mam takie drobne pytanie, moze ktos sie zna na tym
slyszalem ze jest gdzies w biosie ustawienie, ze mozna uruchamic naszego PC po wpisaniu jakiesgos ustawionego hasla na klawiaturze. nie mam tu na mysli wlaczenia hasla w biosie, ale jak komp jest wylaczony (tylko listwa czuwa) to klikasz np. 123 i on sie automatycznie wlacza
mam takie drobne pytanie, moze ktos sie zna na tym
slyszalem ze jest gdzies w biosie ustawienie, ze mozna uruchamic naszego PC po wpisaniu jakiesgos ustawionego hasla na klawiaturze. nie mam tu na mysli wlaczenia hasla w biosie, ale jak komp jest wylaczony (tylko listwa czuwa) to klikasz np. 123 i on sie automatycznie wlacza
Jeśli chodzi ci o to że np. wciskasz Enter to się komp uruchamia to nie wiem. Ale kiedyś miałem tak że po podniesieniu suchawki telefony komp się włączał lub jak ktoś zadzwonił na tel. stacjonarny, nie wiem czyemu tak było ale cóż to właśnie są maszyny
Jeśli chodzi ci o to że np. wciskasz Enter to się komp uruchamia to nie wiem. Ale kiedyś miałem tak że po podniesieniu suchawki telefony komp się włączał lub jak ktoś zadzwonił na tel. stacjonarny, nie wiem czyemu tak było ale cóż to właśnie są maszyny :D
Jeśli dobrze pamietam kombinacje klawiszy to po naciśnięciu 'alt' i 'f12' (mógł to być też inny 'f**', ale z zakresu od 'f9' do 'f12') komp się uruchamiał.
Jeśli dobrze pamietam kombinacje klawiszy to po naciśnięciu 'alt' i 'f12' (mógł to być też inny 'f**', ale z zakresu od 'f9' do 'f12') komp się uruchamiał.
kendzi pisze:Jeśli dobrze pamietam kombinacje klawiszy to po naciśnięciu 'alt' i 'f12' (mógł to być też inny 'f**', ale z zakresu od 'f9' do 'f12') komp się uruchamiał.
[quote="kendzi"]Jeśli dobrze pamietam kombinacje klawiszy to po naciśnięciu 'alt' i 'f12' (mógł to być też inny 'f**', ale z zakresu od 'f9' do 'f12') komp się uruchamiał.[/quote]
Jeśłi dobrze pamiętam w BIOSIE było to automatycznie ustawione (albo jest to opcja w stylu "Resume on KBC" -wyczytałałem to na jakimś forum). Było to dawno, wiec nie pamiętam jakiej firmy on był i czy działa to na każdym. Możliwe, że jest to opcja o której pisał djjasiek.
Jeśłi dobrze pamiętam w BIOSIE było to automatycznie ustawione (albo jest to opcja w stylu "Resume on KBC" -wyczytałałem to na jakimś forum). Było to dawno, wiec nie pamiętam jakiej firmy on był i czy działa to na każdym. Możliwe, że jest to opcja o której pisał [b]djjasiek[/b].
A masz moze manuala od płyty głownej. Jak tak to tam powinno być wszystko opisane, jak nie to spróbuj w google wpisać nazwę biosu łącznie z jego numerem i poszukać stronki z opisem funkcji, może sie coś trafi.
A masz moze manuala od płyty głownej. Jak tak to tam powinno być wszystko opisane, jak nie to spróbuj w google wpisać nazwę biosu łącznie z jego numerem i poszukać stronki z opisem funkcji, może sie coś trafi.