Uruchom PC haslem

Posty nie warte czytania.
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Uruchom PC haslem

Post autor: wujekjoe »

mam takie drobne pytanie, moze ktos sie zna na tym

slyszalem ze jest gdzies w biosie ustawienie, ze mozna uruchamic naszego PC po wpisaniu jakiesgos ustawionego hasla na klawiaturze. nie mam tu na mysli wlaczenia hasla w biosie, ale jak komp jest wylaczony (tylko listwa czuwa) to klikasz np. 123 i on sie automatycznie wlacza

czekam na odp:P
:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

Jeśli chodzi ci o to że np. wciskasz Enter to się komp uruchamia to nie wiem. Ale kiedyś miałem tak że po podniesieniu suchawki telefony komp się włączał lub jak ktoś zadzwonił na tel. stacjonarny, nie wiem czyemu tak było ale cóż to właśnie są maszyny :D
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Wochniu »

Na niektórych klawiaturach są opcje włączania komputera, ale nie wiem czy Ci o to chodziło :D
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

nie nie o to ;/
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: kendzi »

Jeśli dobrze pamietam kombinacje klawiszy to po naciśnięciu 'alt' i 'f12' (mógł to być też inny 'f**', ale z zakresu od 'f9' do 'f12') komp się uruchamiał.
We are against piracy, please don't attack ships.
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

ew. powinieneś mieć opcję wake-on-keyboard czy coś takiego, to wystarczy za klawy dotkniesz i się włącza.
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

kendzi pisze:Jeśli dobrze pamietam kombinacje klawiszy to po naciśnięciu 'alt' i 'f12' (mógł to być też inny 'f**', ale z zakresu od 'f9' do 'f12') komp się uruchamiał.
A to się gdzieś ustawia, bo musze to wypróbować.

Brawo za temat @wujekjoe bardzo ciekway!
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Jeśłi dobrze pamiętam w BIOSIE było to automatycznie ustawione (albo jest to opcja w stylu "Resume on KBC" -wyczytałałem to na jakimś forum). Było to dawno, wiec nie pamiętam jakiej firmy on był i czy działa to na każdym. Możliwe, że jest to opcja o której pisał djjasiek.
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Zaciekawiło mnie to muszę wypróbować to i o tym poczytać.
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

prawdopodobnie tez ma znaczenie rodzaj biosu (jak mnie pamiec nie myli sa 3)

ja mam american bios
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

A masz moze manuala od płyty głownej. Jak tak to tam powinno być wszystko opisane, jak nie to spróbuj w google wpisać nazwę biosu łącznie z jego numerem i poszukać stronki z opisem funkcji, może sie coś trafi.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