Serial ma pecha do tłumaczenia - wielu już próbowało i rezygnowało.
Serial jest bardzo trudny do tłumaczenia - pełen terminologii i naukowych faktów. Nie wierzę już, że uda się coś z nim zrobic... - ale gratuluję wytrwałości! Jak tylko przetłumaczysz jakisodcinek to chętnie będę wystawiał odcinki.
Serial ma pecha do tłumaczenia - wielu już próbowało i rezygnowało. Serial jest bardzo trudny do tłumaczenia - pełen terminologii i naukowych faktów. Nie wierzę już, że uda się coś z nim zrobic... - ale gratuluję wytrwałości! Jak tylko przetłumaczysz jakisodcinek to chętnie będę wystawiał odcinki.
eh, a ja mam pecha do znalezienia angielskich napisów :x
na kilku stronach znalazłam hiszpańskie i portugalskie, a angielskie tylko do pilota
możecie podesłać link do angielskich, bo ja już cierpliwość straciłam...
zaczynać od 2 epizodu, czy ktoś już coś przetłumaczył, poza 1?
eh, a ja mam pecha do znalezienia angielskich napisów :x na kilku stronach znalazłam hiszpańskie i portugalskie, a angielskie tylko do pilota możecie podesłać link do angielskich, bo ja już cierpliwość straciłam... zaczynać od 2 epizodu, czy ktoś już coś przetłumaczył, poza 1?
ASD dzięki wielkie, widziałem napisy na napisy24 i już miałem ściągać, ale mówie sobie, zobacze tutaj.
No i muszę powiedzieć, że mam respect do @Iglooo666, bo tłumaczenie tego serialu nie jest prostą sprawą, nawet dla osoby dobrze znającej angielski (vide mój kolega, który uczy angielskiego w podstawówce).
P.S. @xvidasd, to jest nas dwóch do wzięcia odpowiedzialności
ASD dzięki wielkie, widziałem napisy na napisy24 i już miałem ściągać, ale mówie sobie, zobacze tutaj.
No i muszę powiedzieć, że mam respect do @Iglooo666, bo tłumaczenie tego serialu nie jest prostą sprawą, nawet dla osoby dobrze znającej angielski (vide mój kolega, który uczy angielskiego w podstawówce).
P.S. @xvidasd, to jest nas dwóch do wzięcia odpowiedzialności :)
Dzięki, ja nie ptorzebuję zachęty, [spoiler]podobał mi się 1 odcinek, zal tylko że serial mał cancela i nie dowiemy się o co chodziło z głównym wątkiem :| [/spoiler]
Oglądałem pierwszy odcinek, jest rewelacyjny. Niestety mam problem ze ściągnięciem drugiego:( Dodam, że nie mam problemów z MU w przypadku innych plików, tylko ten:(
Oglądałem pierwszy odcinek, jest rewelacyjny. Niestety mam problem ze ściągnięciem drugiego:( Dodam, że nie mam problemów z MU w przypadku innych plików, tylko ten:(
Tak właśnie zaglądałem na 'napisy' patrze na tłumaczenia patrze i w dole 'John Doe' No to super, bo pierwszy odcinek do tej pory pamiętam :-D albo tylko tak mi się wydaje no ale najważniejsze ktoś się stara i robi napisy
Tak właśnie zaglądałem na 'napisy' patrze na tłumaczenia patrze i w dole 'John Doe' No to super, bo pierwszy odcinek do tej pory pamiętam :-D albo tylko tak mi się wydaje no ale najważniejsze ktoś się stara i robi napisy :-)
Serial zapowiada się bardzo dobrze. Szkoda, że zakończyli na pierwszym sezonie.
Ciekawie się ogląda Dominica Purcella w roli zupełnie odwrotnej niż postać z PB. No i jest trochę odmłodzony
Serial zapowiada się bardzo dobrze. Szkoda, że zakończyli na pierwszym sezonie. Ciekawie się ogląda Dominica Purcella w roli zupełnie odwrotnej niż postać z PB. No i jest trochę odmłodzony :D
Najgorsze, że z tego co czytałem, twórcy po cancelu pytani o główny wątek, pochodzenie, sami tego nie mieli ustalonego, więc nie mogli odpowiedzieć fanom Opcji mieli kilka:D
Najgorsze, że z tego co czytałem, twórcy po cancelu pytani o główny wątek, pochodzenie, sami tego nie mieli ustalonego, więc nie mogli odpowiedzieć fanom :D Opcji mieli kilka:D
Ja również zdecydowałem się oglądnąć zachwalany przez wszystkich serial i muszę powiedzieć, że się nie zawiodłem o dwóch pierwszych odcinkach.
Przede wszystkim serial mnie zainteresował, pobudził moją ciekawośc co do przyszłych wydarzeń.
Ciężko również początkowo przyzwyczaić się do zupełnie innego Dominica Purcella, za dużo Pb ;p
I jeszcze na końcu dziękuję i gratuluje tłumaczenia Igloo666!
Wykonałeś przy tym serialu kawał ciężkiej, ale dobrej roboty.
Ja również zdecydowałem się oglądnąć zachwalany przez wszystkich serial i muszę powiedzieć, że się nie zawiodłem o dwóch pierwszych odcinkach. Przede wszystkim serial mnie zainteresował, pobudził moją ciekawośc co do przyszłych wydarzeń. Ciężko również początkowo przyzwyczaić się do zupełnie innego Dominica Purcella, za dużo Pb ;p I jeszcze na końcu dziękuję i gratuluje tłumaczenia [b]Igloo666[/b]! Wykonałeś przy tym serialu kawał ciężkiej, ale dobrej roboty.
Widziałem na N24 przetłumaczone jest 40%, więc będzie trzeba poczekać trochę. Serial ma skomplikowane słownictwo i to jest problem oraz że nie ma angielskich subów.
Widziałem na N24 przetłumaczone jest 40%, więc będzie trzeba poczekać trochę. Serial ma skomplikowane słownictwo i to jest problem oraz że nie ma angielskich subów.
No tak racja, idzie wolno, bo te 75% to "się tłumaczy" od połowy maja mniej więcej. Ale trzeba przyznać, że faktycznie problemy w tłumaczeniu w tym serialu są w pełni uzasadnione.:res Z drugiej strony szkoda, bo chciałbym zobaczyć cały sezonik na raz a w takim tempie to jeszcze 5-8 lat to potrwa
No tak racja, idzie wolno, bo te 75% to "się tłumaczy" od połowy maja mniej więcej. Ale trzeba przyznać, że faktycznie problemy w tłumaczeniu w tym serialu są w pełni uzasadnione.:res Z drugiej strony szkoda, bo chciałbym zobaczyć cały sezonik na raz a w takim tempie to jeszcze 5-8 lat to potrwa :tongue: