House

Seriale prawdziwsze niż życie.
ana81
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: ana81 »

Nie ma Housa, ale tacy mniej więcej byli Chirurdzy
Tam też mieli dziwnych pacjentów, czy niebezpieczne sytuacje (np. pacjent z pociskiem)
A przegięciem by było jakbym porównała ostatni odcinek z Ostrym dyżurem :tongue:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

W "Ostrym dyżurze" też było niebezpiecznie - raz tam nawet lekarzy pozabijał jakiś szaleniec :) Dla mnie istotą "Housa" jest on właśnie, bez niego nie miałoby to sensu. Ostatni odcinek jest z tego punktu widzenia wzorcowy. Nigdy House nie spoiler natury metafizycznej zaryzykował tak wiele koniec spoilera, by być Housem. Więc nie mogę się zgodzić, że coś się zmieniło :)
ana81
Wskaż do odpowiedzi

W Ostrym dyżurze chodziło o szpital, tam bohaterowie nie byli tak wyeksponowani jak później w Chirurgach, gdzie serial opierał się na relacjach między lekarzami, pacjentami i kim popadło ;)
Z kolei House opierał się na jechaniu walcem po wszystkim i wszystkich. w momencie kiedy to zabieramy, zostaje nam serial o lekarzach
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No właśnie o tym mówię. To jest trochę tak, że gdyby zostawić same monologi Housa, to przynajmniej jeden sezon spokojnie dałoby się pociągnąć taki serial monodramatyczny :) Więcej nie, bo najwięcej House zyskuje w kontraście do innych, w tym spięciu, które rodzi się na styku on - reszta świata. Ale problem reszty świata polega na tym, że jest tylko tłem, księżycem, który odbija światło słoneczne Housa, że się taką analogią astronomiczną posłużę :) Stąd twierdzę, że przychodnia, czy cokolwiek jest tylko dodatkiem i może być zastąpione przez cokolwiek innego. To House czyni ten serial wyjątkowym, a - moim zdaniem - w jego przypadku nic się nie zmienia, w tym sensie, że nadal jest tak samo pociągający (intelektualnie, żeby mi tu jakiś dowcipniś nie błysnął żarcikiem ;) ), jak wcześniej :)
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Oczywiście, ja też Housa nie zdradzę :pirat:
Słabszy odcinek MD House i tak jest lepszy niż wiele innych :D
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Dla kogo słabszy, dla tego słabszy ;) Dla mnie - jeden z lepszych :)
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

Wow, swietny odcinek!!
Bylo to co w Hous'ie lubie najbardziej: emocje, emocje,emocje
(przecietnosc poprzedniego chyba faktycznie wynikala bardziej z mojej niedyspozycji :D)
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

Bostonq pisze:Dla kogo słabszy, dla tego słabszy Dla mnie - jeden z lepszych
w pełni sie zgadzam. świetny odcinek :D
M.
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: M. »

Dobra, tym razem przegięli moim zdaniem.
Spoiler:
Taub i Kutner - miodzio :D
Spoiler:
Mortarovitch
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mortarovitch »

Ostatni odcinek - mistrzostwo świata, zwłaszcza końcówka. Grubo parsknąłem śmiechem :D
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

na końcówce też się niezle uśmiałem. Poza tym to wzajemne przeszkadzanie też było całkiem niezłe. Ogólnie dobry odcinek :)
M.
Wskaż do odpowiedzi

Jak dla mnie końcówka zalatywała telenowelą, niiee chce z House'a drugiej Mody na sukces, chcę więcej House'a w Housie i pacjentów w Housie :D

A tak w ogóle zwróciliście uwagę na to, że House bardzo mało Vicodinu bierze? (przynajmniej na ekranie). To tak, jakby między 4 i 5 serią był na jakimś sekretnym odwyku, bo wcześniej wątek jego uzależnienia był bardziej eksponowany :P
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Liroy »

robi to dla szefowej :P
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

Hejka! nie moge znalesc odcinka 05x08 w sieci. czy ktos moze pomoc :)?
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

House M.D. [5x10] Obrazek
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Suuuuuuper odcinek :D
Takiego Housa uwielbiam :pirat:
Podobało mi się, że było koło siebie kilka równoległych wątków, i każdy był ciekawy i co najważniejsze śmieszny ( no poza tym z 13 - ale i tak był spoko :grin: )
Spoiler:
M.
Wskaż do odpowiedzi

Noo, fakt, mieli chociaż jakąś równowagę w wątkach, chociaż i tak robi się z tego bardziej obyczaj niż serial medyczny ;)
Spoiler:
No i mam nadzieję, że ograniczą trochę Trzynastce czas antenowy, bo za chwilę z House MD zrobi się Thirteen MD :P :P
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Ale oczy ma zajebiste (13)

Added after 3 minutes:

A 13 mogliby spiknąć z Chasem. Fajnie by było gdyby weszła między jego a Cameron, mogłoby być śmiesznie i ostro :pirat:
M.
Wskaż do odpowiedzi

W dzisiejszym odcinku sprawdził się mój najczarniejszy scenariusz, a jednak o dziwo mi się podobało :mrgreen:
Kurde, teraz taka przerwa ... :P

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