Amerykańska stacja FOX podała do publicznej wiadomości ramówkę na zbliżający się rok 2009. Wśród programów pojawia się serial "Dollhouse", do którego ukazał się nowiutki zwiastun.
Tytułowy dom lalek jest niezwykle tajnym i tak samo nielegalnym miejscem, gdzie spełniają się życzenia. Klienci z odpowiednimi znajomościami i wystarczająco grubym portfelem mogą wynająć "Actives" (z ang. czynnych, aktywnych). Są to osoby, które zostały zaprogramowane, by idealnie spełniały potrzeby i pragnienia swoich klientów. Actives to ludzie, którzy dobrowolnie oddali swoje ciała i umysły na pięcioletni pobyt w domu lalek. W tym miejscu wgrywana jest im dowolna osobowość, umiejętność, a nawet pamięć mięśni. Mogą być idealnymi towarzyszami, kochankami, szpiegami, zabójcami, a kiedy zadanie zostaje wykonane – zapominają o wszystkim.
Jednak nie wszyscy „aktywni” działają tak jak powinni. Echo nie jest już czystą kartą czekającą na zapisanie i na nowe zadanie. Bohaterka miewa przebłyski wspomnień ze swoich wcieleń i z gier, w których brała udział. Echo zaczyna zastanawiać się kim jest tak naprawdę.
Serial nie załapał się na jesienny sezon, jednak ostatecznie trafił do ramówki na zimę/wiosnę 2009.
[code]Amerykańska stacja FOX podała do publicznej wiadomości ramówkę na zbliżający się rok 2009. Wśród programów pojawia się serial "Dollhouse", do którego ukazał się nowiutki zwiastun.
Tytułowy dom lalek jest niezwykle tajnym i tak samo nielegalnym miejscem, gdzie spełniają się życzenia. Klienci z odpowiednimi znajomościami i wystarczająco grubym portfelem mogą wynająć "Actives" (z ang. czynnych, aktywnych). Są to osoby, które zostały zaprogramowane, by idealnie spełniały potrzeby i pragnienia swoich klientów. Actives to ludzie, którzy dobrowolnie oddali swoje ciała i umysły na pięcioletni pobyt w domu lalek. W tym miejscu wgrywana jest im dowolna osobowość, umiejętność, a nawet pamięć mięśni. Mogą być idealnymi towarzyszami, kochankami, szpiegami, zabójcami, a kiedy zadanie zostaje wykonane – zapominają o wszystkim.
Jednak nie wszyscy „aktywni” działają tak jak powinni. Echo nie jest już czystą kartą czekającą na zapisanie i na nowe zadanie. Bohaterka miewa przebłyski wspomnień ze swoich wcieleń i z gier, w których brała udział. Echo zaczyna zastanawiać się kim jest tak naprawdę.
Serial nie załapał się na jesienny sezon, jednak ostatecznie trafił do ramówki na zimę/wiosnę 2009.[/code]
A dla mnie głowna rekomendacją jest Joss Whendon- ten od Buffy a przede wszystkim od Firefly. Mam nadzieję że jako pomysłodawca i producent stanie na wysokości zadania.
A dla mnie głowna rekomendacją jest Joss Whendon- ten od Buffy a przede wszystkim od Firefly. Mam nadzieję że jako pomysłodawca i producent stanie na wysokości zadania. :grin:
No czekam z niecierpliwoscia Same zapowiedzi typu ze to bedzie nastepca PB sklaniaja do jeszcze wiekszego wyczekiwania ;] Ogladalem trailery i serial moze byc niezly. Napisy na pewno beda tlumaczone, tu nie ma co do tego watpliwosci. Pozostaje jedynie czekac na pilotazowy epek.
No czekam z niecierpliwoscia :D Same zapowiedzi typu ze to bedzie nastepca PB sklaniaja do jeszcze wiekszego wyczekiwania ;] Ogladalem trailery i serial moze byc niezly. Napisy na pewno beda tlumaczone, tu nie ma co do tego watpliwosci. Pozostaje jedynie czekac na pilotazowy epek.
ja tam mam mieszane uczucia. Joss Whedon to wysoka klasa, ale jakoś nigdy nie lubiłam Faith...była świetna w Angelu...ale tu znowóż...uważam że Buffy to lepszy serial od Angela... wiec może to kwestia otoczki. Firefly? super sie ogladalo ale daleko mu do najlepszego serialu jaki widzialam...jest też Tahmoh czyli Helo z Battlestar...wiec cóż na pewno obejrze ...3(?)odc a potem zobaczymy.
ja tam mam mieszane uczucia. Joss Whedon to wysoka klasa, ale jakoś nigdy nie lubiłam Faith...była świetna w Angelu...ale tu znowóż...uważam że Buffy to lepszy serial od Angela... wiec może to kwestia otoczki. Firefly? super sie ogladalo ale daleko mu do najlepszego serialu jaki widzialam...jest też Tahmoh czyli Helo z Battlestar...wiec cóż na pewno obejrze ...3(?)odc a potem zobaczymy.
