Terminator the Sarah Connor Chronicles
-
Wskaż do odpowiedzi - youtube Warszawa
-
Wskaż do odpowiedzi
Chyba tylko mi sie to wszystko nie podoba.
W filmach (1 i 2) wszystko bylo do bolu proste i oczywiste, a za razem przerazajace na swoj sposob. Tutaj natomiast mamy takie poplatanie licznych watkow ze calosc - moim zdaniem - tak bardzo odbiega od znakomitego klimatu kinowek i przeradza sie w serial familijno przygodowe.
W filmach (1 i 2) wszystko bylo do bolu proste i oczywiste, a za razem przerazajace na swoj sposob. Tutaj natomiast mamy takie poplatanie licznych watkow ze calosc - moim zdaniem - tak bardzo odbiega od znakomitego klimatu kinowek i przeradza sie w serial familijno przygodowe.
Spoiler:
-
Wskaż do odpowiedzi
Mi się wydaje ze te wady chowają sie do takich seriali jak Prison Break i pewne nieścisłości można pominąć. Co do absurdów nie mozna sie za bardzo czepiac bo to jest science fiction w koncu i serial ten ma zapewnić tylko rozrywkę oraz odpręzenie wiec nie spodziewajcie sie niewiadomo czego, nie doszukujcie się błędów jak w prisonie ( gdzie notabene nie powinno być ich tak wiele:P )
A no i co do powyzszego postu troche sie nie zgadzam, to jest osobny serial z filmem jako "wprowadzeniem" i juz po pierwszym odcinku mozna było zobaczyć ze scenarzysci zmierzają w innym kierunku niz filmy kinowe.
Z resztą nie wiem czy ścierpiałbym odgrzewane kotlety widząc w kazdym odcinku gburowatą twarz Arnolda.Fajnie odegrał role w dwójce , ale przyznajmy , nadaje sie tylko do filmów kinowych, na dłuższą mete lipa.
A no i co do powyzszego postu troche sie nie zgadzam, to jest osobny serial z filmem jako "wprowadzeniem" i juz po pierwszym odcinku mozna było zobaczyć ze scenarzysci zmierzają w innym kierunku niz filmy kinowe.
Z resztą nie wiem czy ścierpiałbym odgrzewane kotlety widząc w kazdym odcinku gburowatą twarz Arnolda.Fajnie odegrał role w dwójce , ale przyznajmy , nadaje sie tylko do filmów kinowych, na dłuższą mete lipa.

Ostatnio zmieniony 01 października 2008, 12:24 przez Mr.Wolf, łącznie zmieniany 1 raz.
-
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
I tak pewnie ten serial będzie się miał nijak do najnowszych terminatorów z Belem w roli głównej. Ale to dobrze, bo może w tscc dopną jakoś całą historie do końca, chyba że wcześniej dostanie cancela. Mam już dość seriali przerywanych (albo rozciąganych na nie wiadomo ile sezonów), zwłaszcza jak mają ciągłą fabułę. Zawsze musi chodzić o kasę :evil:
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Douglas Adams
-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Oj ale przestańcie ciągle porównywac serial to filmów.
Po pierwsze nie ten budżet a po drugie od początku było mówione że to żadna kontynuacja tylko osobna produkcja.
Właśnie oglądnąłem dwa pierwsze odcinki i takie oto moje wrażenia:
[2x01] niczym szczególnym się nie wyróżnił - mam mu za to dwie istotne rzeczy do zarzucenia:
Po pierwsze często w tym serialu reżyser zapomina, że Terminatory to maszyny (kupa żelastwa) i o ile w scenach walki (pomiędzy dwoma maszynami) ciosy i uderzenia dają pozażające efekty (waga!) o tyle w konfrontacji z ludzmi maszyny te stają się bardziej miękkie - ot choby scena kiedy mają spalic terminatorke, John bierze ją (maszynę) za rękę (kiedy już leży gotowa do spalenia) i podnosi niczym piórko (żeby spleśc jej dłonie na piersi). Po drugie scena końcowa zepsuła wszystko - nie rozumiem dlaczego reżyser na upartego czrpie dialogi i sceny wprost z T2 ("choc ze mną jeśli chcesz życ" itp). JAk zobaczyłem tylko transformacje pisuara:
Za to [2x02] to już całkiem inna bajka! - w końcu mamy jakiś ciekawy motyw pośredni, który nie wiadomo po czyjej myśli się zakończył! (Brawo! za scenariusz!!) - widz do końca nie wie czy misja zakończyła sie sukcesem czy plamą - bardzo mi się podobał ten odcinek.
Reszta moich wrażeń jutro - jak tylko uda mi się oglądnąc kolejne odcinki
Po pierwsze nie ten budżet a po drugie od początku było mówione że to żadna kontynuacja tylko osobna produkcja.
Właśnie oglądnąłem dwa pierwsze odcinki i takie oto moje wrażenia:
[2x01] niczym szczególnym się nie wyróżnił - mam mu za to dwie istotne rzeczy do zarzucenia:
Po pierwsze często w tym serialu reżyser zapomina, że Terminatory to maszyny (kupa żelastwa) i o ile w scenach walki (pomiędzy dwoma maszynami) ciosy i uderzenia dają pozażające efekty (waga!) o tyle w konfrontacji z ludzmi maszyny te stają się bardziej miękkie - ot choby scena kiedy mają spalic terminatorke, John bierze ją (maszynę) za rękę (kiedy już leży gotowa do spalenia) i podnosi niczym piórko (żeby spleśc jej dłonie na piersi). Po drugie scena końcowa zepsuła wszystko - nie rozumiem dlaczego reżyser na upartego czrpie dialogi i sceny wprost z T2 ("choc ze mną jeśli chcesz życ" itp). JAk zobaczyłem tylko transformacje pisuara:
Spoiler:
Reszta moich wrażeń jutro - jak tylko uda mi się oglądnąc kolejne odcinki

