Sms-owe, świąteczne/sylwestrowe wierszyki

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
kacperski
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Sms-owe, świąteczne/sylwestrowe wierszyki

Post autor: kacperski »

Święta za troche ponad tydzień, a wiec czas przygotować jakieś wigilijne / sylwestrowe zyczenia sms-owe. Szukam na guglu i szukam, ale takich odpowiednich dla mnie nie moge znalezc. Moze ktos z Was, ma, zna lub wie skad wziac takie teksty. Od razu zaznaczam, ze nie chodzi mi o gadki w stylu "Wszystkiego nalepszego, niech na wigilijnym stole....", a o te jajcarskie, świńskie, wulgarne i ogolnie wspaniałe teksty :D

(uwaga! brzydkie wyrazy inside! nie cenzuruje, bo stracą swój potencjał)

Z tego co było rok temu to pamietam:

"Jedzie Mikołaj po świecie
Twoj prezent w dupie gniecie.
Zostawił go gdzieś w Bangkoku
Gówno dostaniesz w tym roku!"

a jeszcze byl taki jeden ale pamietam tylko koncowke:

"Gwiazdka tez ci nie zaswieci
bo w agencji, kurde, siedzi
Daje dupy za mamone
takie czasy pierdolone"

Jesli ktos zna takie wiązanki i zechciałby się podzielic, bylbym bardzo wdzieczny. A moze ktos ma taki beret ze sam wymysli cos fajnego? :D
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Ja to skomenutuję krótko: za stary jestem na to. Coś w tym jest, bo kompeltnie nie rozumiem tego co np. nadaje stacja MTV (gdzie te music z nazwy?), a będąc bliżej tematu, to preferuję klasyczne (nie chodzi mi tu o nudne: "zdrowia, szczęścia, pomyśności" itp.) życzenia, wymyślone przez siebie samego, często humorystyczne, ale nigdy z przekleństwami czy też wyrażeniami typu "daje dupy" i wysilonymi rymami.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

batman2k3 pisze:Ja to skomenutuję krótko: za stary jestem na to. Coś w tym jest, bo kompeltnie nie rozumiem tego co np. nadaje stacja MTV (gdzie te music z nazwy?), a będąc bliżej tematu, to preferuję klasyczne (nie chodzi mi tu o nudne: "zdrowia, szczęścia, pomyśności" itp.) życzenia, wymyślone przez siebie samego, często humorystyczne, ale nigdy z przekleństwami czy też wyrażeniami typu "daje dupy" i wysilonymi rymami.
No cóż mój drogi, takie czasy...sms z konieczności musi byc zwięzły, więc życzenia są krótkie. A te językowe potworki typu...jak wyżej zacytowano. :cry: to wykwit dziesiejszej kultury. Nie chcę oczywiście generalizować, ale z racji mojego dodatkowego zajęcia mam sporo kontktów z młodzieżą w wieku, powiedzmy studenckim. Nie czytają w większości książek (albo jak muszą), nie przeglądają gazet. Ich słownictwo jest niestety tak ubogie, że aby wyrazić jakąś bardziej skomplikowaną myśl muszą sięgać po wulgaryzmy :shock:

A odnośnie tematu, bo wychodzi mi typowy OT

Jak dostanę jakieś fajne życzenia smsowe bez wulgaryzmów i z humorem, to zacytuję w tym temacie.
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Wysylanie zyczen z wulgaryzmami czyni ze mnie tepego nieuka i kretyna? Ja mam po prostu bardzo specyficzne poczucie humoru. Oczywiscie, ze proste zyczenia napisane / wypowiedziane od serca, sa najlepsze, ale nie zapominajmy ze duzo jest na swiecie jajcarzy - mlodych i starych.

@batman, co do mtv i kretynskiej mlodziezy lansującej sie na amerykanskie idiotki - zgadzam sie, jak to mowią, SAD BUT TRUE.

Jesli chodzi o osoby, o ktorych mowa u beaty, to: przecież ktos musi isc do sejmu/rzadu! ;>

I batman: nie mysl ze naleze do tych gowniarzy co panosza sie po ulicach w spodniach z krokiem w kolanach, sluchaja "spiewajacych" amerykanskich czarnuchow a wyrazu "kurwa" uzywaja jako przecinka.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

kacperski pisze:esli chodzi o osoby, o ktorych mowa u beaty, to: przecież ktos musi isc do sejmu/rzadu! ;>
I dlatego kacperski, boje się o swoją emeryturę. Ty też powinieneś... :-p

kacperski pisze:duzo jest na swiecie jajcarzy - mlodych i starych.
I dla każdego co innego jest śmieszne.
I tyle w temacie :grin:
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

no nie tyle, tylko prosze o jakies wierszyki xD

dziekuje jednemu panu za pw

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