Moim zdaniem to proste, ja daje plusa 2 góra 3 pozycjom, a reszcie powiedzmy 7dmiu minusy bo nie chce ich zobaczyć, nie interesują mnie itp, rzadko jest serial dla którego ni dam głosu o nie mam zdania bądź się waham. To daje bilans ujemny. Moim zdaniem bardzo proste to jest do zrozumienia. Choć nie mowie że dobre czy właściwe...
Moim zdaniem to proste, ja daje plusa 2 góra 3 pozycjom, a reszcie powiedzmy 7dmiu minusy bo nie chce ich zobaczyć, nie interesują mnie itp, rzadko jest serial dla którego ni dam głosu o nie mam zdania bądź się waham. To daje bilans ujemny. Moim zdaniem bardzo proste to jest do zrozumienia. Choć nie mowie że dobre czy właściwe...
A ja mam taką sugestię, że zgłaszając serial do listy powinno się dodać link do tematu w dziale "Propozycje". Ułatwiłoby to ludziom przeczytanie opisu i wyrobienie sobie zdania, czy są za czy przeciw. Teraz im się nie chce nawet wpisywać tytułu do wyszukiwarki tematów (widzę na swoim przykładzie), więc głosują przeciw, bo nie wiedzą co to za serial. A tak to tylko jedno kliknięci i buch... jestem na temacie o tym serialu, czytam opis, wchodzę na filmweba itd.
A ja mam taką sugestię, że zgłaszając serial do listy powinno się dodać link do tematu w dziale "Propozycje". Ułatwiłoby to ludziom przeczytanie opisu i wyrobienie sobie zdania, czy są za czy przeciw. Teraz im się nie chce nawet wpisywać tytułu do wyszukiwarki tematów (widzę na swoim przykładzie), więc głosują przeciw, bo nie wiedzą co to za serial. A tak to tylko jedno kliknięci i buch... jestem na temacie o tym serialu, czytam opis, wchodzę na filmweba itd.
ogame pisze:ja bym proponowal, aby w ocenianiu byly same plusy, brzydo wyglada jak sa same pozycje minusowe
nie zgadzam sie mi sie podoba tak jak jest teraz. Tylko przydało by sie wyzerować oceny po tym jak jakiś serial zostanie wytypowany, bo te seriale co długo juz są wystawione w większości nie mają już sans na #1
[quote="ogame"]ja bym proponowal, aby w ocenianiu byly same plusy, brzydo wyglada jak sa same pozycje minusowe[/quote] nie zgadzam sie mi sie podoba tak jak jest teraz. Tylko przydało by sie wyzerować oceny po tym jak jakiś serial zostanie wytypowany, bo te seriale co długo juz są wystawione w większości nie mają już sans na #1
No niekoniecznie - pamietacie Greysów? Wędruje cały czas od ostatniego do pierwszego...
@spiderpp pomysł ciekawy - tak też zrobiłem - głos na + dodaje obecnie dwa punkty - poczekamy, zobaczymy co to da.
A i linki faktycznie trzeba by dodać...
Added after 2 hours:
Linki dodane - proszę o dodawanie ich przy dopisywaniu serialu.
No niekoniecznie - pamietacie Greysów? Wędruje cały czas od ostatniego do pierwszego... @spiderpp pomysł ciekawy - tak też zrobiłem - głos na + dodaje obecnie dwa punkty - poczekamy, zobaczymy co to da. A i linki faktycznie trzeba by dodać...
[size=75][color=#999999]Added after 2 hours:[/color][/size]
Linki dodane - proszę o dodawanie ich przy dopisywaniu serialu.
Ja jak nie znam nie oceniam. Więc nie widze ptorzeby.
A 2 plusy zamiast jednego to nie wiem czy da pozytywny efekt i zmieni cokolwiek...
[quote]A ja mam taką sugestię, że zgłaszając serial do listy powinno się dodać link do tematu w dziale "Propozycje". Ułatwiłoby to ludziom przeczytanie opisu i wyrobienie sobie zdania, czy są za czy przeciw. Teraz im się nie chce nawet wpisywać tytułu do wyszukiwarki tematów (widzę na swoim przykładzie), więc głosują przeciw, bo nie wiedzą co to za serial. A tak to tylko jedno kliknięci i buch... jestem na temacie o tym serialu, czytam opis, wchodzę na filmweba itd. [/quote] Ja jak nie znam nie oceniam. Więc nie widze ptorzeby. A 2 plusy zamiast jednego to nie wiem czy da pozytywny efekt i zmieni cokolwiek...
Lie to me- naturalnie jako nowość i to całkiem dobra zdobyła czołówkę,Greysi mieli trochę pod górkę z osobami -jestem na nie,bo tak! Mimo to znowu wywalczyło pozycję na szczycie więc nie dziwi mnie decyzja asd.
Lie to me- naturalnie jako nowość i to całkiem dobra zdobyła czołówkę,Greysi mieli trochę pod górkę z osobami -jestem na nie,bo tak! Mimo to znowu wywalczyło pozycję na szczycie więc nie dziwi mnie decyzja asd.
