Bohaterowie "U nas w Filadelfii" to znajomi z liceum - Mac, Charlie, Dennis i jego siostra Dee - którzy wspólnie prowadzą irlandzki pub. Tworzą paczkę egocentryków o wypaczonych i całkiem niepoprawnych politycznie poglądach, którzy mają spore kłopoty z odnalezieniem się w dorosłym życiu. Ich bar ma niewielu klientów, a do tego nie wiedzie im się w życiu osobistym. Są sfrustrowani, wciąż uwikłani są w skomplikowane relacje, a poglądy, które wygłaszają zwykle prowadzą do niewygodnych i wręcz absurdalnych sytuacji. Wtedy bez większych problemów zmieniają zdanie. W jakiś sposób budzą jednak ogólną sympatię i zrozumienie.
[youtube][/youtube]
Kolejny świetny serial
Chcecie?
[img]http://www.collider.com/uploads/imageGallery/Its_Always_Sunny_in_Philadelphia/it_s_always_sunny_in_philadelphia_image.jpg[/img] [quote]Bohaterowie "U nas w Filadelfii" to znajomi z liceum - Mac, Charlie, Dennis i jego siostra Dee - którzy wspólnie prowadzą irlandzki pub. Tworzą paczkę egocentryków o wypaczonych i całkiem niepoprawnych politycznie poglądach, którzy mają spore kłopoty z odnalezieniem się w dorosłym życiu. Ich bar ma niewielu klientów, a do tego nie wiedzie im się w życiu osobistym. Są sfrustrowani, wciąż uwikłani są w skomplikowane relacje, a poglądy, które wygłaszają zwykle prowadzą do niewygodnych i wręcz absurdalnych sytuacji. Wtedy bez większych problemów zmieniają zdanie. W jakiś sposób budzą jednak ogólną sympatię i zrozumienie.[/quote] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j0iKzrqblqQ[/youtube] Kolejny świetny serial Chcecie? :D
No to zapraszam na 1 sezon. Myślę, że warto mu poświęcić trochę uwagi bo jest niezły, napisy do 2 sezonu coś ruszyły więc jest szansa na na kontynuację w ASD. Polecam
Its Always Sunny in Philadelphia Season1
No to zapraszam na 1 sezon. Myślę, że warto mu poświęcić trochę uwagi bo jest niezły, napisy do 2 sezonu coś ruszyły więc jest szansa na na kontynuację w ASD. Polecam :) Its Always Sunny in Philadelphia Season1 [url=http://www.mininova.org/tor/2361040][img]http://www.tvshows.yoyo.pl/style/down.gif[/img][/url]
Ok dostanie szanse, może wciągnie i połknę go w całości
Dzięki
Po pooglądaniu 2 odcinków: Jednak serial mi się nie podoba. Nie śmieszy mnie w zadowalającym stopniu. Szkoda, ale dzięki za wstawkę.
Ok dostanie szanse, może wciągnie i połknę go w całości ;) Dzięki :) Po pooglądaniu 2 odcinków: Jednak serial mi się nie podoba. Nie śmieszy mnie w zadowalającym stopniu. Szkoda, ale dzięki za wstawkę.
za to mnie wciągnął ,
wreszcie można się śmiać bez słuchania wcześniej nagranego śmiechu;
sytuacje bywają absurdalne, postacie też, więc wszystko jest przyjemne,
dobry, komediowy serial, czekam na dalsze odcinki;)
za to mnie wciągnął , wreszcie można się śmiać bez słuchania wcześniej nagranego śmiechu; sytuacje bywają absurdalne, postacie też, więc wszystko jest przyjemne, dobry, komediowy serial, czekam na dalsze odcinki;)
Niestety kolejna komedia, która mnie totalnie nie wciągnęła. Tym razem jednak poddałam się po dwóch odcinkach, stwierdzając że nie warto dalej marnować czasu.
Serial przypomniał mi trochę inną komedię obyczajową, która też miała miejsce w barze, kurczę nie pamiętam tytułu, ale niestety nie było to nic podobnego. Nawet nie wiem z czym by to porównać... Cóż, chyba po prostu nie było to w moim guście
Niestety kolejna komedia, która mnie totalnie nie wciągnęła. Tym razem jednak poddałam się po dwóch odcinkach, stwierdzając że nie warto dalej marnować czasu. Serial przypomniał mi trochę inną komedię obyczajową, która też miała miejsce w barze, kurczę nie pamiętam tytułu, ale niestety nie było to nic podobnego. Nawet nie wiem z czym by to porównać... Cóż, chyba po prostu nie było to w moim guście ;)
nova.nike pisze:Serial przypomniał mi trochę inną komedię obyczajową, która też miała miejsce w barze, kurczę nie pamiętam tytułu, ale niestety nie było to nic podobnego.
pewnie chodzi ci o serial Zdrówko z Tedem Dansonem w roli głównej
[quote="nova.nike"]Serial przypomniał mi trochę inną komedię obyczajową, która też miała miejsce w barze, kurczę nie pamiętam tytułu, ale niestety nie było to nic podobnego.[/quote]
pewnie chodzi ci o serial Zdrówko z Tedem Dansonem w roli głównej
[quote="ana81"]Piszcie recenzje, bo nie wiem czy oglądać :grin:[/quote] Nie oglądać bo jest nie śmieszne. A jak masz wątpliwości pooglądaj i oceń sama 1-2 odcinki, to tylko 20 minut:)
Kurcze mieliście mi rozjaśnić sytuację, a nie skołować jeszcze bardziej
Dawno nie spotkałam się z tak podzielonymi zdaniami, teraz sama muszę sprawdzić
Kurcze mieliście mi rozjaśnić sytuację, a nie skołować jeszcze bardziej :-p Dawno nie spotkałam się z tak podzielonymi zdaniami, teraz sama muszę sprawdzić ;)
serial jest świetny ale trzeba sie do niego przyzwyczaić ( a na pewno zobaczyć więcej niż 2 odcinki) Oczywiście trzeba lubić taki, czasami chamski humor
serial jest świetny ale trzeba sie do niego przyzwyczaić ( a na pewno zobaczyć więcej niż 2 odcinki) :) Oczywiście trzeba lubić taki, czasami chamski humor
Pierwszy odcinek średni, za to kolejne - jeden lepszy od drugiego
Humor ciężki, bazujący na stereotypach, tematach tabu, na granicy tego co 'poprawne politycznie', prześmiewczy. Dla niektórych może być za ciężki przez tematy na których bazują niektóre odcinki i podejście do nich.
Dodatkowo różni się też samą aranżacją, sposobem grania czy formułą od większości seriali komediowych.
Ja nie umiałabym go porównać z niczym co widziałam do tej pory.
Podsumowując - bardzo specyficzny, raczej dla wymagających, szukających nie tylko sytuacyjnego humoru widzów.
U mnie ma 8,75/10
Oczywiście polecam
Pierwszy odcinek średni, za to kolejne - jeden lepszy od drugiego :D Humor ciężki, bazujący na stereotypach, tematach tabu, na granicy tego co 'poprawne politycznie', prześmiewczy. Dla niektórych może być za ciężki przez tematy na których bazują niektóre odcinki i podejście do nich. Dodatkowo różni się też samą aranżacją, sposobem grania czy formułą od większości seriali komediowych. Ja nie umiałabym go porównać z niczym co widziałam do tej pory. Podsumowując - bardzo specyficzny, raczej dla wymagających, szukających nie tylko sytuacyjnego humoru widzów. U mnie ma 8,75/10 Oczywiście polecam :D