Epic four-hour series about the rise of Octavius who succeeds Julius Caesar and tangles with Marc Anthony for control of the Roman empire and finally went on to become the emperor Augustus. imdb.com
Brzmi ciekawie nieprawdaż?
Wprawdzie Rzymu nie przebija (opinie tych co widzieli) ale i tak serial ten jest ponoc świetny.
Zainteresowani?
Ostatnio zmieniony 04 marca 2010, 22:02 przez asd, łącznie zmieniany 2 razy.
[i]Epic four-hour series about the rise of Octavius who succeeds Julius Caesar and tangles with Marc Anthony for control of the Roman empire and finally went on to become the emperor Augustus.[/i] [size=75]imdb.com[/size]
Brzmi ciekawie nieprawdaż? Wprawdzie Rzymu nie przebija (opinie tych co widzieli) ale i tak serial ten jest ponoc świetny.
chętnie bym obejrzał. ostatnio robie sobie maraton seriali historycznych . Tudors S2 nadrabiam, John Adams obejrzałem, teraz Band of Brothers ogladam, a w planach powtórka z 2 sezonów Rome . a i ten serial bym chętnie obejrzał
chętnie bym obejrzał. ostatnio robie sobie maraton seriali historycznych :P. Tudors S2 nadrabiam, John Adams obejrzałem, teraz Band of Brothers ogladam, a w planach powtórka z 2 sezonów Rome ;) . a i ten serial bym chętnie obejrzał
Jest tylko jeden problem a właściwie dwa: serial jest praktycznie niedostępny w sieci ale myślę, że to uda mi się ominąc.
Jest też drugi problem - napisy PL są do szesciu odcinków a ja będę miał wersję "filmową" - czyli (mam nadzieję) wszystkie odcinki połączone w całośc.
Liczę na to, że napisy uda mi się skomparować - gorzej jeśli ta wersja (filmowa) okaże się "pociętym" serialem.... - za parę dni będę wiedział.
Jest tylko jeden problem a właściwie dwa: serial jest praktycznie niedostępny w sieci ale myślę, że to uda mi się ominąc. Jest też drugi problem - napisy PL są do szesciu odcinków a ja będę miał wersję "filmową" - czyli (mam nadzieję) wszystkie odcinki połączone w całośc. Liczę na to, że napisy uda mi się skomparować - gorzej jeśli ta wersja (filmowa) okaże się "pociętym" serialem.... - za parę dni będę wiedział.
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16
??? to historyczna mini-seria rozgrywająca się w 44 roku przed Chrystusem, zaraz po zabójstwie Juliusza Cezara. Serial skupia się na Octaviusie, adoptowanym synu i siostrzeńcu Cezara, oraz Tyrannusie, okrytym hańbą byłym gladiatorze, który przysiągł chronić Octaviusa.
??? to historyczna mini-seria rozgrywająca się w 44 roku przed Chrystusem, zaraz po zabójstwie Juliusza Cezara. Serial skupia się na Octaviusie, adoptowanym synu i siostrzeńcu Cezara, oraz Tyrannusie, okrytym hańbą byłym gladiatorze, który przysiągł chronić Octaviusa.
Powiem tak:
Wspaniała epicka opowieśc... która jednak przegrywa w konfrontacji z ROME dlaczego?
Otóż jest zbyt piękna a ludzie tam są szlachetni i pełni cnót.
Cezar jest usposobieniem dobra i nawet w chwili śmierci myśli tylko o mieszkańcach Rzymu - ot altruista.
Gdybym nie oglądał wcześniej Rzymu byłbym zachwycony a tak to troszkę miałem zepsutą zabawę, gdyż nie mogłem sie oprzec ciągłemu porównywaniu tego serialu do Rome.
Ale polecam - naprawdę dobry i tylko sześc odcinków
Powiem tak: Wspaniała epicka opowieśc... która jednak przegrywa w konfrontacji z ROME dlaczego? Otóż jest zbyt piękna a ludzie tam są szlachetni i pełni cnót. Cezar jest usposobieniem dobra i nawet w chwili śmierci myśli tylko o mieszkańcach Rzymu - ot altruista.
Gdybym nie oglądał wcześniej Rzymu byłbym zachwycony a tak to troszkę miałem zepsutą zabawę, gdyż nie mogłem sie oprzec ciągłemu porównywaniu tego serialu do Rome.
Ale polecam - naprawdę dobry i tylko sześc odcinków :ok
Empire Mini series 2005 [url=http://www.bitenova.nl/tt/yogph][img]http://www.tvshows.yoyo.pl/style/down.gif[/img][/url]
Obejrzę, jak znajdę czas. "Rome" nie widziałem, próbowałem dwa razy ale jakoś mnie nie wciągną. "Empire" może uda mi się obejrzeć, jak to tylko 6 odcinków.
A ile minut na odcinek?
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Obejrzę, jak znajdę czas. "Rome" nie widziałem, próbowałem dwa razy ale jakoś mnie nie wciągną. "Empire" może uda mi się obejrzeć, jak to tylko 6 odcinków.