Jestem po dwóch odcinkach. Przygodowy serial, w sam raz na letnią zapchaj dziurę.
Jedyne zastrzeżenie to przeciążenie, poprawnie politycznymi wstawkami, przedstawionymi dość tendencyjnie.
Spoiler:
W pierwszym odcinku przerysowany problem wojen religijnych, między muzułmanami a chrześcijanami. W drugim - wątki rasowe, przedstawione na historii XVIII wiecznych niewolników, walczących u boku Waszyngtona.
Możliwe, że to nienaturalnie przerysowanie tematyczne wiąże się z tym, że to serial kręcony dla BBC-One, czyli odpowiednika naszej TVP1.
Podsumowując - momentami niepotrzebnie, zbyt rozwinięte tematy o zabarwieniu ideologicznym; braku naturalności - czuć, że to początek serialu, brak mu jeszcze płynności i lekkości; poza tym powinien się spodobać fanom Indiana Jones, czy wielbicielom literatury Alfreda Szklarskiego
Jestem po dwóch odcinkach. Przygodowy serial, w sam raz na letnią zapchaj dziurę. Jedyne zastrzeżenie to przeciążenie, poprawnie politycznymi wstawkami, przedstawionymi dość tendencyjnie. [spoiler]W pierwszym odcinku przerysowany problem wojen religijnych, między muzułmanami a chrześcijanami. W drugim - wątki rasowe, przedstawione na historii XVIII wiecznych niewolników, walczących u boku Waszyngtona.[/spoiler] Możliwe, że to nienaturalnie przerysowanie tematyczne wiąże się z tym, że to serial kręcony dla BBC-One, czyli odpowiednika naszej TVP1. Podsumowując - momentami niepotrzebnie, zbyt rozwinięte tematy o zabarwieniu ideologicznym; braku naturalności - czuć, że to początek serialu, brak mu jeszcze płynności i lekkości; poza tym powinien się spodobać fanom Indiana Jones, czy wielbicielom literatury Alfreda Szklarskiego
uuuhhh dawno sie tak nie usmialem.
Sorki ale juz po jednym odcinku wiem ze serial ten u mnie jest spisany na straty. (moze zobacze 2gi odcinke, ale i tak to nie powinno zmienic mojej opinii)
Kamera potworna
Historia taka sobie (
Spoiler:
slabym plusem jest ta tajemnice z templariuszami a a mocnym minusem jest ten super ksiedza ktory chce wibic muzulmanow z neotemplariuszami
)a koncowka pierwszego odcinka potwrona
O aktorach nawet mi sie nie chce mowic takie dno...
Najbardziej sie usmialem kiedy
Spoiler:
Ta glowna aktorak wisiala na linie w tej komnacie i ten niby templariusz probowal ja zabic :D:D przepiekna scena!
uuuhhh dawno sie tak nie usmialem. :D Sorki ale juz po jednym odcinku wiem ze serial ten u mnie jest spisany na straty. (moze zobacze 2gi odcinke, ale i tak to nie powinno zmienic mojej opinii) Kamera potworna Historia taka sobie ([spoiler]slabym plusem jest ta tajemnice z templariuszami a a mocnym minusem jest ten super ksiedza ktory chce wibic muzulmanow z neotemplariuszami[/spoiler])a koncowka pierwszego odcinka potwrona O aktorach nawet mi sie nie chce mowic takie dno... Najbardziej sie usmialem kiedy [spoiler]Ta glowna aktorak wisiala na linie w tej komnacie i ten niby templariusz probowal ja zabic :D:D:D przepiekna scena![/spoiler]