UP&Down - Programy do ściągania z RS, Gdzie uploadować?

Historyczne posty.
neotps
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: neotps »

Allegro szukaj -> rapidshare i.. te pare zł to chyba nie taki wydatek jak coś się chce większego - pare sezonów serialu z rapida ma się bardzo szybko...
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

neotps pisze:Hm, spakowałem ten, z którego sam korzystam więc sprawdź. Powinno działać:

http://www.rapidspread.com/file.jsp?id=5eu7fndrrz
Dzięki, mi nawet na linuksie działa.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

neotps pisze:Allegro szukaj -> rapidshare i.. te pare zł to chyba nie taki wydatek jak coś się chce większego - pare sezonów serialu z rapida ma się bardzo szybko...
Tak, ale pytam, po co mi to skoro i tak moje łącze to netia 512 niestety? :)
Hm, spakowałem ten, z którego sam korzystam więc sprawdź. Powinno działać:

http://www.rapidspread.com/file.jsp?id=5eu7fndrrz
Netops, również dzięki, polecam ssanie tej wersji, działa należycie i już pobieram pierwszy serial :). Dzięki ułatwi prace.
Pawel
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Pawel »

haker_dream pisze:
neotps pisze:Allegro szukaj -> rapidshare i.. te pare zł to chyba nie taki wydatek jak coś się chce większego - pare sezonów serialu z rapida ma się bardzo szybko...
Tak, ale pytam, po co mi to skoro i tak moje łącze to netia 512 niestety? :)
Dokładnie :D. Ja mam łącze 1mb więc też specjalnie wielkiej różnicy bym nie odczuł. Jak trafię to i tak mam dobry transfer, a jak nie trafię to odpalam dodatkowo uTorrenta i ściągam coś jeszcze.
neotps
Wskaż do odpowiedzi

Ja tez mam 1mbit i roznice odczuwam:) Z rapida leci mi wtedy 150kb. W nocy mam 2mbity i leci kolo 260kb, w porównaniu z 30-60kb roznica jest odczuwalna.. Ciesze sie, ze moja wersja u Was działa:) W zasadzie to oryginal ze sciagnietymi pluginami automatycznie przez program, nic nie robilem.. Pewnie server padł z autouploadu czy coś..
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Ja mam takie pytanko. Pierwszy raz dzisiaj odpaliłem ten program i wrzuciłem kilka linków, ale nie zdąża mi sie pobrac stad moje pytanie czy jezeli wylacze program to on zapamieta nie sciagniete ;llinki?
Obrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Tak.
neotps
Wskaż do odpowiedzi

Ale nie zapamieta - nie ponowi downloadu od miejsca w którym skończył. Problem lezy po stronie rapidshare Który nie pozwala dla darmowych użytkowników na dociąganie plików. Tak więc staraj się sciągać do końca zanim wyłączysz program..
A same linki zarówno te do ściągnięcia i te ściągniete zostają w pamięci programu po wyłączeniu.

PS. I bez premium da się szybko sciagac. Jest godzina 13:45, od 10 sciagnelem 15 odcinkow
Obrazek
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Na rapidzie ostatnio ograniczyli możliwość ściągania do dwóch plików, ale za to idzie pełnym łączem. Dla osób ze stałym IP jest to nie za dobra wiadomość. USDownloader już się tak bardzo nie przydaje :(
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

jak nie wlanczam na naos 2 sezony jakies i mam sciagniete :D rpzez noc
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

panjandrum pisze:Na rapidzie ostatnio ograniczyli możliwość ściągania do dwóch plików, ale za to idzie pełnym łączem. Dla osób ze stałym IP jest to nie za dobra wiadomość. USDownloader już się tak bardzo nie przydaje :(
Nie jest tak źle. Po prostu znowu trzeba czekać między plikami trochę czasu, tym razem jest to 10 minut. Nie przeszkadza to aż tak bardzo, o ile nie wydłużą tego czasu bardziej.
M.
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: M. »

Mnie ogólnie USDownloaderem ściąga dużo wolniej niż przez WWW niestety ...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Ale jak to jest możliwe? Program nie ma w sobie żadnych ograniczeń. A to, że np. Firefox pokazuje większą prędkość ściągania np. z rapida niż USD, to charakterystyczne dla niego przekłamania :)
M.
Wskaż do odpowiedzi

No ale kiedy USD mi się ściąga pół h, a przez FF kwadrans, to coś jest na rzeczy ;P
Mam taką samą prędkość przez proxy i bez normalnie na http. I przez proxy ściągam i dodatkowo oglądam strony, a przez USD bez proxy odpalam ściąganie i jest wolniej ... dziwne ;-)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

A jesteś pewna tych czasów? Bo ja też tak zakładałem, ale raz mnie coś tknęło i zmierzyłem zegarkiem. I okazało się, że Firefox lubi sobie np. przez dwie minuty pokazywać ten sam stan czasu - np. pokazuje, że zostało już pięć minut, ale te pięć minut to 8 czasu realnego. I stąd potencjalne przyśpieszenie :) Nie zawsze tak jest, ale się zdarza.

Ale może to coś z tym proxy, a na tym to się nie znam, bo nie miałem okoliczności ani potrzeby korzystać :)
M.
Wskaż do odpowiedzi

No właśnie realnego czasu, bo odpaliłam np 2 pliki, jeden przez proxy, a drugi normalnie no i kurcze - było szybciej :)

Z innych serwerów zresztą tez mi nie wyciąga całego łącza :P
neotps
Wskaż do odpowiedzi

Z rapida zalezy z jakiego serwera sciagasz plik, raz Ci wylosuje i sciaga max, a raz 30-50kilo. Servery sa losowo wybierane, raz trafisz na zapchany raz na mniej.. Być może to właśnie jest przyczyną. Najlepszy jest rapget i premium:)
M.
Wskaż do odpowiedzi

To ja akurat wiem :D :D
Ale tan się bawiłam tym darmowym ściąganiem i mnie to zaskoczyło no ;)

Btw. i tak jakoś mi się z netload lepiej ściąga, nie wiem czemu :P
A rapget sam w sobie fajny jest, wolę od USD
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

A z rapgeta można korzystać nie posiadając konta premium? Bo ja nie lubię USD, mimo jego zalet, bo mi źle współpracuje z komputerem w sensie ogólnym :)
tetrus
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tetrus »

Uzywam RapGet 1.41 i tylko linki na koncie premium mi pobiera, niestety linki rs.com w trybie free user nie sciaga :(
Do linkow free uzywam czasem JDownloader 0.3.283 i spisuje sie dobrze.

Kod: Zaznacz cały

http://rapidshare.com/files/146615386/JDownloader.rar

"Od wersji z dnia 25.08.2008 można (a nawet trzeba) aktualizować program przez wbudowany moduł."
Musze obadac ten USD.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