Maruda No ale fakt, jak się coś zrobi, to oczekuje się - i słusznie - komentarza. Moim zdaniem jest dobrze, jest coraz przejrzyściej, czytelnej, no i faktycznie - po prostu ładniej. A to dzięki tej stonowanej i podkreślanej w różnych miejscach kolorystyce.
You Tube to bardzo fajny bonus, jego użyteczność przyjdzie ocenić po jakimś czasie. Z tego co widać, ładnie się daje wykorzystać w konkursach, no i w ramach ubarwienia postu. A o to przecież głównie chodzi
Maruda :) No ale fakt, jak się coś zrobi, to oczekuje się - i słusznie - komentarza. Moim zdaniem jest dobrze, jest coraz przejrzyściej, czytelnej, no i faktycznie - po prostu ładniej. A to dzięki tej stonowanej i podkreślanej w różnych miejscach kolorystyce.
You Tube to bardzo fajny bonus, jego użyteczność przyjdzie ocenić po jakimś czasie. Z tego co widać, ładnie się daje wykorzystać w konkursach, no i w ramach ubarwienia postu. A o to przecież głównie chodzi :)
Trafiłeś w sedno @Bostonq ale mnie trapi coś innego...
Forum jest praktycznie martwe - nie odzywają się nie tylko nowi ale nawet "starzy". Odnoszę więc wrażenie, że tak naprawdę, to albo coś jest nie tak, albo po prostu Forum jest "drętwe"...
I od dawna nie wiem czemu tak się dzieje.... - może to ja mam zbyt wygórowane żądania? A może po prostu jako administrator widzę "przemijanie pokoleń" (chwilową fascynację).
A może na Forum po prostu nie ma ciekawych i konstruktywnych rozmów?
A może tak to już jest na Forach?
Jak coś robię źle to piszcie smiało.
(PS: chyba nabawiłem się kompleksu phoeniksa 1983, z którym kiedyś niesłusznie prowadziłem "wojnę" - człowiek uczy się na błędach....)
Trafiłeś w sedno @Bostonq ale mnie trapi coś innego... Forum jest praktycznie martwe - nie odzywają się nie tylko nowi ale nawet "starzy". Odnoszę więc wrażenie, że tak naprawdę, to albo coś jest nie tak, albo po prostu Forum jest "drętwe"...
I od dawna nie wiem czemu tak się dzieje.... - może to ja mam zbyt wygórowane żądania? A może po prostu jako administrator widzę "przemijanie pokoleń" (chwilową fascynację).
A może na Forum po prostu nie ma ciekawych i konstruktywnych rozmów?
A może tak to już jest na Forach?
Jak coś robię źle to piszcie smiało.
(PS: chyba nabawiłem się kompleksu phoeniksa 1983, z którym kiedyś niesłusznie prowadziłem "wojnę" - człowiek uczy się na błędach....)
Hmm, nie jest nierozsądnym stwierdzenie, że mało jest rozmów istotnych. Większość zamyka się w "kiedy", "dziękuję". Są oczywiście tematy, w których dzieje się sporo, ale znaczna część leży zupełnie martwa. Nie wiem do końca, dlaczego tak się dzieje. To na pewno nie jest wina sposobu prowadzenia forum w sensie technicznym, czy jakimkolwiek innym. To raczej coś innego - odnoszę wrażenie, że sporej części forumowiczów sprawia problem wyrażenie opinii, zabranie głosu w dyskusji - to zresztą ogólna bolączka społeczna. Sam jestem trochę zniechęcony, bo coś tam napiszę, a w zasadzie reakcja na to jest żadna (nie żebym oczekiwał Bóg wie czego, chodzi mi po prostu o "toczenie się" rozmowy). A rozmawiać o czym jest przecież, bo nawet te gorsze seriale sporo dają możliwości komentowania. A może po prosu ludziom się nie chce?
