🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Heroes

a long, long time ago..
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Bostonq »

No dobrze, jest lepiej niż w poprzednim "volumie", ale pozwolę sobie pozostać nieufnym z uwagi na dotychczasowe akty twórcze scenarzystów. Sama koncepcja nowego otwarcia niepokojąco zbliża nas do tego, co znamy z "Prison Stupid Break", co jakby nie napawa optymizmem. No ale oglądam dalej, taka jest ta czasem groźna siła seriali :)
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Sama koncepcja zywcem czerpie z komiksow o x-menach.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Oczywiście. Mi chodziło o
Spoiler:
, które oczywiście można ukazać w sposób bardzo fajny, ale można też zrobić z tego coś bardzo nudnego.

"Heroes" zawsze czerpali z komiksu. W pierwszym sezonie to było siłą serialu, później przyczyniło się do klęski - bo ktoś sobie wyimaginował, że komiks to przede wszystkim głupota i o nic nie trzeba się martwić, gdy chodzi o logikę zdarzeń.
Shen
Wskaż do odpowiedzi

jak narazie vol 4 mi sie podoba.
Spoiler:
bartek1
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bartek1 »

Podobal mi sie 2 odcinek, odcinajac sie od 3 sezonu i nie pytajac :"Dlaczego xxx nie zrobil tak czy siak skoro mial taka moc, tylko inaczej
Spoiler:
to jest naprawde ok. Powrot pierwotnego rezysera duzo zmienil na + :)
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Heroes [3x15] Obrazek
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

dzieki wiekie
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Post autor: Gawith »

Spoiler:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Po pierwsze - nie lubię rozwiązań "deus ex machina" - ja wiem, że środki są małe, ale żeby aż tak:
Spoiler:
Jest jakieś napięcie, dzieje się więcej, ale nie wiem na razie, czy mądrzej.

@Gawith:
Spoiler:
Plus jak zawsze za Sylara. Od biedy o nim samym ten serial mógłby być i już byłoby ciekawiej :)
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Bostonq pisze: Plus jak zawsze za Sylara. Od biedy o nim samym ten serial mógłby być i już byłoby ciekawiej :)
Zgadzam się :grin: Najciekawsza postać serialu!
Nie mogę się doczekać, aż zobaczymy w którym kierunku pójdzie: dołączy do reszty Innych, czy będzie walczył z własnymi demonami...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

ana81 pisze: Nie mogę się doczekać, aż zobaczymy w którym kierunku pójdzie: dołączy do reszty Innych, czy będzie walczył z własnymi demonami...
Ja bym wolał to drugie, bo jego demony są o niebo ciekawsze niż cała banda herosów razem wzięta :) Możliwe, że to spora zasługa aktora, który może nie gra na miarę Oscara, ale w tej roli sprawdza się idealnie, zarówno wtedy, gdy stara się być dobrym, jak i wtedy, gdy jest bardzo, bardzo zły :)

Robi się czasem taki spin-offy, choć z reguły nie wychodzą one zbyt dobrze i mają dość krótki żywot (czasem jeden odcinek, jak to miało miejsce bodaj w przypadku jednej z postaci z universum Smallville). W tym przypadku ta postać przerasta resztę, no ale dzięki temu utrzymuje się jakaś temperatura w tym serialu :)
Shen
Wskaż do odpowiedzi

jakos specjalnie duzo sie nie dzialo w tym odcinku, watek Gabriela daje rade
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Heroes [3x16] Obrazek
sacardo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: sacardo »

dzisiejszy odcinek zdecydownie najslabszy...scenarzysci chca teraz wszystkich wykreowac na Sylara :D
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Ja akurat jestem fanką Sylara, ale przerzucenie całej akcji w jego stronę, w tej sytuacji... hmmm... się zobaczy, się oceni :-p
ogame
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ogame »

Ja mam tylko nadzieje ze na 3 sezonie sie skonczy ;] Najlepszy to byl serzon 1, gdzie kazdy bohater mial swoje 5 grszy...teraz... ehh...
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Spoiler:
bartek1
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bartek1 »

Shen pisze:
Spoiler:
Albo i 4:D
Ale odcinek w sumie ok, troche pokrecona ta historia jest ale daje rade.
Spoiler:
Dobra koniec essay'u, Over and out :D
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Spoiler:
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Heroes [3x17] Obrazek

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial