House

Seriale prawdziwsze niż życie.
Gość
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Gość »

Odcinek dobry. Nie odczuwa się ze to nowy sezon, przynajmniej ja nie odczułem.
Spoiler:
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

ja nie mogłem sie doczekac na napisy po komentarzu do tłumaczenia "będą w weekend" i obejrzałem ze słownikiem, w którym jak sie okazało niema praktycznie zadnych medycznych zwrotów :P. ale reszte zrozumialem, wiec ogladalo sie niezle. Moim zdaniem odcinek nie powala. na tle wielu innych wypada bardzo przeciętnie. kilka scen naprawde dobrych. odcinek oceniam tak 6/10
Spoiler:
Jutro obejrze chyba odcinek jeszcze raz, z polskimi napisami i zobacze czy cos mi umknęło :P
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

Spoiler:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Mi się początek sezonu podobał. I to bardzo. Ciekawa historia choroby, a House miejscami chyba nawet bardziej bezwzględny w swoich wypowiedziach niż do tej pory. I bardziej "poetycki" -
Spoiler:
Faridrox
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Faridrox »

własnie jestem w trakcie 4 seoznu i jedno musze powiedziec.
Srial jest ok alena bank nie przyciaga tak jak seriale ktory maja jedna historie.
najgorsze jest jednak to ze kazdy prawie odcinek jest taki sam.
Wyglada to mniej wiecej tak
1 choroba - i błedne diagnozy
2 choroba - mysla ze juz wiedza ale jednak nie
3 choroba - nie maja juz pomysłu jest juz prawie kicha
4 choroba - ktorys z doktorkow wpada na jakis genialny pomysł (przewaznie house) i ratuja dana osobe.
najzabawniejsze jest to ze patrzac a pasek w subedit mozna wyczaic kiedy kogos uratuja tak sie to dokładnie sprawdza.
Mowie nie jest tak zawsze ale w 90 %
Sam serial juz teraz przyciaga relacjami miedzy lekarzami i swietny sarkazm i złosliowsc housa, reszta to juz odgrzewany kotlet...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Faridrox pisze:Serial jest ok, ale na bank nie przyciąga tak jak seriale, które mają jedną historię.
Na bank jak na bank. Wszystko zależy od oczekiwań, poziomu historii, jak i tego, co za historię uważamy. Mnie akurat przyciąga tak samo, jak serial z jedną historią, więc oczekiwania mamy różne, stąd sformułowanie "na bank" jest pojęciem względnym. Po drugie, jeśli historia jest np. taka jak w najnowszych odcinkach "Prison Break", to ja dziękuję, postoję - bezmyślne prowadzenie wątków ku potencjalnemu zaskoczeniu wydaje mi się gorsze, niż - tu zgoda - powtarzalność sprawdzonych motywów, na które - póki co - przynajmniej ja nadal się nabieram (chodzi o ten cykl - choroba, poszukiwanie, rozwiązanie). Po trzecie - historia nie musi być taka typowa, jak w "Lost" na przykład, w którym to każdy odcinek jest jej ścisłą częścią. Dla mnie "House MD" jest właśnie historią samego House'a, jego relacji z innymi, ewolucji nie tyle samego bohatera, ile otoczenia :)
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Liroy »

absaulatutnie sie zgadzowywuje :P z Bostonq house md sam w sobie jest historia a poza tym powtarzalnosc powtarzalnoscia ale zawsze inna choroba ;] a nie ta sama wiec ciagle dowiadujesz sie nowych ciekawostek :) z wlasnego zycia :grin:
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Podpisuję się pod powyższym.
Nie choroba tu jest głównym bohaterem, ale House i relacje jakie łączą go i jego ekipę ze sobą i ludźmi, którzy pojawiają się w kolejnych odcinkach.
Raczej nie ogląda się tego serialu, żeby dowiedzieć się jakie są objawy np. stwardnienia rozsianego - do tego są wiarygodniejsze źródła, ale dla tego co się dzieje wokół, w tym podejścia House'a do życia i ludzi :D
Coach_25
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Coach_25 »

A mnie się ten odcinek nie podobał. Wcale nie podobał mi się motyw z Amber. Brakuje mi takich komediowych sytuacji jak w momencie kiedy Wilson wprowadził się do Hous-a. Serial szybuje powoli w stronę seriali takich jak ER czy Grey's Anatomy czyli powaga, powaga i jeszcze raz powaga. Mam nadzieję, że producenci to zmienią, bo nie sądzę że tego oczekuje publiczność tego serialu.
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

a ja czekam az ekipa asd go wstawi :( bo wszyscy obejrzeli a ja bardzo czekam na wersje asd nie chce mi sie ssac 350mb
Awatar użytkownika
Anonymous992
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: Anonymous992 »

Coach_25 pisze:A mnie się ten odcinek nie podobał. Wcale nie podobał mi się motyw z Amber. Brakuje mi takich komediowych sytuacji jak w momencie kiedy Wilson wprowadził się do Hous-a. Serial szybuje powoli w stronę seriali takich jak ER czy Grey's Anatomy czyli powaga, powaga i jeszcze raz powaga. Mam nadzieję, że producenci to zmienią, bo nie sądzę że tego oczekuje publiczność tego serialu.
wg mnie pierwszy epizod miał nas "wkręcić"

a co do wersji asd? chyba już niedlugo. (wiem, że są już też pełne napisy - bez wielokropków i nieprzetłumaczonych zwrotów)
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Liroy pisze: a ja czekam az ekipa asd go wstawi :( bo wszyscy obejrzeli a ja bardzo czekam na wersje asd nie chce mi sie ssac 350mb
Jeszcze trochę cierpliwości proszę ;). Miałem małą awarię systemu i musiałem (a właściwie chciałem) kupić nowy dysk. Jak kupiłem dysk to się wkurzyłem i kupiłem resztę podzespołów. Teraz składam kompa i robię porządki na HD bo się nie mogę połapać o co tam chodzi :D.
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

hihihihh ja tam nie narzekam :P na jednym kompie 80gb na drugim 100 :P starcza spokojnie :P
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Teraz przez jakiś czas też nie będę narzekać. Zapełnienie 1 TB trochę mi zajmnie :P
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Zapraszam na nowe odcinki House, M.D. [5x01-02]Obrazek
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

:res
dzieki :)
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

no nareszcie:D dziekowac z gory ide do roboty a jak wroce to zaraz odpalam house-a
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Dzięki wielkie :)
Obrazek
Seybr
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Seybr »

Wielkie dzięki w imieniu moim, oraz mojej żony. Zobaczymy jak zapowiada się 5 sezon ;].
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Pierwszy odcinek 5 serii bez rewelacji, chyba najsłabszy ze wszystkich jakie się do tej pory ukazały. :-(
Mam nadzieję, że się rozkręci...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