Hmm, nie jest nierozsądnym stwierdzenie, że mało jest rozmów istotnych. Większość zamyka się w "kiedy", "dziękuję". Są oczywiście tematy, w których dzieje się sporo, ale znaczna część leży zupełnie martwa. Nie wiem do końca, dlaczego tak się dzieje. To na pewno nie jest wina sposobu prowadzenia forum w sensie technicznym, czy jakimkolwiek innym. To raczej coś innego - odnoszę wrażenie, że sporej części forumowiczów sprawia problem wyrażenie opinii, zabranie głosu w dyskusji - to zresztą ogólna bolączka społeczna. Sam jestem trochę zniechęcony, bo coś tam napiszę, a w zasadzie reakcja na to jest żadna (nie żebym oczekiwał Bóg wie czego, chodzi mi po prostu o "toczenie się" rozmowy). A rozmawiać o czym jest przecież, bo nawet te gorsze seriale sporo dają możliwości komentowania. A może po prosu ludziom się nie chce?
Poruwnując shoutboxa kiedy był dostępny kiedyś po polskiej i angielskojezycznej stronie doznałem "patriotycznej" porażki... O ile w "angielskiej" wersji (do teraz) spotkac można tylko podziękowania, pochwały ewentualnie nieśmiałe pytania o tyle swego czasu w "polskiej wersji" leciały same "kurwy"...
Ja wiem, że wiele osób nie potrafi konstruowac prostych zdan ale najgorsze jest to, że wiele osób się tego wstydzi i dlatego wychodzi z założenia, że lepiej się nie odzywac (ja tylko czytam)...
Swego czasu jak sam zaczynałem błąkac się po różnych forach to sam bałem się odezwa, żeby nie 'oberwac' - ot tak na wszelki wypadek... - czy nasze forum też jest tak niedostepne?
Czy tez może zwiększyc okresy otwartych rejestracji? - jak myślicie?
Poruwnując shoutboxa kiedy był dostępny kiedyś po polskiej i angielskojezycznej stronie doznałem "patriotycznej" porażki... O ile w "angielskiej" wersji (do teraz) spotkac można tylko podziękowania, pochwały ewentualnie nieśmiałe pytania o tyle swego czasu w "polskiej wersji" leciały same "kurwy"...
Ja wiem, że wiele osób nie potrafi konstruowac prostych zdan ale najgorsze jest to, że wiele osób się tego wstydzi i dlatego wychodzi z założenia, że lepiej się nie odzywac (ja tylko czytam)...
Swego czasu jak sam zaczynałem błąkac się po różnych forach to sam bałem się odezwa, żeby nie 'oberwac' - ot tak na wszelki wypadek... - czy nasze forum też jest tak niedostepne?
Czy tez może zwiększyc okresy otwartych rejestracji? - jak myślicie?
Z tą rejestracją to dobry pomysł, sporo ludzi odzywa się do mnie na gg własnie pytając kiedy nastąpi otwarcie, sami przyznają, że nie mogą trafić w moment kiedy to nastąpi.
Co do kwesti rozruszania forum. Wpadła mi do głowy dosyć kontrowersyjna myśl, a mianowicie dozwolenie spoilerowania bez konieczności:
Spoiler:
Jednocześnie należałoby stworzyć dział na wzór "UP/Down (XviD asd)", w którym dodawane by były tylko linki do torrentów. Dzięki temu zabiegowi komentarze w stylu "dzieki", "kiedy bedzie kolejny odc." etc. trafiały by właśnie tam a........ CZYSTA dyskusja toczyła by się własnie w tematach dot. danych seriali. Zlikwidowałoby to problem szukania niemal po omacku przez niektórych linków do nowych torrentów XviDasd w poszczególnych tematach a jednoczesnie w moim mniemaniu "pomogłaby" w wypowiedzi dot. danego serialu większej grupie userów. Widziałem już takie rozwiązanie na jednym z forów którego nazwy nie jestem w stanie sobie teraz przypomnieć i taki układ nieźle im wychodził.
Wiem, że realizacje tego pomysłu niesie ze sobą pewne ryzyko(m.in. można by wysunąc tezę iż coraz bardziej bedziemy przypominać forum warezowe niż serialowe), lecz warto może nad tym pomyśleć i spróbować nawet na próbę. Co myslisz na ten temat?
Z tą rejestracją to dobry pomysł, sporo ludzi odzywa się do mnie na gg własnie pytając kiedy nastąpi otwarcie, sami przyznają, że nie mogą trafić w moment kiedy to nastąpi.
