RSS

Historyczne posty.
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Merlin_ »

Takie pytanie po co mamy wklejać linki "Comments: Link do rozmów na forum" skoro i tak w RSS nie jest ten link wyświetlany? Widzę tylko ten do każdej podstrony.
No chyba że tylko ja go nie widze.
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

Yyy, gdzie się podział RSS?
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

No właśnie, nie mogę wstawić infa.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

No nic z tego nie będzie chyba dlaczego?
Przy waszej nieudanej próbie uploadu pliku na serwer czesto jest on nadpisywany (kawałek) na prawidłowy, który ulega skasowaniu.
Zakładam, że nikt nie robił sobie kopii jak prosiłem.
Moja przez pomyłkę została usunięta.

Ale wracając do tematu - rss sie nie sprawdził ponieważ przy nieudanej próbie uploadu nikt z Was nie sprawdzał, ani nie próbował ponownie wczytac poprawnego pliku xml na serwer. Efekt jest taki, że RSS działa tylko kilka godzin, potem ktoś prubuje upload, który mu się nie powiódł. Nie zrobił kopii tylko próbował za pare godzin sciagnac plik, który wczesniej uszkodził.
Problem polega na tym, że nie może tak byc, że RSS raz działa a raz nie dlatego na razie projekt zawieszamy.
Obrazek When Dreams Come True...
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Gdyby coś się zmieniło to ja mam zapisany plik z newsami na dzień 10 grudnia.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Ale on i tak nie jest kompletny bo wczesniej tez kilka razy padł a nie miałem kopii - nie przewidziałem takiej możliwosci.

Możesz go wgrac na serwer cho na razie projekt zawiesiłem bo nie może bytak, że RSS raz jest a raz znika - po prostu wole zlikwidowac RSS niż mietakie "dziadostwo".
Oczywiscie nie mam do nikogo pretensji - ot nie przewidziałem takiej sytuacji.
W obecnej postaci RSS może zostac i służyc do "wewnetrznej komunikacji" - zamiast PW, które mi wysyłacie ale to już jak chcecie.
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

Ja nigdy się tym nie interesowałem, ale nie ma na przykład jakiegoś serwisu generującego RSS? To znaczy, że np. masz jakiś tam login i hasło i bez żadnych FTP'ów, tylko zmiany robisz bezprosrednio na ich serwerze poprzez stronę? Pewnie coś takiego jest. Postaram sie znaleźć ;)
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

xvidasd pisze: W obecnej postaci RSS może zostac i służyc do "wewnetrznej komunikacji" - zamiast PW, które mi wysyłacie ale to już jak chcecie.
Jestem jak najbardziej za tym aby rss służył do wewnętrznej komunikacji. Być może jak nauczymy się poprawnej jego obsługi to będzie on dostępny tak jak na początku dla szerszego ogółu.
Proszę o wypowiedz pozostałych members'ów w powyższej sprawie.
Chmielpiwny
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Chmielpiwny »

Jak najbardziej tak, zamiast wysyłania maili update RSS i można powiedziec dwa w jednym - ludzie wiedzą o odcinku i asd może update'owac stronę.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Kiedy plik zostaje usuniety z serwera?
Jesli w trakcie wysyłania nacisniesz cancel i wysyłanie zostanie przerwane.
Jesli wiec nie dopilnujesz, żeby wczytac plik ponownie to inni już nie mają co sciagac nie mówiąc o czytających kanał RSS.

I jakoś nie wierze, że nagle wszyscy będą siepilnować zwłaszcza, że dla niektórych update poprzez RSS to "zbędny bajer".
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No i wymyśliłem coś nowego...

To jak się dalej potoczą losy kanału RSS zależy od WASZEGO ZAANGAŻOWANIA! :)

Trochę mi to zajęło ale w końcu chyba mi się uda wprowadzić łatwy w obsłudze kanał RSS dla wszystkich.

O co chodzi?

Już tłumaczę - albo stworzymy temat( w tym dziale) gdzie każdy będzie pisał "zwykły" post, który będzie widoczny w kanale RSS albo...

no właśnie - chyba będę w stanie stworzyć multi-kanał rss, dotyczący danego tematu...

Bliżej: albo stworzymy jeden temat, w którym uploaderzy będą zamieszczać posty i będzie to widoczne jako kanał rss albo mógłbym zrobić specjalny panel gdzie każdy użytkownik mógłby sobie wybrać... tzn dany kanał mógłby wyświetlać informacje z danego tematu - ale wtedy wyświetlane (w kanale RSS) były by posty także innych userów... - tak, wiem - piszę chaotycznie :D

- szczegóły wkrótce...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