🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Komputery - pytania, ciekawostki

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Bostonq »

To może zabrzmi banalnie - ale spróbowaliście wcisnąć num lock? A w zasadzie wycisnąć. W każdym bądź razie - nadusić :)
Ostatnio zmieniony 11 listopada 2008, 21:24 przez Bostonq, łącznie zmieniany 1 raz.
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

Bostonq pisze:To może zabrzmi banalnie - ale spróbowaliście wcisnąć num lock? A w zasadzie wycisnąć.
dziekuje :)
jestes genialny a ze mnie czasem zwykla idiotka :D
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

E tam, nie ja, a google :) To bardzo częsta przypadłość laptopów :)
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

raz juz mi moj cudny kot "cos" wcisnal spiac na kompie a teraz sama to zrobilam i z akazdym razem kombinowalam a to taka prosta sprawa :D
dzieki wielkie :)
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Chcę kupić laptopa, w cenie =< 2k zł, próbowałem ostatnio znaleźć jakąś ciekawą ofertę ale niestety nie znam się na tym za bardzo, potrafłby ktoś mi doradzić co warto zakupić w tym przedziale cenowym?
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Yugi_2142 pisze:Chcę kupić laptopa, w cenie =< 2k zł, próbowałem ostatnio znaleźć jakąś ciekawą ofertę ale niestety nie znam się na tym za bardzo, potrafłby ktoś mi doradzić co warto zakupić w tym przedziale cenowym?
Zależy do czego będzie wykorzystywany? Jak lubisz bardzo grać w gry i chciałbyś być na bieżąco z nowościami to raczej w tej cenie będziesz miał problem z kupnem wystarczająco dobrego sprzętu, ale jak do serfowania po internecie to luz.
Możesz porównać oferty sklepów internetowych na ceneo.pl . Przed świętami mogą być jakieś promocje. Odradzam media i tego typu sklepy. Albo jak masz kogoś znajomego zagranicą (Anglia, USA) pomyśl nad kupnem tam, ceny są niższe.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Nie no to wiadomo że o graniu w gry w tym przypadku nie ma mowy. To ma być komputer do netu, oglądania filmów/seriali i innych rzeczy nie wymagających karty graficznej chłodzonej ciekłym azotem...
W międzyczasie udało mi się znaleźć kilka ciekawych ofert, problem polega na tym że za bardzo nie chcę Visty (część oprogramowania z którego korzystam ma problemy z Vistą) a w przypadku nowych modeli laptopów bywają problemy ze znalezieniem sterów do XP :/ (Obecnie moim faworytem jest ten Acer -> http://www.ram.net.pl/product_info.php? ... s_id=34576 )
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Post autor: Gawith »

Acer w tym przedziale cenowym to raczej kiepski wybór. No i przede wszystkim Acery to najbrzydsze lapki na rynku ;)
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Acer - zdecydowane niet. Rozejrzyj się za HP, Asusem, Fujitsu-Siemens lub Toshibą, bo tam nie będzie problemu (w większości przypadków) ze sterami do XP. Ewentualnie jeszcze coś z Aristo - na tym wyjdziesz pewnie najtaniej, co też paradoksalnie jest powodem "niedoceniania" przez większość.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Mam pytanie, zanim coś zepsuję na dobre.
Mam laserową czarno-białą drukarkę HP, dość nowy model. czy mogę wydrukować coś na innym papierze niż taki typowy do drukarek? Chodzi mi konkretnie o coś w rodzaju kartki z bloku technicznego, takiej grubszej i trochę szorstkiej?
Jestem niezbyt rozgarnięta w tych sprawach technicznych, więc będę wdzięczna za pomoc. :grin:
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

Tak - możesz. Najwyżej się papier zatnie (choć nie powinien).
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Dzięki bardzo :-*
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Steryd
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Steryd »

Jak pozbyć się tego? Mam to w prawym dolnym rogu.
Obrazek

Jak wyświetlić CPU usage w samurize? Za pomocą podstawowych mierników.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Steryd pisze:Jak pozbyć się tego? Mam to w prawym dolnym rogu.
Obrazek
Jest wiele sposobów (nie wszystkie działają), ale usunięcie tym programem podobno jest najskuteczniejsze. Sam tego nie spraawdzałem, bo nie mam teraz winshitu na dysku.

Buil_Info_RemowerPL:
http://www.mediafire.com/?cy4vgmkxtcg
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.

Douglas Adams
Steryd
Wskaż do odpowiedzi

Działa. Dzięki wielkie. Jakiego systemu używasz?
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Ostatnio Archa, ale teraz piszę z Ubuntu 8.04 Hardy Heron.

Douglas Adams
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Wracając do tematu laptopa chciałem poinformować że ostatecznie zdecydowałem się na tego ASUSa ...już go dostałem i po jedynie ośmiu godzinach instalowania sterowników do XP wszystko całkiem fajnie działa ;) Zauważyłem też że na szerokim wyświetlaczu dużo fajniej ogląda się seriale :grin:
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Steryd
Wskaż do odpowiedzi

Zna ktoś jakiś program konwertujący z formatu avi/rmvb do divx? Próbowałem apex'a, ale on chyba nie umie do divxa konwertować.

e:
Po konwertowaniu film ma być odtworzony na dvd. Dvd obsługuje Divx 5.x.

e2:
Właśnie próbuję Amadis. Po konwertowaniu w Amadisie filmy się tną...
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Ech a mój kot znowu postanowil sobie pospac na kompie i cos mi powciskal łapkami...
Jak włacze jakakolwiek strone to pasek zadan sie chowa a jak ja wylacze to jest na wierzchu, wie ktos jak to zmienic przy Viscie zeby byl caly czas widoczny??
Odrazu mówie, ze autoukrywanie jest odznaczone a zawsze trzymaj na wierzchu zaznaczone
Pewnie to znowu jakas pierdoła, ale bez waszej pomocy sie nie obejdzie :D
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Teraz ja przedstawię swój problem.
Przetrzymuję na dysku zewnetrznym wszystkie seriale i chciałbym jakoś zablokować hasłem przed usunięciem ich i umożliwić tylko kopiowanie tych plików. Czy jest możliwość zrobić to spod Windowsa XP?

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