Co do kwesti rozruszania forum. Wpadła mi do głowy dosyć kontrowersyjna myśl, a mianowicie dozwolenie spoilerowania bez konieczności: [spoiler][/spoiler] Jednocześnie należałoby stworzyć dział na wzór "UP/Down (XviD asd)", w którym dodawane by były tylko linki do torrentów. Dzięki temu zabiegowi komentarze w stylu "dzieki", "kiedy bedzie kolejny odc." etc. trafiały by właśnie tam a........ CZYSTA dyskusja toczyła by się własnie w tematach dot. danych seriali. Zlikwidowałoby to problem szukania niemal po omacku przez niektórych linków do nowych torrentów XviDasd w poszczególnych tematach a jednoczesnie w moim mniemaniu "pomogłaby" w wypowiedzi dot. danego serialu większej grupie userów. Widziałem już takie rozwiązanie na jednym z forów którego nazwy nie jestem w stanie sobie teraz przypomnieć i taki układ nieźle im wychodził.
Wiem, że realizacje tego pomysłu niesie ze sobą pewne ryzyko(m.in. można by wysunąc tezę iż coraz bardziej bedziemy przypominać forum warezowe niż serialowe), lecz warto może nad tym pomyśleć i spróbować nawet na próbę. Co myslisz na ten temat?
Merlin_ pisze:Z tą rejestracją to dobry pomysł, sporo ludzi odzywa się do mnie na gg własnie pytając kiedy nastąpi otwarcie, sami przyznają, że nie mogą trafić w moment kiedy to nastąpi.
Tak, w momencie otwarcia rejestracji jest widoczny chwilowy wzrost ilości postów. Ale: raz, że chwilowy, później wszystko wraca do normy, dwa, że większość koncentruje się na plikach, a nie na rozmowach. Więc jest to jakieś rozwiązanie, ale bardziej jako doraźna kuracja niż leczenie systemowe
Merlin_ pisze:Co do kwesti rozruszania forum. Wpadła mi do głowy dosyć kontrowersyjna myśl, a mianowicie dozwolenie spoilerowania bez konieczności:
Spoiler:
Tu się nie zgadzam całkowicie. To znaczy, na pewno by się forum rozruszało, tylko nie wiem, czy o taki ruch nam chodzi. Skończyłoby się tak, że większość ludzi uciekłaby w ogóle. Wystarczy sobie przypomnieć reakcje, gdy ktoś palnął spoilera... Co najwyżej można stworzyć na próbę dział z dozwolonym spoilerowaniem i zobaczyć, kto i ile tam będzie pisał. Tak naprawdę to rodzaj lenistwa, że ktoś nie pisze posta, bo nie chce spoilerować, ale nie ma ochoty nacisnąć tego znacznika. A to zajmuje chwilę przecież
Merlin_ pisze:Jednocześnie należałoby stworzyć dział na wzór "UP/Down (XviD asd)", w którym dodawane by były tylko linki do torrentów. Dzięki temu zabiegowi komentarze w stylu "dzieki", "kiedy bedzie kolejny odc." etc. trafiały by właśnie tam a........ CZYSTA dyskusja toczyła by się własnie w tematach dot. danych seriali. Zlikwidowałoby to problem szukania niemal po omacku przez niektórych linków do nowych torrentów XviDasd w poszczególnych tematach a jednoczesnie w moim mniemaniu "pomogłaby" w wypowiedzi dot. danego serialu większej grupie userów.
To, że jestem przeciwny eksponowaniu torrentów, to wiadomo nie do dziś, nie będę się więc powtarzał Nie bardzo wiem, jaki jest związek między usunięciem z tematów linków a "czystą" dyskusją. Na palcach jednej ręki można policzyć tematy, w których toczy się cokolwiek na kształt dyskusji. W innych, gdyby nie pojawiające się co jakiś czas podziękowanie z wstawkę, nie odezwałby się nikt. Stworzenie oddzielnego działu z plikami oznaczałoby dla wielu "forumowiczów", że oto mają jedyny dział, do którego mogą zaglądać i dostać to, czego chcą. Gdy tak szukają, to może jednak coś ich w końcu skusi do wzięcia udziału w rozmowie. A to chyba jest istotą forum - rozmowy
Oczywiście, to tylko moje zdanie na podany temat, mogę się mylić, ale dotychczasowe obserwacje doprowadziły mnie do takich wniosków
Jeśli można by czegoś spróbować, to może czegoś w rodzaju "promocji pisania". Nie wiem, czy takie zachęcanie komukolwiek się przyda, no ale może to jest jakieś wyjście. Jedno z możliwych. Najgorsze, że nie bardzo przychodzi mi do głowy, jakie mogą być te inne. Bo ja lubię pisać, lubię dyskutować, jest to dla mnie stan naturalny. Podobnie ma parunastu forumowiczów. Jak przekonać kogoś, kto tego nie ma? Ma zupełnie inne zapatrywania na sprawę?
