30 Rock

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
ziarko
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

30 Rock

Post autor: ziarko »

Dla mnie rewelacyjny serial, a tu go nie widzę, więc -

Opis:
Serial opowiada o kulisach pracy nad fikcyjnym, telewizyjnym programem komediowym z rodzaju 'sketch comedy show'.
"30 Rock" to określenie wieżowca na Manhattanie (przy 30 Rockefeller Plaza) będącego siedzibą stacji NBC.
Akcja skupia się wokół Liz Lemon (Tina Fey) – głównej scenarzystki, jej nowego szefa – Jacka Donaghy (Alec Baldwin), i aktorów – Jenny Maroney (Jane Krakowski) i Tracy Jordana (Tracy Morgan).
Serial bogaty jest w odniesienia kulturowe i polityczne dotyczące głównie współczesnej Ameryki. Nie ma dla niego tematów tabu, a co najważniejsze humor pozostaje na bardzo dobrym poziomie.
Duże znaczenie ma też świetna gra aktorska - duet Fey-Baldwin potrafi rozbawić do łez, a Krakowski, Morgan i reszta nie pozostają w tyle (goniec Kenneth, obleśny Frank, Toofer i Pete).
Poza tym niezłe wrażenie robi lista gości, m. in. Isabella Rossellini, Conan O'Brien.
Serial doceniany jest przez krytyków (2007 m. in. Emmy w kategorii Outstanding Comedy Show, Złoty Glob za kreację Baldwina). Z publicznością bywa różnie (przeczytałam gdzieś, że podobno 90% Amerykanów go nie rozumie – choć to na pewno zawyżona statystyka, zastanawiam się czy to nie zaleta :)).

Strony:
http://imdb.com/title/tt0496424/
http://www.filmweb.pl/Rockefeller+Plaza ... ,id=328390
http://www.nbc.com/30_Rock
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Klon Studio 60 On The Sunset Strip ?
Kiedyś jak szukałem napisów to zdaje się, że nie było... a jak teraz?
Obrazek When Dreams Come True...
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

na napisy24 są napisy do 11 odcinków, a wszystkich o ile sie nie myle to cos kolo 20 jest
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

No to tak czy inaczej na razie nie ma szans...
Obrazek When Dreams Come True...
ziarko
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ziarko »

Napisy są do całego pierwszego sezonu na necie tylko po angielsku, z polskimi może być raczej kiepsko.
Ze "Studio 60" ma właściwie tyle wspólnego, że mniej więcej w tym samym czasie zaczęła się emisja. To serial stricte komediowy, nie żadne dramedy czy coś (swoją drogą "Studio 60" całkiem niezłe było, tylko strasznie nierówne; i masa profesjonalizmów, ciężko było nadążyć...).
cisco
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: cisco »

Po ostatniej ceremonii EMMY, na której 30Rock zgarnęło 2 z rzędu nagrodę za najlepszy serial komediowy + statuetki dla najlepszych aktorów (Fey, Baldwin) i scenariusz, postanowiłem się za to zabrać. Łyknąłem 2 serie w 3 dni, tak mi się podobało!

Jest to bardzo oryginalny, zabawny i inteligentny serial i jako, że nie ma go na stronie z ogromną chęcią dodam go do 4 edycji naszego konkursu.

Oczywiście jasnym jest to, że przez te ostatnie 9 miesięcy od kiedy ktoś napisał coś w tym temacie powstała reszta napisów do sezonu pierwszego.

Także jeżeli chodzi i dostępność i napisy jest wszytko cacy :grin:
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Pasowałoby dodać resztę potrzebnych do listy linków.
Obrazek
rand
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: rand »

Właśnie miałem gdzies pytać o ten serial, to może ja dodam pare linków.
Peery są i to sporo, przykładowo: http://thepiratebay.org/torrent/3896272 ... k_Season_1
napisy do całej 1 serii są czyli do 21 odcinków, natomiast do 2 serii powstają pomału ale powstają póki co do 2x02 są. (napisy na napisy24.pl)
pare innych linków:
http://episodeworld.com/show/30_Rock/season=1/english
http://www.tv.com/30-rock/show/58326/su ... ts;title;1

Ogólnie serial b. dobry co prawda podchodziłem do niego 2 razy ale podoba mi się i chętnie bym ściągnął. Pierw łyknąłem 1 odcinek i jakoś średnio mnie przekonał, potem zacząłem oglądać na tvn7 i wtedy dopiero poczułem klimat. Wg mnie na prawdę warto, jak was ja czy kto inny nie przekonuje to moze chociaż te nagrody Emmy was przekonają.

Jak jakiś linków brakuje napiszcie jakie a się znajdą :-P
wucash
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wucash »

Wczoraj 30 Rock zgarnęło Złotego Globa za najlepszy serial komediowy.

Jest szansa na to, że kiedyś serial trafi na tvshows? :)
rand
Wskaż do odpowiedzi

no właśnie, napiski do 1 sezonu już dawno są, sukcesy też, a jak ktoś ma tv to czasem na tvn 7 leci serial to można na zachętę obejrzeć :-)
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Dobra bedzie, zajme się nim jak skończe sesje i wystawie pozostałe zaległe pozycje.
rand
Wskaż do odpowiedzi

:cheers: :cheers: :cheers:

:salut: :salut: :salut:

sehr gut :-) Myślę że wielu osobom się spodoba chociaż serial nietypowy...
M.
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: M. »

Rand, dlaczego nietypowy? :)

Mnie znajoma "zmusiła" do obejrzenia tego, prosząc i grożąc i żałowałam, ze nie zaczęłam tego oglądać wcześniej. Naprawdę fajna komedia, można się pośmiać, inteligentne poczucie humoru, GENIALNA rola Baldwina ... :D :D :D

W sumie chyba jeden z lepszych seriali jakie oglądałam :)

Merlin - super, z chęcią to sobie ściągnę w mniejszej wersji :)
rand
Wskaż do odpowiedzi

W sumie może źle użyte słówko, chodziło mi że jest to seriall inny niż wszystkie komediowe. Większość stacji serwuje nam albo sitcomy, albo seriale komediowe z niezbyt dobrym i inteligentnym humorem ( np. jak dla mnie My name is Earl).
mi z początku do gustu nie przypadł właśnie przez ciągłe oglądanie seriali z nieco bardziej typowym poczuciem humoru, ale na prawdę doceniłem serial i z niecierpliwością oczekuje go w wersji asd.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

:salut:
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Danke! Miałem ochotę na jakąś komedie bo już dawno nic nie widziałem.
Obrazek
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Z tego co teraz sprawdziłem to działa.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Tak przy okazji to muszę pochwalić serwis odsiebie.com. Przy ściąganiu wykorzystuje mi całe możliwości łącza, można ściągać wiele plików naraz(aktualnie mi ściąga 16 plików;p).
Bardzo dobry serwis, więcej wstawek na nim!

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