produkcja: USA gatunek: Przygodowy/Sci-Fi data premiery: 2001-10-06 (Świat) scenariusz: Peter Mohan , Mark Amato
Opis:
filmweb.pl pisze:Operacje genetyczne ciągle pobudzają naszą wyobraźnię. Serial Mutant X opisuje wydarzenia, które wcale nie są tak bardzo nieprawdopodobne, jak mogłoby się wydawać. W wyniku niebezpiecznych eksperymentów z ludzkim genomem stworzono pokolenie ludzi o nadprzyrodzonych zdolnościach. Widzenie w ciemnościach, przepowiadanie przyszłości, zdolność do lewitacji to cechy, które przerażają. Mutantom grozi podwójne niebezpieczeństwo: ich twórcy będą chcieli pozbyć się ich raz na zawsze, a niezwykły potencjał może wymknąć się spod kontroli. Na szczęście nie są to pierwsze osoby powstałe w ten sposób. Z pomocą zagrożonym spieszy poprzednie pokolenie, które zdołało już nauczyć się sposobów przetrwania w nowej sytuacji. Zespół Mutant X rusza do akcji.
[b]produkcja:[/b] USA [b]gatunek:[/b] Przygodowy/Sci-Fi [b]data premiery:[/b] 2001-10-06 (Świat) [b]scenariusz:[/b] Peter Mohan , Mark Amato
[b]Opis:[/b] [quote="filmweb.pl"]Operacje genetyczne ciągle pobudzają naszą wyobraźnię. Serial Mutant X opisuje wydarzenia, które wcale nie są tak bardzo nieprawdopodobne, jak mogłoby się wydawać. W wyniku niebezpiecznych eksperymentów z ludzkim genomem stworzono pokolenie ludzi o nadprzyrodzonych zdolnościach. Widzenie w ciemnościach, przepowiadanie przyszłości, zdolność do lewitacji to cechy, które przerażają. Mutantom grozi podwójne niebezpieczeństwo: ich twórcy będą chcieli pozbyć się ich raz na zawsze, a niezwykły potencjał może wymknąć się spod kontroli. Na szczęście nie są to pierwsze osoby powstałe w ten sposób. Z pomocą zagrożonym spieszy poprzednie pokolenie, które zdołało już nauczyć się sposobów przetrwania w nowej sytuacji. Zespół Mutant X rusza do akcji.[/quote]
Mam wrażenie ze to totalna porażka ale moze sie myle;]
I to pisze ktoś kto ma w podpisie userbar ze Smallville
Ja bym zaczął od tego że nie podoba mi się jak ludzie montują własne filmiki na youtube z seriali/flimów/gier dołączając do tego wybrany przez siebie podkład muzyczny bo 95% przypadków wychodzi to marnie... (5% fajnych to min. filmik z SGA )
Co do serialu, to z tego co pamiętam sezon pierwszy nawet fajnie się ogląda, szczególnie jak się jest dzieciakiem potem jest raczej kiepsko... Ogólnie jeśli ktoś lubi jak w serialu jest dużo cyrkowych sztuczek, fajne główne bohaterki i klasyczna "mutantowa" fabuła to powinno mu się spodobać...
[quote]Mam wrażenie ze to totalna porażka ale moze sie myle;][/quote]
I to pisze ktoś kto ma w podpisie userbar ze Smallville :D :D :D
Ja bym zaczął od tego że nie podoba mi się jak ludzie montują własne filmiki na youtube z seriali/flimów/gier dołączając do tego wybrany przez siebie podkład muzyczny bo 95% przypadków wychodzi to marnie... (5% fajnych to min. filmik z SGA :D)
Co do serialu, to z tego co pamiętam sezon pierwszy nawet fajnie się ogląda, szczególnie jak się jest dzieciakiem ;) potem jest raczej kiepsko... Ogólnie jeśli ktoś lubi jak w serialu jest dużo cyrkowych sztuczek, fajne główne bohaterki i klasyczna "mutantowa" fabuła to powinno mu się spodobać...
Mutant X opowiada hisorie grupy ludzi, na których zostały przeprowadzone drestyczne eksperymenty, które wywołały u nich różnego rodzaju nadprzyrodzone zdolności. Ludzie Ci zostali mutantami. Wraz z poprzednim pokoleniem mutantów staną oni przeciwko ich twórcom próbującym ich zniszczyć, ale to nie jedyne co ich czeka, będą musili zmierzyć się także ze sobą i ze swoimi nowymi umiejętnościami...
Mutant X opowiada hisorie grupy ludzi, na których zostały przeprowadzone drestyczne eksperymenty, które wywołały u nich różnego rodzaju nadprzyrodzone zdolności. Ludzie Ci zostali mutantami. Wraz z poprzednim pokoleniem mutantów staną oni przeciwko ich twórcom próbującym ich zniszczyć, ale to nie jedyne co ich czeka, będą musili zmierzyć się także ze sobą i ze swoimi nowymi umiejętnościami...
