I co w tym zlego.. To jedyny serwis ktory wspomoglem jak dotad. Efekt nowy hatak mnie sie podoba. Chca sie rozwijac inni pomagac.. nikt nic nie wymusza. W czym problem?
I co w tym zlego.. To jedyny serwis ktory wspomoglem jak dotad. Efekt nowy hatak mnie sie podoba. Chca sie rozwijac inni pomagac.. nikt nic nie wymusza. W czym problem?
W niczym - jedynie niesmak pozostaje jak się czyta o kolejną już "ostatnią zbiórkę" z przyczyn "iście kosmicznych".
I po co?
Nie lepiej ogłosić stałą zbiórkę na serwis bez tego typu tłumaczeń?
Ot zbieramy co miesiąc i już - nikt się wtedy nie będzie czepiał...
W niczym - jedynie niesmak pozostaje jak się czyta o kolejną już "ostatnią zbiórkę" z przyczyn "iście kosmicznych". I po co? Nie lepiej ogłosić stałą zbiórkę na serwis bez tego typu tłumaczeń? Ot zbieramy co miesiąc i już - nikt się wtedy nie będzie czepiał...
Na zaufanie trzeba sobie zasłużyć.
Ogłaszanie nieskończonej ilości zbiórek opatrzonych tytułem: "To już naprawdę ostatnia zbiórka" zrobiło swoje - ludzie już w nic nie uwierzą po czymś takim nie ma więc się im co dziwic.
Na zaufanie trzeba sobie zasłużyć. Ogłaszanie nieskończonej ilości zbiórek opatrzonych tytułem: "To już naprawdę ostatnia zbiórka" zrobiło swoje - ludzie już w nic nie uwierzą po czymś takim nie ma więc się im co dziwic.
Taaa... - Szklarski znowu wyłączył pobieranie napisów... - zauważyłem, że jego choroba ma stałe cykle. Za tydzień wszystko wróci do normy - zobaczycie.
Taaa... - Szklarski znowu wyłączył pobieranie napisów... - zauważyłem, że jego choroba ma stałe cykle. Za tydzień wszystko wróci do normy - zobaczycie.
Tak, ale czasem jednak pewnych rzeczy tam nie ma, np. napisów do "Flight of the Conchords", więc jakkolwiek pan Szklarski szaleje, co jakiś czas zajrzeć tam muszę, bo u Niego akurat są
A i ten śmieszny programik ratował czasem sytuację, gdy potrzeba była do mało znanego filmu napisów poszukać No ale to już wątek na inny temat
Tak, ale czasem jednak pewnych rzeczy tam nie ma, np. napisów do "Flight of the Conchords", więc jakkolwiek pan Szklarski szaleje, co jakiś czas zajrzeć tam muszę, bo u Niego akurat są :)
A i ten śmieszny programik ratował czasem sytuację, gdy potrzeba była do mało znanego filmu napisów poszukać :) No ale to już wątek na inny temat :)
No niestety, najlepiej chyba byłoby gdyby baza śmietnika.info wylądowała na n24, na pewno znalazłoby się dla niej miejsce obok bazy napisów.org
Współczuję również tłumaczom, którzy publikują tylko tam, zawyżając poziom tego "serwisu". Niestety, dużo starych produkcji ma swoje napisy tylko tam, ale miejmy nadzieję, że z czasem to zniknie.
A napishita większość tłumaczy nienawidzi, z racji tego, że zdarza mu się stopki wywalać
No niestety, najlepiej chyba byłoby gdyby baza śmietnika.info wylądowała na n24, na pewno znalazłoby się dla niej miejsce obok bazy napisów.org
Współczuję również tłumaczom, którzy publikują tylko tam, zawyżając poziom tego "serwisu". Niestety, dużo starych produkcji ma swoje napisy tylko tam, ale miejmy nadzieję, że z czasem to zniknie.
A napishita większość tłumaczy nienawidzi, z racji tego, że zdarza mu się stopki wywalać :P
ja używam napiprojekt już dość długo, jest przydatny, bardzo fajnie pomyślany programik, zaoszczędza się dzięki niemu czas i czesem nerwy (gdy nie można znaleść napisów)
ja używam napiprojekt już dość długo, jest przydatny, bardzo fajnie pomyślany programik, zaoszczędza się dzięki niemu czas i czesem nerwy (gdy nie można znaleść napisów)
Igloo666 pisze:No niestety, najlepiej chyba byłoby gdyby baza śmietnika.info wylądowała na n24, na pewno znalazłoby się dla niej miejsce obok bazy napisów.org
No to byłoby rozwiązanie idealne. Bo co by nie mówić o "administratorze", to sama baza jest nielicha i godna poszanowania. Pech, że człowiek tym dobrem dysponujący jest najzwyczajniej w świecie chory
PS
Napiprojekt niestety zazwyczaj wywala stopki, wrzucając swoją. Jest to bez sensu, pewnie dałoby się to zrobić inaczej, tak, żeby wszyscy byli zadowoleni, bo przecież sama idea nie jest zła. Ale to już inny temat, bodaj nawet jest gdzieś w tym dziale
[quote="Igloo666"]No niestety, najlepiej chyba byłoby gdyby baza śmietnika.info wylądowała na n24, na pewno znalazłoby się dla niej miejsce obok bazy napisów.org[/quote]
No to byłoby rozwiązanie idealne. Bo co by nie mówić o "administratorze", to sama baza jest nielicha i godna poszanowania. Pech, że człowiek tym dobrem dysponujący jest najzwyczajniej w świecie chory :(
PS Napiprojekt niestety zazwyczaj wywala stopki, wrzucając swoją. Jest to bez sensu, pewnie dałoby się to zrobić inaczej, tak, żeby wszyscy byli zadowoleni, bo przecież sama idea nie jest zła. Ale to już inny temat, bodaj nawet jest gdzieś w tym dziale :)