[quote="Merlin_"]Z tą rejestracją to dobry pomysł, sporo ludzi odzywa się do mnie na gg własnie pytając kiedy nastąpi otwarcie, sami przyznają, że nie mogą trafić w moment kiedy to nastąpi. [/quote]
Tak, w momencie otwarcia rejestracji jest widoczny chwilowy wzrost ilości postów. Ale: raz, że chwilowy, później wszystko wraca do normy, dwa, że większość koncentruje się na plikach, a nie na rozmowach. Więc jest to jakieś rozwiązanie, ale bardziej jako doraźna kuracja niż leczenie systemowe :)
[quote="Merlin_"]Co do kwesti rozruszania forum. Wpadła mi do głowy dosyć kontrowersyjna myśl, a mianowicie dozwolenie spoilerowania bez konieczności: [spoiler][/spoiler][/quote]
Tu się nie zgadzam całkowicie. To znaczy, na pewno by się forum rozruszało, tylko nie wiem, czy o taki ruch nam chodzi. Skończyłoby się tak, że większość ludzi uciekłaby w ogóle. Wystarczy sobie przypomnieć reakcje, gdy ktoś palnął spoilera... Co najwyżej można stworzyć na próbę dział z dozwolonym spoilerowaniem i zobaczyć, kto i ile tam będzie pisał. Tak naprawdę to rodzaj lenistwa, że ktoś nie pisze posta, bo nie chce spoilerować, ale nie ma ochoty nacisnąć tego znacznika. A to zajmuje chwilę przecież :)
[quote="Merlin_"]Jednocześnie należałoby stworzyć dział na wzór "UP/Down (XviD asd)", w którym dodawane by były tylko linki do torrentów. Dzięki temu zabiegowi komentarze w stylu "dzieki", "kiedy bedzie kolejny odc." etc. trafiały by właśnie tam a........ CZYSTA dyskusja toczyła by się własnie w tematach dot. danych seriali. Zlikwidowałoby to problem szukania niemal po omacku przez niektórych linków do nowych torrentów XviDasd w poszczególnych tematach a jednoczesnie w moim mniemaniu "pomogłaby" w wypowiedzi dot. danego serialu większej grupie userów. [/quote]
To, że jestem przeciwny eksponowaniu torrentów, to wiadomo nie do dziś, nie będę się więc powtarzał :) Nie bardzo wiem, jaki jest związek między usunięciem z tematów linków a "czystą" dyskusją. Na palcach jednej ręki można policzyć tematy, w których toczy się cokolwiek na kształt dyskusji. W innych, gdyby nie pojawiające się co jakiś czas podziękowanie z wstawkę, nie odezwałby się nikt. Stworzenie oddzielnego działu z plikami oznaczałoby dla wielu "forumowiczów", że oto mają jedyny dział, do którego mogą zaglądać i dostać to, czego chcą. Gdy tak szukają, to może jednak coś ich w końcu skusi do wzięcia udziału w rozmowie. A to chyba jest istotą forum - rozmowy :)
Oczywiście, to tylko moje zdanie na podany temat, mogę się mylić, ale dotychczasowe obserwacje doprowadziły mnie do takich wniosków :)
Jeśli można by czegoś spróbować, to może czegoś w rodzaju "promocji pisania". Nie wiem, czy takie zachęcanie komukolwiek się przyda, no ale może to jest jakieś wyjście. Jedno z możliwych. Najgorsze, że nie bardzo przychodzi mi do głowy, jakie mogą być te inne. Bo ja lubię pisać, lubię dyskutować, jest to dla mnie stan naturalny. Podobnie ma parunastu forumowiczów. Jak przekonać kogoś, kto tego nie ma? Ma zupełnie inne zapatrywania na sprawę?