Wydaje mi się, że chodziło o to, że "dziecinada", ponieważ głosowanie na nie dla samego nie, by inny serial na tym zyskał, jest ogólnie rzecz biorąc bez sensu. Dlatego zależało mi, żeby były tylko głosy na tak - żeby doceniać serial, który się a) zna i chce się, by inni poznali, b) samemu chce się poznać. Nie bardzo rozumiem teorię, że jakiegoś serialu nie chce się poznać. Co to znaczy? A inni? Też mają nie chcieć z tego powodu? Poza tym - skąd wiem, czy on jest taki słaby, skoro go nie znam? To, że nie interesuje mnie jakaś tematyka, nie znaczy, że serial jest zły. Nie oglądam seriali stricte s-f, ale nie twierdzę, że są do niczego i nie warto ich umieszczać na stronie. Ja oddałem głosy na tak dla tych seriali, które uważam za dobre, choć też nie korzystam, bo ściągam 350. Ale zależy mi bardzo na tym, żeby niektóre seriale stały się dostępne dla tych, co z różnych powodów korzystają z asd.
Możliwe, że oddałem jakiś głos na nie, raczej nie ostatnio, może wcześniej, więc nie jestem tu pewnie święty. Ale doszedłem do wniosku, że to jest zwyczajnie nieeleganckie intelektualnie
Wydaje mi się, że chodziło o to, że "dziecinada", ponieważ głosowanie na nie dla samego nie, by inny serial na tym zyskał, jest ogólnie rzecz biorąc bez sensu. Dlatego zależało mi, żeby były tylko głosy na tak - żeby doceniać serial, który się a) zna i chce się, by inni poznali, b) samemu chce się poznać. Nie bardzo rozumiem teorię, że jakiegoś serialu nie chce się poznać. Co to znaczy? A inni? Też mają nie chcieć z tego powodu? Poza tym - skąd wiem, czy on jest taki słaby, skoro go nie znam? To, że nie interesuje mnie jakaś tematyka, nie znaczy, że serial jest zły. Nie oglądam seriali stricte s-f, ale nie twierdzę, że są do niczego i nie warto ich umieszczać na stronie. Ja oddałem głosy na tak dla tych seriali, które uważam za dobre, choć też nie korzystam, bo ściągam 350. Ale zależy mi bardzo na tym, żeby niektóre seriale stały się dostępne dla tych, co z różnych powodów korzystają z asd.
Możliwe, że oddałem jakiś głos na nie, raczej nie ostatnio, może wcześniej, więc nie jestem tu pewnie święty. Ale doszedłem do wniosku, że to jest zwyczajnie nieeleganckie intelektualnie :)
Bostonq pisze:głosowanie na nie dla samego nie, by inny serial na tym zyskał, jest ogólnie rzecz biorąc bez sensu. Dlatego zależało mi, żeby były tylko głosy na tak - żeby doceniać serial, który się a) zna i chce się, by inni poznali, b) samemu chce się poznać.
Wydaje mi się że jest duża różnica pomiędzy głosowaniem "nie dla samego nie" a głosem na nie by inny serial na tym zyskał, szczególnie gdy mówimy tu o rywalizacji pomiędzi pierwszym a drugim miejscem, gdy wiadomo że tylko pierwsze miejsce wygrywa. Gdybym głosował na wszystkie seriale na nie po to żeby zyskał Boston Legal który jest na ostatnim miejscu, to pewnie można by powiedzieć że jest to lekko bez sensu, ale w zainstniałej sytuacji oddanie głosu na nie jest po prostu dodatkowym sposobem na "docenienie serialu, który się a) zna i chce się, by inni poznali, b) samemu chce się poznać"; w tym przypadku b), chętnie bym zobaczył na stronie serial "Lie to Me" a fakt że od początku istnienia listy prowadziłem lobbing przeciwko Grejs nie miał (prawie) żadnego wpływu na moją decyję
[quote="Bostonq"]głosowanie na nie dla samego nie, by inny serial na tym zyskał, jest ogólnie rzecz biorąc bez sensu. Dlatego zależało mi, żeby były tylko głosy na tak - żeby doceniać serial, który się a) zna i chce się, by inni poznali, b) samemu chce się poznać.[/quote]
Wydaje mi się że jest duża różnica pomiędzy głosowaniem "nie dla samego nie" a głosem na nie by inny serial na tym zyskał, szczególnie gdy mówimy tu o rywalizacji pomiędzi pierwszym a drugim miejscem, gdy wiadomo że tylko pierwsze miejsce wygrywa. Gdybym głosował na wszystkie seriale na nie po to żeby zyskał Boston Legal który jest na ostatnim miejscu, to pewnie można by powiedzieć że jest to lekko bez sensu, ale w zainstniałej sytuacji oddanie głosu na nie jest po prostu dodatkowym sposobem na "docenienie serialu, który się a) zna i chce się, by inni poznali, b) samemu chce się poznać"; w tym przypadku b), chętnie bym zobaczył na stronie serial "Lie to Me" a fakt że od początku istnienia listy prowadziłem lobbing przeciwko Grejs nie miał (prawie) żadnego wpływu na moją decyję ;)
Dollhouse - brak wymaganych linków.
The Flash - brak polskich napisów
The Shied s6 - dopiero co wyleciał z listy (okres karencji wynosi 2 miesiące)
Jumong - brak polskich napisów
Boston Legal S5 - zdecydowanie dołuje od początku.
Dollhouse - brak wymaganych linków. The Flash - brak polskich napisów The Shied s6 - dopiero co wyleciał z listy (okres karencji wynosi 2 miesiące) Jumong - brak polskich napisów Boston Legal S5 - zdecydowanie dołuje od początku.