Sci-Fi Channel & Universal Channel od grudnia w Polsce.
-
Wskaż do odpowiedzi - youtube Warszawa
no i jest juz ramówka, uwaga maniacy BSG zaczynają od jakiegoś miniserialu
http://www.scifichannel.pl/whatson/home.asp
btw: tyle osób "szaleje" za tym serialem ze chyba zacznę go oglądać;]
p.s. podobno maja byc 2 sciezki dzwiekowe, wiec moze jednak i napisy dadza?
czego wam i sobie z calego serca zycze
http://www.scifichannel.pl/whatson/home.asp
btw: tyle osób "szaleje" za tym serialem ze chyba zacznę go oglądać;]
p.s. podobno maja byc 2 sciezki dzwiekowe, wiec moze jednak i napisy dadza?
czego wam i sobie z calego serca zycze
-
Wskaż do odpowiedzi
Miniserial BSG to nic innego jak trzygodzinny pilot. Niestety przez cały grudzień mają to powtarzać (podobnie jak kiedyś AXN Sci Fi) a całego serialu już nie widać
.
Ogólnie jakość Universal i Sci Fi jest całkiem OK. Niestety format obrazu to tylko 4:3 (na Universal Dexter leci w letterboxie). Na razie do wyboru są dwie wersje językowe polski lektor oraz wersja oryginalna ale nazwana jako rumuński (w przerwie gada rumuński lektor ale filmy lecą w oryginale). Do tego do wyboru są napisy polskie i rumuńskie. I o ile faktycznie napisy rumuńskie się pojawiają, to polskich nie ma. Podobno w Rumunii te kanały właśnie mają być w oryginale z napisami, więc przełączając się na ścieżke dźwiękowa rumuńską będziemy mieli wszystko w oryginale, brakuje więc tylko napisów pl, ale skoro jest opcja ich wyboru to może dodadzą.

Ogólnie jakość Universal i Sci Fi jest całkiem OK. Niestety format obrazu to tylko 4:3 (na Universal Dexter leci w letterboxie). Na razie do wyboru są dwie wersje językowe polski lektor oraz wersja oryginalna ale nazwana jako rumuński (w przerwie gada rumuński lektor ale filmy lecą w oryginale). Do tego do wyboru są napisy polskie i rumuńskie. I o ile faktycznie napisy rumuńskie się pojawiają, to polskich nie ma. Podobno w Rumunii te kanały właśnie mają być w oryginale z napisami, więc przełączając się na ścieżke dźwiękowa rumuńską będziemy mieli wszystko w oryginale, brakuje więc tylko napisów pl, ale skoro jest opcja ich wyboru to może dodadzą.
-
Wskaż do odpowiedzi
Producent kanałów Fox Life, Baby TV i National Geographic Channel chce wprowadzić w pierwszej połowie 2008 roku kanał skierowany do mężczyzn. Jak informuje Press, trwają rozmowy z operatorami kablowymi i satelitarnymi w sprawie włączenia nowego programu tematycznego.
Fox International Channels wraz z uruchomieniem polskiej wersji kanału FX, chciałoby także poszerzyć zasięg Fox Life, który dostępny jest w Cyfrze+, Cyfrowym Polsacie oraz w wybranych sieciach kablowych.
Dla naszego kraju spółka zajmuje się produkcją National Geographic Channel, National Geographic HD, National Geographic Wild, Baby TV oraz Fox Life. Wkrótce ma do nich dołączyć wspomniany FX oraz Fox Crime.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Aye
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
-
Wskaż do odpowiedzi
-
fluid
Wskaż do odpowiedzi - oglądam prawie wszystko
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
To jakie będą seriale zależy już tylko licencji. Np. Sci Fi w różnych krajach też emituje często inne seriale. Podobnie AXN.Spawn pisze:nie sugerowałbym sie rozpiska rpgramów uk
jak w PL bedzie ten sam program to np. family guy'a nie bedzie, bo jako zaciemniały katolicki kraj bez prawa głosu, FG został zakazany;] podobnie w panstwach w stylu korea itp.
Dobrym przykładem jest TV Puls, który jest teraz w rękach FOXa a nie może emitować m.in. Prison Breaka bo licencje na Polskę ma Polsat (jak i na kilka innych seriali FOXa).
-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
Aye pisze:Ciekawa opinia, bo wielu inteligentnych, ba nawet mądrych ludzi uważa, ze szczytem umysłowej ignorancji jest ateizm.Spawn pisze:... bo jako zaciemniały katolicki kraj....
Zgadzam się. Nie ma to jak nowofalowi "oświeceni" próbujący ateizować nasz kraj. Bleh.
A do rzeczy: no kiepsko dość z tym Sci-Fi, jeśli całego BSG nie puszczą... mam nadzieję, że jednak poleci.
-
Wskaż do odpowiedzi
Co do Pulsu, to kiedyś czytałem że on tak naprawde rozwinie się za kilka lat. Bo obecnie Polsat ma umowy wieloletnie z Foxem np na ich filmy a jest ich mnóstwo, oraz nie opłaca się pokazywać nowych seriali Foxa na Pulsie tylko lepiej je sprzedać większej telewizji. A na niektóre seriale są podpisane umowy na pierwokup jak np Prison Break, albo 24 na które umowy ma Polsat i tylko on może pokazaywać a tego nie robi (24 na C+ to co innego). Także za kilka lat Fox może nie przedłuzyć umów z Polsatem na filmy i wtedy będzie spore zamieszanie na rynku Tv w Polsce.
-
Aye
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
Odnośnie Pulsu, a bardziej planów Murdocha w Polsce dość głośno jest prawie od roku i jeśli ta stacja dostanie częstotliwości na nadawanie naziemne na większym terytorium kraju to może być ciekawie.
PS:
Co do mojego komentarza, może rzeczywiście nie był potrzebny. To przecież nie miejsce do takich dyskusji (także, co zauważam ze smutkiem jeśli chodzi o zachowanie pewnej kultury wypowiedzi i szacunku do rozmówcy). Po prostu denerwują mnie, a znacznie częściej też i śmieszą pewne paradoksy współczesnego "racjonalnego" społeczeństwa (ateizm w końcu jest też formą religii, a jej misjonarze są czasami bardziej fanatyczni niż wahabiccy mułłowie).
PS:
Co do mojego komentarza, może rzeczywiście nie był potrzebny. To przecież nie miejsce do takich dyskusji (także, co zauważam ze smutkiem jeśli chodzi o zachowanie pewnej kultury wypowiedzi i szacunku do rozmówcy). Po prostu denerwują mnie, a znacznie częściej też i śmieszą pewne paradoksy współczesnego "racjonalnego" społeczeństwa (ateizm w końcu jest też formą religii, a jej misjonarze są czasami bardziej fanatyczni niż wahabiccy mułłowie).
-
Wskaż do odpowiedzi
Niestety na razie Sci Fi Channel zaczyna przypominać parodię kanału TV. Nie chodzi mi tutaj o zawartość programową (bo ta jest całkiem OK) ale o wpadki techniczne.
W poprzednim tygodniu brak lektora na jednym z epizodów Czarodziejek. Ponoć powycinanie niektóre sceny z pilota BSG (nie oglądałem na Sci Fi więc nie wiem, czytałem tylko na jednym z for). W tym tygodniu na dobry początek brak lektora na jednym z odcinków Enterprise, dzisiaj pominęli jeden epizod Czarodziejek (ciekawe czy finał sezonu też pominą, w końcu po co komu tak mało ważny epizod jak finał sezonu) oraz brak lektora na kolejnym epizodzie.
Na razie więc Sci Fi zachowuje się gorzej niż Polsat z lat 90.
edit: Cenzurują nie tylko BSG. Czarodziejki mają powycinanie niektóre sceny dotyczące okultyzmu, Angel też leci z wyciętymi scenami. Raz się zdarzyło że odcinek Angela na Sci Fi trwał 35 minut więc wycieli prawie 10 minut.
W poprzednim tygodniu brak lektora na jednym z epizodów Czarodziejek. Ponoć powycinanie niektóre sceny z pilota BSG (nie oglądałem na Sci Fi więc nie wiem, czytałem tylko na jednym z for). W tym tygodniu na dobry początek brak lektora na jednym z odcinków Enterprise, dzisiaj pominęli jeden epizod Czarodziejek (ciekawe czy finał sezonu też pominą, w końcu po co komu tak mało ważny epizod jak finał sezonu) oraz brak lektora na kolejnym epizodzie.
Na razie więc Sci Fi zachowuje się gorzej niż Polsat z lat 90.
edit: Cenzurują nie tylko BSG. Czarodziejki mają powycinanie niektóre sceny dotyczące okultyzmu, Angel też leci z wyciętymi scenami. Raz się zdarzyło że odcinek Angela na Sci Fi trwał 35 minut więc wycieli prawie 10 minut.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: 2 i pół
-
zmora
Wskaż do odpowiedzi - znam się
Zdarzyła im sie kolejna wpadka, Chciałem sobie dziś obejrzćc 4 odc. Dark Angel i się okazało że puścili film bez lektora, napisów niestety nie można wybrać. Będę zmuszony ściągnąć z neta 
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16 

