoraj. Obejrzałem. Jestem zadowolony. Serial może nie ma jakiś "wodotrysków", ale świetnie się go ogląda. Momentami zaskakuje, nie ma rażących bugów. Polecam.
Mi również się bardzo podoba. Dodatkowym plusem jest to, że Shirley Manson nie tylko gra (kapitalnie zresztą pasuje z wyglądu do roli, jaka Jej przypadła ), ale również śpiewa - mam nadzieję, że częściej pojawi się Jej wokal na ścieżce dźwiękowej
Podoba mi się również to, że - choć jest to serial s-f - twórcy nie przesadzają z cudeńkami technologicznymi (pomijając oczywiście same cyborgi) jak np. w "Prison Break". Jeśli widzimy twardy dysk komputera, to wygląda on normalnie, zupełnie zwyczajnie, a nie jest dziwactwem podzielonym na ileś tam części Niby to detal, ale jakoś lepiej się takie coś - przynajmniej mi - ogląda.
Mi również się bardzo podoba. Dodatkowym plusem jest to, że Shirley Manson nie tylko gra (kapitalnie zresztą pasuje z wyglądu do roli, jaka Jej przypadła :) ), ale również śpiewa - mam nadzieję, że częściej pojawi się Jej wokal na ścieżce dźwiękowej :)
Podoba mi się również to, że - choć jest to serial s-f - twórcy nie przesadzają z cudeńkami technologicznymi (pomijając oczywiście same cyborgi) jak np. w "Prison Break". Jeśli widzimy twardy dysk komputera, to wygląda on normalnie, zupełnie zwyczajnie, a nie jest dziwactwem podzielonym na ileś tam części ;) Niby to detal, ale jakoś lepiej się takie coś - przynajmniej mi - ogląda.
bardzo dobry odcinek i mam nadzieję [spoiler] że w następnych odcinkach będę wiele razy się tak pozytywnie zaskakiwał tak jak z tym pisuarem [/spoiler] bo trochę jednak tego brakowało w 1 sezonie
Bostonq pisze:Podoba mi się również to, że - choć jest to serial s-f - twórcy nie przesadzają z cudeńkami technologicznymi (pomijając oczywiście same cyborgi) jak np. w "Prison Break". Jeśli widzimy twardy dysk komputera, to wygląda on normalnie, zupełnie zwyczajnie, a nie jest dziwactwem podzielonym na ileś tam części Niby to detal, ale jakoś lepiej się takie coś - przynajmniej mi - ogląda.
A nie kradną jakiegoś "chipa" jak w większości seriali.
[quote="Bostonq"]Podoba mi się również to, że - choć jest to serial s-f - twórcy nie przesadzają z cudeńkami technologicznymi (pomijając oczywiście same cyborgi) jak np. w "Prison Break". Jeśli widzimy twardy dysk komputera, to wygląda on normalnie, zupełnie zwyczajnie, a nie jest dziwactwem podzielonym na ileś tam części ;) Niby to detal, ale jakoś lepiej się takie coś - przynajmniej mi - ogląda.[/quote]
A nie kradną jakiegoś "chipa" jak w większości seriali.
Powiem krótko, odcinek świetny, warto było czekać!
Spoiler:
Awaria Cameron i jej próba zabicia Johna zaskoczyła mnie, myślalem, że po wybuchu poprostu wejdzie do domu i pomoze rodzinie Connorów. Zdziwiło mnie natomiast, że po reaktywacji samodzielnie zmieniał cel misji!?
Zaskoczeniem było również, to że Cromartie nie zabił Ellisona. Zasianie zarenka niepewnosci jakoby Agent pomógł w przyszłosci Terminatorom jest świetnych chwytem zastosowanym przez scenarzystów. Kolejny nowy fajny motyw to nowy Terminator. O tym ze jest robotm wiedziałem gdy zachwycała sie komputerem który potrafi "przejsć na czerwonym świetle", ale jego model mnie zaskoczył.
Cóz zostaje tylko czekać na kolejy świetny odcinek.
Powiem krótko, odcinek świetny, warto było czekać!
[spoiler]Awaria Cameron i jej próba zabicia Johna zaskoczyła mnie, myślalem, że po wybuchu poprostu wejdzie do domu i pomoze rodzinie Connorów. Zdziwiło mnie natomiast, że po reaktywacji samodzielnie zmieniał cel misji!?
Zaskoczeniem było również, to że Cromartie nie zabił Ellisona. Zasianie zarenka niepewnosci jakoby Agent pomógł w przyszłosci Terminatorom jest świetnych chwytem zastosowanym przez scenarzystów. Kolejny nowy fajny motyw to nowy Terminator. O tym ze jest robotm wiedziałem gdy zachwycała sie komputerem który potrafi "przejsć na czerwonym świetle", ale jego model mnie zaskoczył.[/spoiler]
Cóz zostaje tylko czekać na kolejy świetny odcinek.
Obejrzałem 2x02 i powiem szczerze, nie był to jeden z tych lepszych odcinków.
Spoiler:
Najlepszy motyw to jak Cameron gra w bilard a później liczy kasę
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Obejrzałem 2x02 i powiem szczerze, nie był to jeden z tych lepszych odcinków. [spoiler]Najlepszy motyw to jak Cameron gra w bilard a później liczy kasę :D [/spoiler]
Drugi odcinek nie jest w cale taki zły, akcji w nim mało. Jednak daje sporo do myślenia. Wprowadza nowe wątki. Trzeci odcinek widziałem w poniedziałek. Nie powiem, serial ten zaczyna nabierać tempa. Poziom jest co raz lepszy ;].
Drugi odcinek nie jest w cale taki zły, akcji w nim mało. Jednak daje sporo do myślenia. Wprowadza nowe wątki. Trzeci odcinek widziałem w poniedziałek. Nie powiem, serial ten zaczyna nabierać tempa. Poziom jest co raz lepszy ;].