Pilot podobał mi się. Dla mnie była to najbardziej oczekiwana premiera tej części sezonu (w pierwszej było to Fringe, zresztą trochę podobne), nie zawiodłem się. Eliza Dushku - faajna , klimat niezły, zobaczymy. Ufam Whedonowi że i tym razem nie zawiedzie widzów, niestety martwię się że to widzowie zawiodą Whedona - jeśli oglądalność Dollhouse gwałtownie nie podskoczy, to powtórzy się sytuacja Firefly'a i kolejny jego świetny serial dostanie cancela. Widać, że serial jest niestety za mądry na amerykańców, bo wymaga pewnej koncentracji przed ekranem. Wg. showtv pilot Dollhouse przegrał z... Supernianią.
Jestem na tak, chociaż boję się o przyszłość tego serialu. Tym bardziej, że to FOX, a on ma najdłuższą i najbardziej niechlubną historię gwałcenia swoich najlepszych produkcji a zostawiania chłamu.
Pilot podobał mi się. Dla mnie była to najbardziej oczekiwana premiera tej części sezonu (w pierwszej było to Fringe, zresztą trochę podobne), nie zawiodłem się. Eliza Dushku - faajna :D, klimat niezły, zobaczymy. Ufam Whedonowi że i tym razem nie zawiedzie widzów, niestety martwię się że to widzowie zawiodą Whedona - jeśli oglądalność Dollhouse gwałtownie nie podskoczy, to powtórzy się sytuacja Firefly'a i kolejny jego świetny serial dostanie cancela. Widać, że serial jest niestety za mądry na amerykańców, bo wymaga pewnej koncentracji przed ekranem. Wg. showtv pilot Dollhouse przegrał z... Supernianią.
Jestem na tak, chociaż boję się o przyszłość tego serialu. Tym bardziej, że to FOX, a on ma najdłuższą i najbardziej niechlubną historię gwałcenia swoich najlepszych produkcji a zostawiania chłamu.
No właśnie. Ja też się nie zawiodłem. Pierwszy od dłuższego czasu serial który nie jest wtórny jeśli chodzi o pomysł, jest akcja na przyzwoitym poziomie nawet "zadanie" w pilocie dość ciekawe. Zastanawia mnie tylko skąd oni biorą cudze tożsamości xD 4,6 mln oglądalności ;( gdyby to była każda inna stacja to bym się nie martwił ale Fox ma ludzi głęboko wiadomo gdzie...
No właśnie. Ja też się nie zawiodłem. Pierwszy od dłuższego czasu serial który nie jest wtórny jeśli chodzi o pomysł, jest akcja na przyzwoitym poziomie :) nawet "zadanie" w pilocie dość ciekawe. Zastanawia mnie tylko skąd oni biorą cudze tożsamości xD 4,6 mln oglądalności ;( gdyby to była każda inna stacja to bym się nie martwił ale Fox ma ludzi głęboko wiadomo gdzie...
zainteresowal sie zainteresowal ale na razie kiepsko stoje z czasem
wiec na wstawianie po odcinku bym nei liczyl
ale paczki po 2-3 to juz inna sprawa...
We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
zainteresowal sie zainteresowal ale na razie kiepsko stoje z czasem wiec na wstawianie po odcinku bym nei liczyl ale paczki po 2-3 to juz inna sprawa...
Choć pilot w moim odczuciu był średni i nieciekawy (nudna "sprawa", jesli mozna to tak nazwac) to postanowilem dac serialowi jeszcze szansę i przyznaję że 2 odcinek jest o niebo ciekawszy od 1. Zaczyna się robić dość intrygująco. Mam nadzieje że kolejne odcinki beda bardziej podobne do tego najnowszego, niż do pilota, wtedy ten serial ma szansę wyjsc na prostą
Choć pilot w moim odczuciu był średni i nieciekawy (nudna "sprawa", jesli mozna to tak nazwac) to postanowilem dac serialowi jeszcze szansę i przyznaję że 2 odcinek jest o niebo ciekawszy od 1. Zaczyna się robić dość intrygująco. Mam nadzieje że kolejne odcinki beda bardziej podobne do tego najnowszego, niż do pilota, wtedy ten serial ma szansę wyjsc na prostą :P
Helventis pisze:Choć pilot w moim odczuciu był średni i nieciekawy (nudna "sprawa", jesli mozna to tak nazwac) to postanowilem dac serialowi jeszcze szansę i przyznaję że 2 odcinek jest o niebo ciekawszy od 1. Zaczyna się robić dość intrygująco. Mam nadzieje że kolejne odcinki beda bardziej podobne do tego najnowszego, niż do pilota, wtedy ten serial ma szansę wyjsc na prostą
Co z tego, skoro oglądalność miał jeszcze niższą niż pilota i pewnie za parę odcinków go skasują
[quote="Helventis"]Choć pilot w moim odczuciu był średni i nieciekawy (nudna "sprawa", jesli mozna to tak nazwac) to postanowilem dac serialowi jeszcze szansę i przyznaję że 2 odcinek jest o niebo ciekawszy od 1. Zaczyna się robić dość intrygująco. Mam nadzieje że kolejne odcinki beda bardziej podobne do tego najnowszego, niż do pilota, wtedy ten serial ma szansę wyjsc na prostą :P[/quote]
Co z tego, skoro oglądalność miał jeszcze niższą niż pilota i pewnie za parę odcinków go skasują :smt022 :smt022