Dwa cudowne sezony za nami (jak i na stronie od dawna), a okazuje się, że pod dość długiej przerwie czeka nas nowy - trzeci sezon
Fanów tej popularnej komedii ucieszy fakt, że serial powraca z trzecim sezonem. Produkcja ma zostać wyemitowana przez Channel 4 w listopadzie. Dokładna data nie jest jeszcze znana. W odcinkach zobaczymy starych znajomych - Jen, Roya i Mossa, którzy nadal są zatrudnieni jako konsultanci IT. Ich czasem krucha znajomość zostaje wzmocniona, kiedy stają się ofiarami napastowania seksualnego, tworzą kalendarz erotyczny mojący pomóc im w zbieraniu funduszy, spotykają budowlańców z piekła, nieumyślnie pomagają w rabunku i dołączają do serwisu społecznościowego. Pomimo prób wydostania się z piwnic działu IT, Jen zostaje szybko poniżona i wraca do Roya i Mossa, którzy nie potrafią sobie bez niej radzić.
W między czasie ich szef, Douglas, cierpi na serię klęsk wywołanych przez samego siebie, postrzela się w nogę, przywdziewa parę elektrycznych spodni, aby kontrolować popęd seksualny i mimo, że jest głównym dyrektorem niemal doprowadza Reynholm Idustries do bankructwa.
(za serialebrytyjskie.blox.pl, a oni jako źródło podają lastbroadcast.co.uk)
Premiera 21 listopada (tak przynajmniej wynika z naszej forumowej rozpiski, co guziczek do niej jest na górze strony)
Dwa cudowne sezony za nami (jak i na stronie od dawna), a okazuje się, że pod dość długiej przerwie czeka nas nowy - trzeci sezon :)
[i]Fanów tej popularnej komedii ucieszy fakt, że serial powraca z trzecim sezonem. Produkcja ma zostać wyemitowana przez Channel 4 w listopadzie. Dokładna data nie jest jeszcze znana. W odcinkach zobaczymy starych znajomych - Jen, Roya i Mossa, którzy nadal są zatrudnieni jako konsultanci IT. Ich czasem krucha znajomość zostaje wzmocniona, kiedy stają się ofiarami napastowania seksualnego, tworzą kalendarz erotyczny mojący pomóc im w zbieraniu funduszy, spotykają budowlańców z piekła, nieumyślnie pomagają w rabunku i dołączają do serwisu społecznościowego. Pomimo prób wydostania się z piwnic działu IT, Jen zostaje szybko poniżona i wraca do Roya i Mossa, którzy nie potrafią sobie bez niej radzić.
W między czasie ich szef, Douglas, cierpi na serię klęsk wywołanych przez samego siebie, postrzela się w nogę, przywdziewa parę elektrycznych spodni, aby kontrolować popęd seksualny i mimo, że jest głównym dyrektorem niemal doprowadza Reynholm Idustries do bankructwa. [/i]
[size=75](za serialebrytyjskie.blox.pl, a oni jako źródło podają lastbroadcast.co.uk)[/size]
[b]Premiera 21 listopada [/b](tak przynajmniej wynika z naszej forumowej rozpiski, co guziczek do niej jest na górze strony) :)
W drugim odcinku trzeciego sezonu pojawia się cudowny krótki monolog Mossa na temat meczu piłki nożnej:
- Hura. Kopnął piłkę.
- A teraz piłka jest tam.
- Teraz ma ją tamten facet.
- Ciekawy rozwój sytuacji.
- Może kopnie piłkę.
- Rzeczywiście ją kopnął i zasłużył na brawa.