Ostatnio zmieniony 03 października 2008, 18:46 przez asd, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
A najgorsze jest to, że te maszyny które niby mają ważyć w tonach, biegają sobie po drewnianym molu, albo śmigają jakąś starą przerdzewiałą windą.xvidasd pisze: Po pierwsze często w tym serialu reżyser zapomina, że Terminatory to maszyny (kupa żelastwa) i o ile w scenach walki (pomiędzy dwoma maszynami) ciosy i uderzenia dają pozażające efekty (waga!) o tyle w konfrontacji z ludzmi maszyny te stają się bardziej miękkie - ot choby scena kiedy mają spalic terminatorke, John bierze ją (maszynę) za rękę (kiedy już leży gotowa do spalenia) i podnosi niczym piórko (żeby spleśc jej dłonie na piersi).
-
asd
-
Expert
-
Aye
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
A kto powiedział, że maszyny muszą być zbudowane ze stali (vide kompozyty, XXI w.)?yellow pisze:
A najgorsze jest to, że te maszyny które niby mają ważyć w tonach, biegają sobie po drewnianym molu, albo śmigają jakąś starą przerdzewiałą windą.
Z drugiej serii jak dotąd najbardziej podobał mi się odcinek odnoszący się do przeszłości Cameron - zupełnie inne spojrzenie na terminatory.
-
panjandrum
Odcinek 2x6, według mnie, bardzo dobry. Podoba mi się gra Shirley Manson. Wraz z Cameron i z Cromartiem (tym drugim) to najlepiej zagrane cyborgi w serialu. Nie rozpisuje się o odcinku bo nie mam czasu, polecam obejrzeć.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
Douglas Adams
Douglas Adams
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
-
Expert
Otóż nikt nie powiedział ale ich wagę widac wyraznie w scenach walki, kiedy to rzucając sie wzajemnie przebijają sciany swoimi ciałami.Aye pisze:A kto powiedział, że maszyny muszą być zbudowane ze stali
Gdyby były zrobione z włókien etc. to fruwali by po ścianach co najwyżej scierając farbę.
Added after 4 hours 55 minutes:
Terminator: The Sarah Connor... [2x06]

-
kendzi
Wskaż do odpowiedzi - specjalista
Odcinek fajny, w końcu wiemy co sie stało w domu w pierwszym odcinku. Natomiast brak akcji nadrabia ciekawa fabuła i zagadka:
Spoiler:
Przekłamania jak wszedzie!xvidasd pisze:Otóż nikt nie powiedział ale ich wagę widac wyraznie w scenach walki, kiedy to rzucając sie wzajemnie przebijają sciany swoimi ciałami.Aye pisze:A kto powiedział, że maszyny muszą być zbudowane ze stali
Gdyby były zrobione z włókien etc. to fruwali by po ścianach co najwyżej scierając farbę.
We are against piracy, please don't attack ships.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
panjandrum
Dobra wiadomość, tylko z telewizją jest taki minus, że jest z lektorem
, który najczęściej nie oddaje wszystkich walorów odcinku.

Douglas Adams
Douglas Adams
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Oceń ten serial