Witaj!

Historyczne posty.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Witaj!

Post autor: asd »

Czesc M.! Dział ten założyłem, żebyśmy mogli wspólnie dopracowac jego formę istnienia.

Jak na razie masz do niego dotęp tylko Ty i ja - możesz wiec pisac smiało i o wszystkim!

Juz jutro napiszę wiecej - obecnie chciałbym, żebyśmy wspólnie popracowali nad tym działem bo z tego co ja widzę, to trochę bałagan się tam zrobił...
Obrazek When Dreams Come True...
M.
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: M. »

Hej ;)

Na dobry początek każdy serial powinien mieć chyba 1 temat jednak, i linki w pierwszym poście, tak jak pisałeś :)

To mały problem, bo po dodaniu nowego odcinka się na bieżąco będzie to dodawało.

Cieszę się, że wpadłam na ten pomysł z alfabetyczną listą, bo bez tego byłoby chyba ciężko się połapać :D

Nie wiem czy nie byłoby głupim pomysłem, żeby "kompletne" tematy były zamykane - komentować serial można w innych działach, ale z drugiej strony to w temacie najprościej napisać, jeśli np. linki nie działają...

No, ale jakoś to uporządkujemy :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Zobacz jak zrobiłem z Supernaturalem -
http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?p=20023#20023
Może w ten sposób?
M.
Wskaż do odpowiedzi

O, i świetnie, wszystko jest w jednym kawałku.

I tak mi przyszło do głowy, że napisze się jeszcze później w zasadach dodawania linków, żeby wszystkie były dodawane razem, a nie np.

1x01
[link]

1x02
[link]

Wtedy łatwiej będzie je sobie kolejkować w jakichś programach do ściągania.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Zrobisz tak z innymi?
M.
Wskaż do odpowiedzi

Jasne :)

A te pozostałe tematy, np. z 2, 3 i 4 serią - lądują na śmietniku, tak ?
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

tak - bo po co dublowac?
M.
Wskaż do odpowiedzi

Ok, do wieczora powinno być gotowe :-)
I opiszę w osobnym temacie jak powinno się dodawać seriale, chyba, że Ty to chcesz zrobić ;)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Nie mam czasu - zreszta to Twój dział!! :)
M.
Wskaż do odpowiedzi

Ok, napiszę instrukcję, i potem ją wstawię jeszcze w

Kod: Zaznacz cały

, to potem wystarczy skopiować i w odpowiednim miejscu wstawić linki, okładkę i tytuł, a reszta będzie gotowa - wtedy na pewno każdy będzie miał poprawnie zrobiony temat  :D
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Bardzo dobry pomysł! - do dzieła :)
M.
Wskaż do odpowiedzi

A co jeśli serial nie ma własnego tematu z rozmowami?
Bo właśnie wstawiam Lucky Louie i zauważyłam, że tematu nie ma.
Zakładać? Czy nie dawać linka w ogóle?
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

M.
Wskaż do odpowiedzi

Właśnie odkryłam swój błąd, kiedy odpaliłam link - szukałam w forum ogolnoserialowym :D
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

JAk idzie moderowanie?
W weekend chciałbym dodatkowo uporzadkowac ten dział - chciałbym, żeby ludzie pisali podziękowania itp - jek masz propozycje to pisz - wspólnie to dopracujemy :)
M.
Wskaż do odpowiedzi

Teraz mam trochę czasu, bo w tygodniu uczelnia cholernie zajmowała i trochę porządków znowu będę robić ;-)

Zastanawiałam się nad tym, czy nie byłaby opcja raportowania nieaktywnych linków, ale doszłam do wniosku, że każdy user może napisać po prostu w temacie, jeśli coś nie będzie działało.

Na razie jakoś ucichło w tematach - nawet w requestach, aż dziwne ;)
Myślę też, że w przyszłości niegłupio byłoby zrobić jakąś listę seriali, które na torrentach padły, poprosić o reseed i wrzucić na rapida, wtedy na pewno nie zniknie ... trochę wybiegam już myślami w przyszłość hehe :D

Added after 1 hours 49 minutes:

I mam jeszcze jedno pytanie ... wiem, że to forum to nie poradnia językowa, ale mogęęęęęęę poprawiać na czerwono błędy? Jeśli chociaż jednej osobie poprawi się od tego pisownia, to będzie dobrze, a o język trzeba dbać ;)

Tak, jestem filologiem i to zboczenie zawodowe :D

Added after 2 hours 25 minutes:

Kurde, teraz weszłam i widzę, że się porobiło ostrrooo ... i temat już zablokowany ...
Straszną prywatą poleciało i zupełnie bez sensu, właściwie między osobami niezwiązanymi z wątkiem ;/