Dawno nie zgadzałem się tak wyraźnie z żadną postacią serialową
Ogólnie oba odcinki kapitalne, ze lekką przewagą drugiego. Sposób, w jaki główni bohaterowie ratują się przed policją - perełka
W drugim odcinku trzeciego sezonu pojawia się cudowny krótki monolog Mossa na temat meczu piłki nożnej:
[i]- Hura. Kopnął piłkę. - A teraz piłka jest tam. - Teraz ma ją tamten facet. - Ciekawy rozwój sytuacji. - Może kopnie piłkę. - Rzeczywiście ją kopnął i zasłużył na brawa.[/i]
Dawno nie zgadzałem się tak wyraźnie z żadną postacią serialową :D
Ogólnie oba odcinki kapitalne, ze lekką przewagą drugiego. Sposób, w jaki główni bohaterowie ratują się przed policją - perełka :D
Jakie spoilery? Bez przesady. Ani nic ważnego nie napisałem, ani nie jest to serial, w którym zagadki fabularne odgrywają znaczącą rolę. Gdybym zdradził ten sposób, to co innego
Jakie spoilery? Bez przesady. Ani nic ważnego nie napisałem, ani nie jest to serial, w którym zagadki fabularne odgrywają znaczącą rolę. Gdybym zdradził ten sposób, to co innego :)
Wy to macie zdrowie W tej chwili jest to jeden z nielicznych seriali, na które czekam z niecierpliwością. Akurat w tym przypadku nie po to, by poznać dalsze losy postaci w ramach jakiejś zagadki, dramatycznego wydarzenia, ale by po prostu się spotkać z bohaterami i pośmiać, jak rzadko kiedy (zbliżoną ilość radość dostarczył mi ostatnio tylko "Spaced" )
Wy to macie zdrowie :) W tej chwili jest to jeden z nielicznych seriali, na które czekam z niecierpliwością. Akurat w tym przypadku nie po to, by poznać dalsze losy postaci w ramach jakiejś zagadki, dramatycznego wydarzenia, ale by po prostu się spotkać z bohaterami i pośmiać, jak rzadko kiedy (zbliżoną ilość radość dostarczył mi ostatnio tylko "Spaced" ;) )
Hehe. W temacie o "Spaced" napisałem, że jest on do niczego niepodobny.
Ale jeśliby już szukać analogii, to z "It Crowd" właśnie. Oczywiście, nie w sensie fabuły, postaci (choć w obu przypadkach mamy do czynienia z nieudacznikami, więc w sumie jest podobieństwo ), ale zasady, na jakiej ufundowany został humor. Czyli zaskakujących, nieoczywistych skojarzeń, które są świeże, niewyświechtane. Np. scena ze "Spaced", gdy jeden z pobocznych bohaterów, wielbiciel kultury techno, tak się wczuwa w swoją ideologię, że w dźwiękach dzwoniącego telefonu odkrywa brzmienie, przy którym da się tańczyć, co też od razu zresztą czyni - spokojnie mogłaby się znaleźć w "It Crowd"
Uwielbienie Tima ze "Spaced" dla gier komputerowych i częste odwołania do tej dziedziny popkultury, też w jakimś sensie zbliżają te seriale
Dlatego tak lubię te seriale, bo przy jednoczesnej oryginalności humoru, są czytelne dla sporej grupy odbiorców
Hehe. W temacie o "Spaced" napisałem, że jest on do niczego niepodobny.
Ale jeśliby już szukać analogii, to z "It Crowd" właśnie. Oczywiście, nie w sensie fabuły, postaci (choć w obu przypadkach mamy do czynienia z nieudacznikami, więc w sumie jest podobieństwo :) ), ale zasady, na jakiej ufundowany został humor. Czyli zaskakujących, nieoczywistych skojarzeń, które są świeże, niewyświechtane. Np. scena ze "Spaced", gdy jeden z pobocznych bohaterów, wielbiciel kultury techno, tak się wczuwa w swoją ideologię, że w dźwiękach dzwoniącego telefonu odkrywa brzmienie, przy którym da się tańczyć, co też od razu zresztą czyni - spokojnie mogłaby się znaleźć w "It Crowd" :)
Uwielbienie Tima ze "Spaced" dla gier komputerowych i częste odwołania do tej dziedziny popkultury, też w jakimś sensie zbliżają te seriale :)
Dlatego tak lubię te seriale, bo przy jednoczesnej oryginalności humoru, są czytelne dla sporej grupy odbiorców :)