-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Tyle że oni wycinają sceny nawet z Czarodziejek, które na Polsacie lecą bez cenzury w godzinach południowych :lol: .Wochniu pisze:Pewnie nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Gdyby nie wycinali scen to te seriale mogli by po 22 puszczać a wiadomo, że dzieci lubią takie rzeczy wiec powycinali sceny dostali atesty i mogą puszczać.
A z tym lektorem to już masakra. Z dnia na dzień coraz więcej seriali i filmów leci bez lektora. Jakbym chciał oglądać w oryginalnej wersji językowej to bym sobie oglądał amerykański Sci Fi Channel

Edit: Dzisiaj cały dzień oba kanały bez lektora i kolejne odcinki seriali uciekają. Pseudo fachowcy z Universala ani raczą odpowiedzieć na mejle w tej sprawie.
-
Wskaż do odpowiedzi
oj nie mowcie o słoneczku,mialem i do tego nie wroce.N jest Super.Cyfra jest droga a i kanałów tam za fajnych tez nie ma.Ja Posiadam N i jestem w niej odpoczątku i jestem zadowolony.VOD bedzie mial fajne seriale (np.Bionic Woman)Comedy central nawet fajne ale lektor wystarczający ale same powtorki leca i w kolko te same seriale.No Zawsze na N mozna odpalic Niemiecki Comedy Central i juz odmiana w Serialach:).Chociaz moze i cienizna Comedy ale tam scrubse i inne komedie leca wiec kanal jak najbardziej Gift:).Universal I Sci-Fi Naprawde Fajne kanały z dobrymi serialami.HBO tez wchodzi weic patrzec mamy na co.N znajac zycie Kupi sobie prawo do Dobrych kanalow zagranicznych i juz naprawde bedzie superowsko.No Ale niestety Foxy bardziej na Polsat beda wchodzic.Chociaz N pewnie jakos je kupi: :lol:
Oceń ten serial