Nie wiem czy pokasować tam posty czy wywalić do kosza temat i zacząć od nowa ... ?
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Po pierwsze i najważniejsze! - musisz zmienic swoje nastawienie do ludzi.
O co mi chodzi? Ano o to, że jako Moderator i osoba odpowiedzialna za dział nie wolno ci w żaden sposób "dolewac oliwy do ognia"!!
Nie możesz okazywac na Forum publicznym swoich animozji do innych! - od tego jest PW!!!! Musisz zrozumiec, że to nie przystoi tej randze.
Zauważyłem, że popełniasz typowy błąd - zawsze musisz miec ostatnie zdanie czesto podsycone złosliwoscia (takie mam odczucia czytając co po niektóre Twoje posty). To, że ktoś Ci zwraca na coś uwagę przyjmij z godnoscia a nie od razu krytykuj i bron się wytaczając swoje argumenty.

Przykład banalny: "sezon" a "season" - otóż zawsze używaliśmy "season" (ba na forum choc nie-polacy" nie piszą to go czytaja i jest ich dużo!!!) - nigdzie też nie napisałem Ci, że zwrot "sezon" jest poprawny - w moim szablonie czy też w Supernaturalu, który poprawiłem użyłem zwrotu "season". - Jest to Szczegół, na który wczesniej nie zwróciłem Ci uwagi bo juzod dawna chcę ten dział przebudowac gdyz obecny był pilotażowy.
Zle więc zareagowałas na uwagi, które inni Ci zwracali, gdyż mieli racje - zamiast odwoływac się w temacie do mojej rzekomej "akceptacji" szablonu powinnas normalnie dyskutowac lub nawet mnie zapytac. Nie mam pretensji, że nie wiedziałas - widzisz od dawna używamy słowa "season" i dla wielu użytkowników na forum słowo "sezon" mogło zabrzmiec obco.
Ale wracając do sprawy - jako (nowy) moderator musisz liczyc się z opiniami ludzi a tym bardziej ludzi, którzy mają rangi specjalne - publiczne lekcewarzenie ich zdania powoduje tylko niechęc i frustracje.
Nie zdobędziesz w ten sposób niczyjej sympatii a to będzie tylko prowokowac do kłutni i szarpaniny, której nie lubiena forum.

Po drugie: Jako Moderator musisz reagowac od razu - na każde zgłoszenie!
Niedopuszczalne jest to, że pozwalasz w swojej czesci na off-top - nie wymagam ciągłego wchodzenia na forum i kontrolowania ale jesli jestes na forum i dostajesz od kogokolwiek PW, że cos jest nie tak to musisz reagowac od razu! - najlepiej poprzez wydzielenie off-topowych postów do innego tematu, który potem przenosisz do kosza.
(sprawdziłem logi i nie zareagowałas w żaden sposób na zaistniałą ostatnio sytuację choc otrzymałas PW).

Po trzecie: Musisz sie zastanowic i da mi znac, czy chcesz razem ze mna budowac ten dział i go udoskonalac ale musisz wtedy nauczyc sie byc ponad podziałami i przyjmowac z godnoscią krytykę nawet od usera, który dopiero co wszedł na forum i nauczyc się nie dokładac ostatniego zdania, oraz szanowac rangi innych userów - nawet jesli prywatnie czujesz do danej osoby negatywne fluidy (przypadkowa gra słów).

Zastanów się dobrze bo praca moderatora to naprawdę nie zabawa i wymaga zelaznych nerwów....

Added after 29 minutes:

Może podsumuję swój wywód - odkąd pojawił się "Twój" dział spowodowało to wiele niechęci do Twojej osoby - prawda?
A to powoduje pewne niesnaski i zamieszanie na forum...

Może zastanówmy się czemu tak się dzieje?

Otóż już Ci mówię:

Jesteś nowa i od razu dostajesz odpowiedzialne stanowisko - to budzi zazdrosc - zgadzam siez Tobą. Ale musisz sie z tym liczyc!
W żaden sposób nie wolno Ci się "szarogęsic" i wdawac siew "pyskówki" oraz nie "jątrz" banalych spraw.
Nie unos się też ponad wszystkich.

Po prostu zacznij słuchac uwag zarówno zwykłych userów jak i tych z rangami - widzisz czesto lepiej ugryzc się w język i zacisnac zeby niż tworzyc uszczypliwe tematy na forum.

Chciałbym, żebys skupiła się na celu, którym jest dobro forum i serwisu a to czesto wymaga "nadstawienia karku", a nie udowadnianiu swoich racji.

@neotps juz poleciał gdyż od początku żle zrozumiał misję moderatora: to nie udowadnianie swoich racji za wszelką cenę, ale tak naprawdę moderator to obiektywny stróż porządku, który dobrze rozumie sie z ludzmi i potrafi łagodzic spory.