Bostonq pisze:
Tu się nie zgadzam całkowicie. To znaczy, na pewno by się forum rozruszało, tylko nie wiem, czy o taki ruch nam chodzi. Skończyłoby się tak, że większość ludzi uciekłaby w ogóle. Wystarczy sobie przypomnieć reakcje, gdy ktoś palnął spoilera... Co najwyżej można stworzyć na próbę dział z dozwolonym spoilerowaniem i zobaczyć, kto i ile tam będzie pisał. Tak naprawdę to rodzaj lenistwa, że ktoś nie pisze posta, bo nie chce spoilerować, ale nie ma ochoty nacisnąć tego znacznika. A to zajmuje chwilę przecież
Zauważ, że to działo się jeszcze wtedy gdy ludzie poszukiwając linka do danego odcnka natykali się własnie na spoiler. Gdyby linki były w oddzielnym dziale nie byłoby problemu. A tak często poszczegółne tematy wyglądają tak:
Zobacz na gwrota.com: Tam dyskusja idzie swoim torem, ludzie rozmawiają na bieżąco o wychodzących odcinkach i forum nieźle przędzie.
Nie ma co ukrywać, ludzie są leniwi z natury i trzeba im udogadniać życie..
Bostonq pisze:
To, że jestem przeciwny eksponowaniu torrentów, to wiadomo nie do dziś, nie będę się więc powtarzał Nie bardzo wiem, jaki jest związek między usunięciem z tematów linków a "czystą" dyskusją. Na palcach jednej ręki można policzyć tematy, w których toczy się cokolwiek na kształt dyskusji. W innych, gdyby nie pojawiające się co jakiś czas podziękowanie z wstawkę, nie odezwałby się nikt. Stworzenie oddzielnego działu z plikami oznaczałoby dla wielu "forumowiczów", że oto mają jedyny dział, do którego mogą zaglądać i dostać to, czego chcą. Gdy tak szukają, to może jednak coś ich w końcu skusi do wzięcia udziału w rozmowie. A to chyba jest istotą forum - rozmowy
Oczywscie eksponowanie torrentów niesie ze sobą ryzyko. (Ale większym ryzykiem są linki do rs a jednak już taki dział jest...) to które może doprowadzić również do wymarcia niektórych tematów, o których mówiłeś że zawierają w wiekszości tylko podziękowania i zapytania o kolejny ep.
Można by było wprowadzić ograniczenie postowe w dostępie do takiego działu. Dzięki temu przybyło by postów w dyskusujnych działach. Oczywiscie niesie to za sobą problem merytoryczności postów, mielibyśmy dużo więcej roboty w czyszczeniu po osobach piszących tylko na ilość.
No ale jeśli relizować 1 pomysł to razem z 2, samo 2 mija się z celem.
Jednak po przemyśleniu tego wszytkiego to tutaj nie wypali raczej...
Jeśli można by czegoś spróbować, to może czegoś w rodzaju "promocji pisania"
Hmm... może nowy konkurs. Osoba, która będzie się najbardziej udzielała w danym miesiącu bedzie miała prawo do wybrania sobie serialu, który trafi na stronę. (Oczywiście jeśli będą napisy) Któryś uploader będzie brał takowy serial na swoje barki. Ja mogę być pierwszy. Co wy na to?
[quote="Bostonq"] Tu się nie zgadzam całkowicie. To znaczy, na pewno by się forum rozruszało, tylko nie wiem, czy o taki ruch nam chodzi. Skończyłoby się tak, że większość ludzi uciekłaby w ogóle. Wystarczy sobie przypomnieć reakcje, gdy ktoś palnął spoilera... Co najwyżej można stworzyć na próbę dział z dozwolonym spoilerowaniem i zobaczyć, kto i ile tam będzie pisał. Tak naprawdę to rodzaj lenistwa, że ktoś nie pisze posta, bo nie chce spoilerować, ale nie ma ochoty nacisnąć tego znacznika. A to zajmuje chwilę przecież :) [/quote]
Zauważ, że to działo się jeszcze wtedy gdy ludzie poszukiwając linka do danego odcnka natykali się własnie na spoiler. Gdyby linki były w oddzielnym dziale nie byłoby problemu. A tak często poszczegółne tematy wyglądają tak: [quote][/quote][quote][/quote][quote][/quote][quote][/quote][quote][/quote] Zobacz na gwrota.com: Tam dyskusja idzie swoim torem, ludzie rozmawiają na bieżąco o wychodzących odcinkach i forum nieźle przędzie. Nie ma co ukrywać, ludzie są leniwi z natury i trzeba im udogadniać życie..
