Dziś nastał wiekopomny dzień.
Robert Grosseteste kiedyś powiedział...
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Douglas Adams
- Charlie, pamiętasz, jak wyglądał ten nieznajomy?
- Tak.
- Miał 1,80 m wzrostu...biała karnacja. Wyglądał normalnie.
- Coś jeszcze?
- Jeszcze jedna rzecz.
- Co takiego?
- Światło w jego oczach tak dziwnie się odbijało i... w pewnym momencie, mógłbym przysiądz, że...
- Były czarne? Albo czerwone?
- Nie. Były żółte. Całkowicie żółte.
Douglas Adams
Nazywam się Royce Harmon
Zamieszkuję w 7642 Carpenter Street [tu nazwa miasta] Mam 41 lat... i zamierzam się zabić.
Douglas Adams
Douglas Adams
-Ale zanim zaczniesz zmieniać świat,
muszę ci powiedzieć,
że idę właśnie kupić 45 ptysiów.
A właściwie 45 opakowań ptysiów.
- Po co?
- Dobre pytanie.
Bo Jeff powiedział, że zje wszystkie w czasie poniżej 3 minut.
Myśli, że będzie ich 45,
ale technicznie rzecz biorąc zgodził się zjeść 90.
-90?
Nikt nie zje 90 ptysiów...
- To samo powiedziałem.
Może umrzeć!
Albo co najmniej poważnie uszkodzić ważne organy.
-Muszę to zobaczyć.
Dobrze cię widzieć xxx.
-XXX, 90 ptysiów w 3 minuty.Przyjdź zobaczyć.
Jeff może umrzeć!
- Nienawidzę Nowego Jorku! Przepraszam, ale taka jest prawda. Byłem dziś w PriceCo. Byłaś tam kiedyś? To ogromny sklep. Wszystkie sklepy w Nowym Jorku są malutkie. Za każdym razem, gdy się obracam, coś psuję. Jestem jak ogromny potwór, który wyszedł z oceanu, żeby zniszczyć Bodegas.|(winiarnia)
- XXXX, przecież ty kochasz New York.
- Tak, kocham, poza tym, że go nienawidzę! Jestem za duży na Nowy Jork. Zawsze próbuję się zmieścić na malutkie siedzenia w metrze albo muszę się schylać przechodząc przez drzwi zbudowane 150 lat temu. Ludzie są teraz więksi. Trzeba robić większe przejścia. Co z wami, do cholery?
- Małe miasto, duży człowiek...|Żółwik.
- Jest głośno przez cały czas. To miasto nigdy nie śpi, a wiecie co? Ja lubię spać. Jestem zmęczony od 8 lat. Zmęczony i przerażony czarnymi i niebieskimi śladami na moich łokciach przez to wciskanie się w elfich rozmiarów drzwi.