Obdarzyłem Cię sporym kredytem zaufania od początku, i wiem, że się nie pomyliłem - każdy popełnia błędy więc nie obrażaj się tylko przemyśl sobie troszkę swoje dotychczasowe działania i wyciągnij wnioski - jestem pewny, że rozsądek weźmie górę nad emocjami i nie będziesz już powtarzac swoich błędów :)
M. pisze:I mam jeszcze jedno pytanie ... wiem, że to forum to nie poradnia językowa, ale mogęęęęęęę poprawiać na czerwono błędy? Jeśli chociaż jednej osobie poprawi się od tego pisownia, to będzie dobrze, a o język trzeba dbać

Tak, jestem filologiem i to zboczenie zawodowe
Nie1 - wytykanie błędów tylko frustruje i zniechęca potencjalnych userów do pisania. Dodatkowo kolor czerwony jest zarezerwowany Tylko dla mnie.

Nie2 - moja klawiatura często nie wybija c (o PL znakach już nie wspominając - Alt) oraz SPACE - musiała byś poprawiac chyba wszystkie moje posty a dodatkowo jak jestem po kilku piwach to fiuuu :oops:

Ale jak chcesz to możesz użyc innego koloru - np: "ciemnoniebieski" :)

Added after 6 minutes:

Zakładam, że już to wszystko przetrawiłas, wyciągnęłaś wnioski i będziesz już "grzeczna" :D - w takim razie chciałbym, żebyś w tym dziale założyła wstępnie temat pt.:"Regulamin i zasady", w którym to opiszesz zasady, które chcesz, żeby obowiązywały w tym dziale (wspólnie je dopracujemy).

Nie musisz dokładnie precyzowac zdan - wspólnie to dopracujemy (oczywiscie jesli nadal czujesz sie na siłach) :)

Added after 2 minutes:

PS:
Forum Up/Down na razie jest niewidoczne dla ludzi.
Na razie nie zajmuj sie poprawianiem starych tematów - skupmy siena stworzeniu nowego działu ok? :)
M.
Wskaż do odpowiedzi

Akurat moje nastawienie jest raczej neutralne do osób z forum, nie znam nikogo na tyle, by go jakoś oceniać, poza tym głównie i tak wrzucam linki i prowadzę rozmowy w tematach związanych z serialami ;)
Hm, oliwy do ognia raczej nie dolewałam, bo nie było kiedy, zgodnie z prawdą napisałam, że zmiany w tematach wprowadzane są stopniowo, bo ciężko 'na już' poprawić ok 50 postów. Za to dziwi mnie argument, który już kilka razy widziałam na tym forum - ktoś ma rację, bo jest tutaj dłużej. Nie do końca rozumiem takie myślenie i nie przemawia to do mnie w żaden sposób, jeśli ktoś traktuje to poważnie ;)
Poza tym nie broniłam się, bo nie miałam przed czym, nikt mnie nie atakował :)

Co do season i sezon - w tym dziale "utarło się" słowo "sezon" w samej nazwie tematu, co do treści posta, season" może być jak najbardziej przecież, po prostu 99,9% postów ma już ten sezon i prośba skierowana do fluida miała na celu właśnie ujednolicenie wszystkiego. Lekceważyć przecież nikogo nie zlekceważyłam, to była grzeczne wyrażona prośba, tak samo jak wcześniejsza - kiedy prosiłam fluida, żeby konstruował tematy według nowych wytycznych :)

Kwestia techniczna - żadne PW do mnie wczoraj nie dotarło, ani nic się nie pojawiło na forum, ana mailu nie było informacji o nowej wiadomości. W sumie nie wiem, to chyba jednorazowa sytuacja, bo Twoje PW wcześniejsze do mnie docierały, chociaż raz, kiedy na samym początku zajęłam się działem, "zjadło mi" coś wszystkie PW. Tak z ciekawości, kto do mnie napisał? ;)

Uzasadnioną krytykę przyjmę zawsze, niezależnie od tego, czy ktoś ma na koncie jeden post, czy 1000, bo jak już pisałam wcześniej, staż nie ma dla mnie żadnego znaczenia :) Ale nie da się nie zauważyć, że krytyka pada zawsze z ust tych samych osób :P

Co do błędów - to mogę je chociaż poprawiać bez zaznaczania? :D Bo czasem takie drastyczne orty powodują, że prawie mi się ręce trzęsą, naprawdę na tym tle mam nierówno ;)

Regulamin spróbuję jakiś stworzyć, wkleję go tutaj i będziemy mogli go omówić przed wstawieniem na forum, no i oczywiście dokładnie sprecyzować standardy dodawania tematów, żeby nie było żadnych nieporozumień :)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