[quote="Bostonq"]
To, że jestem przeciwny eksponowaniu torrentów, to wiadomo nie do dziś, nie będę się więc powtarzał :) Nie bardzo wiem, jaki jest związek między usunięciem z tematów linków a "czystą" dyskusją. Na palcach jednej ręki można policzyć tematy, w których toczy się cokolwiek na kształt dyskusji. W innych, gdyby nie pojawiające się co jakiś czas podziękowanie z wstawkę, nie odezwałby się nikt. Stworzenie oddzielnego działu z plikami oznaczałoby dla wielu "forumowiczów", że oto mają jedyny dział, do którego mogą zaglądać i dostać to, czego chcą. Gdy tak szukają, to może jednak coś ich w końcu skusi do wzięcia udziału w rozmowie. A to chyba jest istotą forum - rozmowy :) [/quote]
Oczywscie eksponowanie torrentów niesie ze sobą ryzyko. (Ale większym ryzykiem są linki do rs a jednak już taki dział jest...) to które może doprowadzić również do wymarcia niektórych tematów, o których mówiłeś że zawierają w wiekszości tylko podziękowania i zapytania o kolejny ep. Można by było wprowadzić ograniczenie postowe w dostępie do takiego działu. Dzięki temu przybyło by postów w dyskusujnych działach. Oczywiscie niesie to za sobą problem merytoryczności postów, mielibyśmy dużo więcej roboty w czyszczeniu po osobach piszących tylko na ilość. No ale jeśli relizować 1 pomysł to razem z 2, samo 2 mija się z celem.
Jednak po przemyśleniu tego wszytkiego to tutaj nie wypali raczej...
[quote]Jeśli można by czegoś spróbować, to może czegoś w rodzaju "promocji pisania"[/quote]
Hmm... może nowy konkurs. Osoba, która będzie się najbardziej udzielała w danym miesiącu bedzie miała prawo do wybrania sobie serialu, który trafi na stronę. (Oczywiście jeśli będą napisy) Któryś uploader będzie brał takowy serial na swoje barki. Ja mogę być pierwszy. Co wy na to?
1. Zajrzałem na forum, co wspomniałeś, i mam wrażenie, że nie ma co demonizować jednak tych kiepskich rozmów u nas. Ilość odpowiedzi w tematach waha się tam między 600 a 20 (i takich między 50 a 20 jest najwięcej), czyli dokładnie jak u nas, przy założeniu, że jednak istniejmy krócej - gdyby dodać to, co było na starym forum to wyszłoby na to samo. A niektóre tematy mamy bardziej rozbudowane.
2. Jakimś pomysłem jest na pewno konkurs, ale i takie proste sposoby, jak np. teraz w temacie o "Criminal Minds", w którym jeden z forumowiczów rzucił proste pytanie o ulubioną postać. I od razu rozmowa ruszyła. Co prawda, nadal są to te same osoby, co zawsze, no ale nie od razu Kopydłowo Mniejsze zbudowano.
3. Jeśli chodzi o spoilery, to mi akurat one nie przeszkadzają, bo i tak staram się zaglądać do tych najważniejszych dla mnie seriali już po obejrzeniu (dużo ich nie ma, więc jakoś sobie radzę). Akurat moderatorzy mają tu utrudnione zadanie, bo muszą gapić się wszędzie
4. Ja w ogóle nie do końca rozumiem problem z poszukiwaniem torrentów - jeśli ktoś jest w stanie uruchomić komputer, to chyba znajdzie w końcu to, co potrzebuje? (pewnie nie ); to może już faktycznie lepiej uruchomić na stałe ten guzik z górnej części forum, bo to nie rzuca się aż tak w oczy (i już nie będę wtedy zrzędził ). Na pewno lepsze to, niż zbudowanie stałego nowego działu.
