CSI Nowy Jork

"Zabili go i uciekł" w wielu odsłonach!
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Bostonq »

Niebawem końcówka, a sezon ma liczyć 25 odcinków. Oczywiście spojrzałem w te krótkie streszczenia z rozpiski "Premiery-świat" i teraz zachodzę w głowę
Spoiler:
:) Hehe. Jak ktoś nie chce się męczyć, jak ja, to niech do spoilera nie zagląda :)
Chmielpiwny
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Chmielpiwny »

CSI New York [5x20-21]

Obrazek

Juz nie tak duzo zostalo odcinkow Bostonq :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Pojawił się już odcinek finałowy - 25, choć według rozpiski miał być za tydzień :) Czyli już niebawem poznamy rozwiązanie zagadki, gdyż napisy już są w tłumaczeniu :)

Finał sezonu (bo chyba 25 jest nim?) może nie jest finałem życia, ale skutecznie irytuje końcówką, co by za łatwo się nie czekało na kolejny rozdział historii biura śledczego z Nowego Jorku :) Cały odcinek przyzwoity, z ciekawym dylematem:
Spoiler:
Jest też nuta elegijności, a wspomniana końcówka
Spoiler:
Skoro więc to ostatni odcinek sezonu, to pozostaje czekać na kolejny, z pytaniem, kto ... ;)
Chmielpiwny
Wskaż do odpowiedzi

CSI New York season5 (XviD asd)

Obrazek
Awatar użytkownika
Krzychu
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: Krzychu »

wielkie dzieki :)
„Ludzie mają skłonności matematyczne i zawsze na coś liczą” - T. Szyfer
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

to ja w tym temacie dziękuję za Nowy Jork i od razu za Miami ; )
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Kurczę, no nie wiem jak wytrzymam bez mojego ulubionego CSI teraz, zwłaszcza, że zakończył się naprawdę niesamowicie :D
Wiedziona ciekawością zajrzałam do spojlera Bostonq i na stronke Premiery świat i
Spoiler:
Awatar użytkownika
Anonymous992
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: Anonymous992 »

poprawny finał - strzelali się, płakali się, etc.
Spoiler:
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Dla mnie 5 sezon CSI NY był świetny. Dużo naprawdę ekscytujących odcinków, naprawdę trzymających w napięciu.
Bardzo podobała mi się sprawa
Spoiler:
Co do
Spoiler:
A jeśli chodzi o ostatnie sekundy finałowego odcinka to scenarzyści fajnie to wymyślili, żeby utrzymać widzów w napięciu do następnego sezonu.
Awatar użytkownika
mszyszka01
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam

Post autor: mszyszka01 »

spiderpp pisze: A jeśli chodzi o ostatnie sekundy finałowego odcinka to scenarzyści fajnie to wymyślili, żeby utrzymać widzów w napięciu do następnego sezonu.
No właśnie jestem bardzo ciekawa co z tego wyniknie, koniec 5 sezonu można określić wręcz szokującym.

Przez te wszystkie lata wyświetlania trzech różnych CSI, uważałam iż Las Vegas jest najlepsze, jednak gdy wiosną zrobiłam sobie maraton z CSI New York stwierdziłam iż nowojorska seria zdecydowanie wysuwa się na pierwsze miejsce,.
Awatar użytkownika
mszyszka01
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam

No tak, zaskakujące zakończenie piątej serii ma również szokujące rozwinięcie na początku szóstej. :shock:
Spoiler:
I będzie wszystko git. Fakt faktem skomplikowało się, ale to dobrze - zwiększy to napięcie.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Hmm, dla mnie to trochę tak w ramach przysłowia: "z dużej chmury, mały deszcz" ;)