Liroy pisze:choc nie wstawiam serialow to bylbym chetny go przerobic jakbyscie mnie nauczyli co i jak w xvidasd zrobic wlasnie go sciagam z rapida
Serial już mam przerobiony
Zostało mi do zrobienia przeróbka napisów + zmiana nazw plików, innym słowem prace kosmetyczne które najdłużej mi czasu zajmują
Serialik zgłosiłem do asd więc zapewne niedługo go wstawię
[quote="Liroy"]choc nie wstawiam serialow to bylbym chetny go przerobic jakbyscie mnie nauczyli co i jak w xvidasd zrobic :) wlasnie go sciagam z rapida[/quote]
Serial już mam przerobiony ;) Zostało mi do zrobienia przeróbka napisów + zmiana nazw plików, innym słowem prace kosmetyczne które najdłużej mi czasu zajmują :-p
Serialik zgłosiłem do asd więc zapewne niedługo go wstawię :)
To niezły serial. Oglądam po kolei jestem już na końcówce 2 sezonu. Są lepsze i gorsze odcinki, ale ogólnie serial daje radę. Ale ja lubię "zmutowane" seriale, tutaj duże pole do popisu ma tło, że genetyka, mutacje, rozwój zdolności itp. W skali do 10 serial na 7. Polecam
To niezły serial. Oglądam po kolei jestem już na końcówce 2 sezonu. Są lepsze i gorsze odcinki, ale ogólnie serial daje radę. Ale ja lubię "zmutowane" seriale, tutaj duże pole do popisu ma tło, że genetyka, mutacje, rozwój zdolności itp. W skali do 10 serial na 7. Polecam :grin:
Ja też jestem w końcówce 2 sezonu. Dopiero.
A czemu dopiero? Otóż 1 sezon był świetny, ale 2gi? idzie mi jak krew z nosa, poziom spadł o połowę. Niektóre odcinki "oglądałem" w 5 minut.
Jedyna rzecz jaka sie poprawiła to niezależna od twórców bo tłumaczenie
Nie wiem kto przy zdrowych zmysłach tłumaczył Mutant X na "Mutadex"...
Serial mogę polecić, 1 sezon, nie wiem jak 3ci, może za jakiś czas tam dojdę
Ja też jestem w końcówce 2 sezonu. Dopiero. A czemu dopiero? Otóż 1 sezon był świetny, ale 2gi? idzie mi jak krew z nosa, poziom spadł o połowę. Niektóre odcinki "oglądałem" w 5 minut.
Jedyna rzecz jaka sie poprawiła to niezależna od twórców bo tłumaczenie :) Nie wiem kto przy zdrowych zmysłach tłumaczył Mutant X na "Mutadex"...
Serial mogę polecić, 1 sezon, nie wiem jak 3ci, może za jakiś czas tam dojdę :)
Obejrzałam kilka pierwszych odcinków 3 sezonu, nie tego się spodziewałam. Ten sezon podoba mi się najmniej, jak dalej, zobaczymy :pale:
Spoiler:
Aha, o ile Emma wywoływała we mnie różne odczucia w 1 i 2 sezonie, to jednak uważam, że brakuje jej w 3 sezonie, a zastąpienie jej Lexą jest połowicznie satysfakcjonujące. W każdym bądź razie, to nie to samo, no i gdzie ten Adam???
Obejrzałam kilka pierwszych odcinków 3 sezonu, nie tego się spodziewałam. Ten sezon podoba mi się najmniej, jak dalej, zobaczymy :pale:
[spoiler]Aha, o ile Emma wywoływała we mnie różne odczucia w 1 i 2 sezonie, to jednak uważam, że brakuje jej w 3 sezonie, a zastąpienie jej Lexą jest połowicznie satysfakcjonujące. W każdym bądź razie, to nie to samo, no i gdzie ten Adam???[/spoiler]
Wydaje mi się że w przypadku tego serialu dobrze jest wyraźnie sprecyzować który sezon się ocenia. Widziałem go strasznie dawno temu ale z tego co pamiętam to o ile pierwszy sezon był jeszcze w miarę do strawienia to już kolejne wypadały naprawdę blado, poziomem zbliżając się do Cleopatry 2525....
Spoiler:
Możliwe że na moją opinę ma wpływ to, że nie podobało mi się że w zastąpili Emme
[quote="Basia82"]W skali do 10 serial na 7.[/quote]
Wydaje mi się że w przypadku tego serialu dobrze jest wyraźnie sprecyzować który sezon się ocenia. Widziałem go strasznie dawno temu ale z tego co pamiętam to o ile pierwszy sezon był jeszcze w miarę do strawienia to już kolejne wypadały naprawdę blado, poziomem zbliżając się do Cleopatry 2525....
[spoiler]Możliwe że na moją opinę ma wpływ to, że nie podobało mi się że w zastąpili Emme ;)[/spoiler]