5. Nadal uważam, że niestety wielu forumowiczów szuka tu tylko plików, co jest w jakimś sensie smutne, bo chyba jednak istotą są rozmowy o tych serialach. Mamy 4247 zarejestrowanych użytkowników, a czynnie udziela się około 100 (liczę od 20 postów w górę), 50 jest wyraźnie zauważalna, a około 25 tworzy realną bazę "rozmówniczą" Z tych 4000 na pewno sporo jest takich, co nie pisze, bo nie chce, choć ma coś do powiedzenia. Ale optymistą społecznym to ja nie jestem - większość ludzi po prostu nie ma nic do powiedzenia i niczym tego nie zmienimy.
1. Zajrzałem na forum, co wspomniałeś, i mam wrażenie, że nie ma co demonizować jednak tych kiepskich rozmów u nas. Ilość odpowiedzi w tematach waha się tam między 600 a 20 (i takich między 50 a 20 jest najwięcej), czyli dokładnie jak u nas, przy założeniu, że jednak istniejmy krócej - gdyby dodać to, co było na starym forum to wyszłoby na to samo. A niektóre tematy mamy bardziej rozbudowane.
2. Jakimś pomysłem jest na pewno konkurs, ale i takie proste sposoby, jak np. teraz w temacie o "Criminal Minds", w którym jeden z forumowiczów rzucił proste pytanie o ulubioną postać. I od razu rozmowa ruszyła. Co prawda, nadal są to te same osoby, co zawsze, no ale nie od razu Kopydłowo Mniejsze zbudowano.
3. Jeśli chodzi o spoilery, to mi akurat one nie przeszkadzają, bo i tak staram się zaglądać do tych najważniejszych dla mnie seriali już po obejrzeniu (dużo ich nie ma, więc jakoś sobie radzę). Akurat moderatorzy mają tu utrudnione zadanie, bo muszą gapić się wszędzie :)
4. Ja w ogóle nie do końca rozumiem problem z poszukiwaniem torrentów - jeśli ktoś jest w stanie uruchomić komputer, to chyba znajdzie w końcu to, co potrzebuje? (pewnie nie :) ); to może już faktycznie lepiej uruchomić na stałe ten guzik z górnej części forum, bo to nie rzuca się aż tak w oczy (i już nie będę wtedy zrzędził :) ). Na pewno lepsze to, niż zbudowanie stałego nowego działu.
5. Nadal uważam, że niestety wielu forumowiczów szuka tu tylko plików, co jest w jakimś sensie smutne, bo chyba jednak istotą są rozmowy o tych serialach. Mamy 4247 zarejestrowanych użytkowników, a czynnie udziela się około 100 (liczę od 20 postów w górę), 50 jest wyraźnie zauważalna, a około 25 tworzy realną bazę "rozmówniczą" :) Z tych 4000 na pewno sporo jest takich, co nie pisze, bo nie chce, choć ma coś do powiedzenia. Ale optymistą społecznym to ja nie jestem - większość ludzi po prostu nie ma nic do powiedzenia i niczym tego nie zmienimy.
Przyznam, ze wczesniej u mnie forum dzialalo roznie - czasem wolno, czasem szybko. Obecnie jest caly czas tak samo - szybko, wiec tak, u mnie widac roznice
Przyznam, ze wczesniej u mnie forum dzialalo roznie - czasem wolno, czasem szybko. Obecnie jest caly czas tak samo - szybko, wiec tak, u mnie widac roznice :)
Nie wiem, czy ktoś z Was śledził dyskusję na http://media.hatak.pl/ - odnośnie założenia forum, przez wzgląd na "głupawe" wpisy w komentarzach. Warto na to zwrócić uwagę z jednego powodu - nasze forum okazuje się być bardzo ułożone, uporządkowane, z bazą - może niezbyt ogromną - użytkowników, którzy piszą i to piszą całkiem sensownie. To tak na marginesie dyskusji o dyskusjach na naszym forum
Nie wiem, czy ktoś z Was śledził dyskusję na http://media.hatak.pl/ - odnośnie założenia forum, przez wzgląd na "głupawe" wpisy w komentarzach. Warto na to zwrócić uwagę z jednego powodu - nasze forum okazuje się być bardzo ułożone, uporządkowane, z bazą - może niezbyt ogromną - użytkowników, którzy piszą i to piszą całkiem sensownie. To tak na marginesie dyskusji o dyskusjach na naszym forum :)