Mini-serial na podstawie komiksowej serii Jeana Van Hamme'a i Williama Vance'a pod tym samym tytułem. W rolach głównych - Stephen Dorff i Val Kilmer.
"Na plaży zostaje znaleziony ranny mężczyzna z wytatuowaną na klatce piersiowej cyfrą XIII. Człowiek ten cierpi na zanik pamięci i nie może przypomnieć sobie żadnych faktów ze swojego życia. Wiele wskazuje na to, że może on być zabójcą prezydenta USA." (opis za film.gildia.pl)
W gruncie rzeczy to trochę taka wariacja przygód Jasona Bourna z teki Ludluma, co nie jest złą rekomendacją. Komiks czytałem, dawno, fanem wielkim tej historii nie jestem, ale rozrywka to niezła generalnie, ciekawe wątki szpiegowskie, interesujące postaci. Ciekawostka: ostatnio dodano do CDA grę na podstawie komiksu, która tym się wyróżnia, że jako jedna z pierwszych wprowadziła na szeroką skalę technologię cel-shadingu, czyli że gra wygląda jak komiks bądź film rysunkowy. Ogólnie dość to ciekawe Grę można zresztą kupić za śmieszne pieniądze w tanich seriach lub w Biedronce
Wynika z imdb, że są dwa odcinki, ale w niektórych miejscach doczytałem, że chyba powinno być więcej. Może ktoś będzie lepszy i znajdzie konkretną informację. Imdb podaje, że całość trwa 240 minut.
Mini-serial na podstawie komiksowej serii Jeana Van Hamme'a i Williama Vance'a pod tym samym tytułem. W rolach głównych - [b]Stephen Dorff i Val Kilmer. [/b]
"Na plaży zostaje znaleziony ranny mężczyzna z wytatuowaną na klatce piersiowej cyfrą XIII. Człowiek ten cierpi na zanik pamięci i nie może przypomnieć sobie żadnych faktów ze swojego życia. Wiele wskazuje na to, że może on być zabójcą prezydenta USA." [size=75](opis za film.gildia.pl)[/size]
W gruncie rzeczy to trochę taka wariacja przygód Jasona Bourna z teki Ludluma, co nie jest złą rekomendacją. Komiks czytałem, dawno, fanem wielkim tej historii nie jestem, ale rozrywka to niezła generalnie, ciekawe wątki szpiegowskie, interesujące postaci. Ciekawostka: ostatnio dodano do CDA grę na podstawie komiksu, która tym się wyróżnia, że jako jedna z pierwszych wprowadziła na szeroką skalę technologię cel-shadingu, czyli że gra wygląda jak komiks bądź film rysunkowy. Ogólnie dość to ciekawe :) Grę można zresztą kupić za śmieszne pieniądze w tanich seriach lub w Biedronce :)
Wynika z imdb, że są dwa odcinki, ale w niektórych miejscach doczytałem, że chyba powinno być więcej. Może ktoś będzie lepszy i znajdzie konkretną informację. Imdb podaje, że całość trwa 240 minut.
[b]Dostępność:[/b] bezproblemowa :) [b]Napisy:[/b] w tłumaczeniu :)
no, nareszcie to juz wyszło? na imdb data premiery była chyba 6 october, i od tamtego c zasu patrzyłem, szukałem i nic przez długi czas. a tu niespodzianka, faktycznie bezproblemowa dostępność jest juz . Oczywiscie jestem za wystawieniem, osobiscie właśnie zagrywam się w gre "XIII". sam miałem to proponowac ale jak juz znajde torrenty na necie, widze ze ktos mnie uprzedził . na zachęte dodaje trailer
no, nareszcie to juz wyszło? na imdb data premiery była chyba 6 october, i od tamtego c zasu patrzyłem, szukałem i nic przez długi czas. a tu niespodzianka, faktycznie bezproblemowa dostępność jest juz :D. Oczywiscie jestem za wystawieniem, osobiscie właśnie zagrywam się w gre "XIII". sam miałem to proponowac ale jak juz znajde torrenty na necie, widze ze ktos mnie uprzedził :). na zachęte dodaje trailer :D
biere to
uwielbiam Kilmera bo to rewelacyjny aktor
odcinki sa 2 po 700mb wiec dzisiaj sciagne jutro przerobie i jak tylko beda napisy to wstawie
jest to...18 serial ktory mam w stajni w asd w tej chwili
We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
biere to :D uwielbiam Kilmera bo to rewelacyjny aktor odcinki sa 2 po 700mb wiec dzisiaj sciagne jutro przerobie i jak tylko beda napisy to wstawie jest to...18 serial ktory mam w stajni w asd w tej chwili :alien: :alien:
W sumie taki dłuższy film, no ale zawsze to mini-serial jest
Ja osobiście tylko przez wzgląd na Kilmera zwróciłem na to uwagę, bo sama historia nie jest aż tak bardzo dla mnie pociągająca. Nie, że Kilmer jest - to po prostu - jak pisał już fluid - znakomity aktor
W sumie taki dłuższy film, no ale zawsze to mini-serial jest :)
Ja osobiście tylko przez wzgląd na Kilmera zwróciłem na to uwagę, bo sama historia nie jest aż tak bardzo dla mnie pociągająca. Nie, że Kilmer jest - to po prostu - jak pisał już fluid - znakomity aktor :)
Z powodu informacji o tym serialu zakupiłem nawet świąteczne CD-Action. Gra XIII nadal trzyma poziom głównie ze względu na nietypową "komiksową" grafikę. Polecam każdemu. Serial też obejrzę;)
Z powodu informacji o tym serialu zakupiłem nawet świąteczne CD-Action. Gra XIII nadal trzyma poziom głównie ze względu na nietypową "komiksową" grafikę. Polecam każdemu. Serial też obejrzę;)
Również dziękuję i poproszę z góry o oceny serialu, bo nie wiem, czy poświęcać temu czas, a opinie niektórych forumowiczów potrafią być bardzo ciekawe i dość dobrze wskazują, czy warto oglądać, czy też nie
Również dziękuję i poproszę z góry o oceny serialu, bo nie wiem, czy poświęcać temu czas, a opinie niektórych forumowiczów potrafią być bardzo ciekawe i dość dobrze wskazują, czy warto oglądać, czy też nie :)