Nie bedzie zadnych problemow z obudowa. Nie polecalbym jezeli bym wiedzial ze bedzie cos nie tak. Zasilacze zawsze sa takich samych rozmiarow i pasuja do obudow.
Nie bedzie zadnych problemow z obudowa. Nie polecalbym jezeli bym wiedzial ze bedzie cos nie tak. Zasilacze zawsze sa takich samych rozmiarow i pasuja do obudow.
Słuchaj to jest tak z ramami, kupujesz ramy obojętnie jakiej firmy, one i tak mają dożywotnią gwarancję. Tylko niektóre np Geil'e szybciej czyszczą swoją pamięć podręczną od najtańszych good ramów. Ale nie zauważysz tego gdy masz np. 2GB ramu!
Słuchaj to jest tak z ramami, kupujesz ramy obojętnie jakiej firmy, one i tak mają dożywotnią gwarancję. Tylko niektóre np Geil'e szybciej czyszczą swoją pamięć podręczną od najtańszych good ramów. Ale nie zauważysz tego gdy masz np. 2GB ramu!
To ja może z innej beczki. Zamówiłem sobie jakiś czas temu darmową płytkę z ubuntu i wczoraj właśnie przyszła do mnie. Mam pytanko czy ktoś bawił się może tym systemem bo narazie odpaliłem sobie tylko z płytki.
Czy ktoś wie czy jest możliwość zainstalowania na pendrivie?
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16
To ja może z innej beczki. Zamówiłem sobie jakiś czas temu darmową płytkę z ubuntu i wczoraj właśnie przyszła do mnie. Mam pytanko czy ktoś bawił się może tym systemem bo narazie odpaliłem sobie tylko z płytki. Czy ktoś wie czy jest możliwość zainstalowania na pendrivie?
czlowieku jak sie nie znasz to nie pisz bzdur
wiesz co to jest ubuntu??
na oczy nie widziales nigdy linucha a sie probujesz madrowac
zalamac sie idzie....
We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
[quote]Ubuntu to bardziej nakładka na windowsa[/quote]
czlowieku jak sie nie znasz to nie pisz bzdur wiesz co to jest ubuntu?? na oczy nie widziales nigdy linucha a sie probujesz madrowac zalamac sie idzie....
Ja testowalem wiele linuxow. Obecnie u siebie posiadam Debian Testing, a na serwerku Debian Stable.
Ubuntu ladnie pieknie dziala. Jednak przy instalacji trzeba dokladnie czytac abys przypadkiem nie zrobi tak ze instalator sam Ci spartycjonuje dyski i pozbedziesz sie wszelkich danych. Nalezy wybrac opcje recznej konfiguracji.
System plikow na partycji to w zasadzie do wyboru albo EXT3 albo ReiserFS.
A jaka masz w ogole grafike? Moze podaj swoje parametry sprzetowe to cos podoradzam
Ja testowalem wiele linuxow. Obecnie u siebie posiadam Debian Testing, a na serwerku Debian Stable.
Ubuntu ladnie pieknie dziala. Jednak przy instalacji trzeba dokladnie czytac abys przypadkiem nie zrobi tak ze instalator sam Ci spartycjonuje dyski i pozbedziesz sie wszelkich danych. Nalezy wybrac opcje recznej konfiguracji.
System plikow na partycji to w zasadzie do wyboru albo EXT3 albo ReiserFS.
A jaka masz w ogole grafike? Moze podaj swoje parametry sprzetowe to cos podoradzam :)
EDIT: Tutaj cos o ubuntu i pendrive: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?=&p=957756
haker_dream pisze:Ubuntu to bardziej nakładka na windowsa
OMFG Nic więcej.
Co do Linuxów, to jakoś nigdy nie mogłem się przekonać do jakiejkolwiek dystrybucji, choć próbowałem już kilka razy, głównie na VirutalBoxie.
Ale jestem pod wrażeniem DSL, które odowadnia, że system operacyjny wcale nie musi zżerać 10 GB dysku i być rozpowszechnianym na DVD DL (ok, celowo przesadzam).
[quote="haker_dream"]Ubuntu to bardziej nakładka na windowsa[/quote]
OMFG :shock: Nic więcej.
Co do Linuxów, to jakoś nigdy nie mogłem się przekonać do jakiejkolwiek dystrybucji, choć próbowałem już kilka razy, głównie na VirutalBoxie. Ale jestem pod wrażeniem DSL, które odowadnia, że system operacyjny wcale nie musi zżerać 10 GB dysku i być rozpowszechnianym na DVD DL (ok, celowo przesadzam).
Dzięki za linki
Sprzęt mam taki:
Procek AMD 2,2GHz
Karta graficzna Geforce 6600
pamięc 1,5GB DDR
Mam twardy dysk podzielony na dwie partycje po 20GB druga 130GB oraz dysk 20GB w kieszeni.
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16
Dzięki za linki Sprzęt mam taki: Procek AMD 2,2GHz Karta graficzna Geforce 6600 pamięc 1,5GB DDR Mam twardy dysk podzielony na dwie partycje po 20GB druga 130GB oraz dysk 20GB w kieszeni.