🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Najlepsze serialowe kawałki(Piosenki)

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
ana81
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: ana81 »

Nie wiem jak to się dzieje, że Amerykanie od tyyylu lat mają monopol na najlepiej zrobione seriale, od czołówki, po grę aktorów, fabułę, zdjęcia no i oprawę muzyczną :salut:
M.
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: M. »

Inwestują to mają :)
arturrr5
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: arturrr5 »

Największe wrażenie zrobił na mnie utworek z LITER KOŃCOWYCH :-p z 11-go odcinka True Blood "To Love is to Bury".

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

!!!POLECAM!!!
ndb
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ndb »

czołowka z freeks and geeks
Joan Jett & The Blackhearts - Bad Reputation

ana81
Wskaż do odpowiedzi

Wracając do True blood... Przesłuchałam soundtrack i stwierdzam, że jest beznadziejny. Jako tło do serialu pasuje idealnie, ale żeby w domu sobie to puścić, nie da rady. Poza piosenką z czołówki, którą jest super, reszta zalatuje małomiasteczkowym country, co w serialu było uzasadnione i nie przeszkadzało, ale bez niego, to jakaś muzyczna masakra :-p
ogame
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ogame »

a jak sie zwie ta nuta z czolowki the big bang theory?
ana81
Wskaż do odpowiedzi

http://www.youtube.com/watch?v=lhTSfOZUNLo

Added after 1 minutes:

Czołówka the big bang theory
Mnie ona nie powaliła :tongue:
ogame
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ogame »

dzieki ;)
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Super kawałek z jeszcze lepszego serialu. Piosenka z pilota Breking Bad
Mano Negra - Out of time man
http://www.youtube.com/watch?v=y6v-E8pZoJA
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Smallville
Ja znam to w tej wersji :-p

Smallville
Wskaż do odpowiedzi

o kurde nawet nie wiedziałem :) Na swoją obronę napiszę, że nie słucham prawie nic polskiego. :D
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Twoja strata :-p
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Aimee Mann - Little Tornado usłyszane chyba w Private Practise a dziś w One Tree Hill.

Super kawałek, jeżeli ktoś od czasu do czasu lubi posłuchać tak jak ja innej muzyki niż ta, której słucha na co dzień
Kuzbiorro
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam

Post autor: Kuzbiorro »

"Life", za "całokształt" muzyki. Wiele dobrych, mniej lub bardziej znanych kawałków świetnie wkomponowanych w poszczególne sceny.
nikaj
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nikaj »

Jak dla mnie soundtrack - One Tree Hill i ciekawe czy pamiętacie Robin z Sherwood ( Robin Hood z Michaelem Praedem)i muzyka Clannad po prostu genialna.
zawsze_zielona
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: zawsze_zielona »

Zgadzam sie z przedmówcą, muzyka Clannadu jest niesamowita, a serial z całą pewnością kultowy.

Nie wiem czemu Wire in the Blood ma tak mało zwolenników w Polsce. Zdecydowanie to najlepszy film kryminalny jaki oglądałam. I twierdzę, że to brytyjczycy mają najlepsze patenty na seriale. I mają monopol na Dziadów :D

A tu kawałek za który miedzy innymi pokochałam ten serial:
http://www.youtube.com/watch?v=OcHa8GrzJog&NR=1

świetnie oddaje klimat, szkoda, że z czołówki po którymś tam odcinku wyrzucili go na koniec.
strappado
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: strappado »

Shedin pisze:The Shield końcówka sezonu 5 (?) -Disarm -Smashing Pumpkins

Oglądałem setki seriali,ale rzadko bywają takie mocne końcówki sezonu+odpowiednia muzyka=wstrząsające wrażenie.Wogle muza w the shield jest ciekawa....
Chociaż znałem ten utwór wcześniej, to od kiedy usłyszałem go w tym serialu, w dodatku w tak kluczowym momencie, to już zawsze ten kawałek będzie mi przypominał The Shield. Muzyka świetnie wkomponowana w obraz, po prostu majstersztyk.
Kuzbiorro pisze:"Life", za "całokształt" muzyki. Wiele dobrych, mniej lub bardziej znanych kawałków świetnie wkomponowanych w poszczególne sceny.
To jeden z tych seriali obfitujących w dobrą muzykę, czasami mistrzowsko dobraną. Na wyróżnienie zasługuje scena z drugiego sezonu, nie pamiętam odcinka, w której Reese i Tidwell są na strzelnicy i wymieniają się bronią. To co stało się dalej i podkład muzyczny idealnie się komponują. Tym bardziej szkoda że ten dobry serial, jak na TV ogólnoamerykańską, dostał cancela. Zaczynam się coraz bardziej utwierdzać w przekonaniu, że w zasadzie im mniejsza oglądalność tym serial lepszy:)
muaddib3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: muaddib3 »

Dobry wieczór! Ode mnie kilka najlepszych i powalających kawałków, niekoniecznie serialowych, bo istniejących w oderwaniu od nich, ale zasłyszanych pierwszy raz w serialach właśnie:

1. Frank Sinatra - It Was A Very Good Year (The Sopranos)
2. Patti Smith - Dancing Barefoot(Milenium)
3. Spiritualized - Lay It Down Slow (Prison Break)
4. Morcheeba – Gained The World (Smallville, któryś tam odcinek)
5. Paul Mauriat – Love Is Blue (Milenium, po raz wtóry).
6. Styx - Renegade(Supernatural)

To takie moje serialowe TOP5 - genialne kawałki :)
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Z dobrych nutek przypomina mi się jeszcze piosenka z czołówki serialu The Huntress - zawsze wprawia mnie w dobry nastrój

KLIKNIJ BY POSŁUCHAĆ
ObrazekObrazek
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Phoenix - Lisztomania
kawałek konczyl ostatni odcinek najnowszego sezonu entourage

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