Fajnie jest wrócić do bohaterów, ale przyznam, że trochę się zawiodłem, gdyż jednak spodziewałem się realnych zmian, a nie pozornych
Spoiler:
Ale ogólnie jest fajnie, to znaczy tak, jak zawsze - jak się lubi ten odłam "CSI", to można generalnie być zadowolonym :)
Awatar użytkownika
mszyszka01
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam

No właśnie z tą ostatnią scenką - jak pisałam wcześniejszego posta to nie widziałam jej - oglądałam ten odcinek na youtube i widać trafiłam na uciętą końcówkę. Zgadzam się producenci mogliby trochę bardziej po dramatyzować chociaż przez parę odcinków. ale widać że w NY musi być pięknie i przyjemnie. Mi to aż tak bardzo z kolei nie przeszkadza.

Widziałam gdzieś w necie info że po kilku początkowych odcinkach CBS wymusiło na producentach żeby ci zrezygnowali z mrocznego klimatu chyba chodziło o sposób kręcenia zdjęć.

Uważam iż CSI Miami jest bardziej policyjne, LV naukowe a NY coś pomiędzy
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

mszyszka01 pisze: Widziałam gdzieś w necie info że po kilku początkowych odcinkach CBS wymusiło na producentach żeby ci zrezygnowali z mrocznego klimatu chyba chodziło o sposób kręcenia zdjęć.
O, widzisz, szkoda. Bo faktycznie, jeśli się spojrzy na tonację, ujęcia, kolorystykę i sprawy z początku serialu, to "NY" wydawały się "mroczniejsze" od pozostałych. Byłoby stratą dla serialu, gdyby przez wzgląd na domniemane lub - co gorsza - faktyczne oczekiwania widowni, zmieniono ten kurs.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Bostonq pisze:O, widzisz, szkoda. Bo faktycznie, jeśli się spojrzy na tonację, ujęcia, kolorystykę i sprawy z początku serialu, to "NY" wydawały się "mroczniejsze" od pozostałych. Byłoby stratą dla serialu, gdyby przez wzgląd na domniemane lub - co gorsza - faktyczne oczekiwania widowni, zmieniono ten kurs.
Zgadzam się z tobą. Ze wszystkich serii CSI ta- czyli NY zawsze podobała mi się najbardziej . Pamiętacie pierwsze odcinki, gdzie wnętrza nie były takie ostentacyjnie nowoczesne i częściej padał deszcz? A mimo to, a może właśnie dlatego oglądało się go doskonale. :-]
Fakt że początek troszkę rozczarowuje. Ale CSI NY mimo wszystko pozostaje dla mnie serią, któą jako jedyna z CSi- owej rodziny jeszcze trzyma mnie w napięciu, i czekam na każdy odcinek . LV znużyło mnie już dawno, teraz mam wrażenie że po prostu nie mają pomysłu, co dalej ( a gruby Morfeusz wręcz usypa samym swym pojawieniem na ekranie :-p ) a Miami- no cóż, Horatio zaczyna sie powtarzać ( a Callie nigdy nie lubiłam, głównie za jej jędzowaty głos :D )
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Czekaliśmy i się doczekaliśmy - mrok powrócił :)

Najnowszy odcinek - najwyraźniej jeden z większej całości - zapowiada klimaty gęste, obsesyjne, zbliżone do tych, które znamy choćby z "Criminal Minds" lub "Wire in the Blood". To wielki plus.

No i dla fanów "Jericho" lub "Miracles" (jeden z fajniejszych i jednocześnie bardzo niedocenionych seriali) ważny element: gościnnie pojawia się Skeet Ulrich :) A rolę ma dość ciekawą :)
Chmielpiwny
Wskaż do odpowiedzi

CSI New York [6x01-03] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL - www.xvidasd.com Obrazek

Kod: Zaznacz cały

http://www.mininova.org/tor/3053871
CSI New York [6x01-03] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL - www.xvidasd.com Obrazek

Kod: Zaznacz cały

http://rapidshare.com/files/294222325/CSI_New_York__6x01__xvidasd.com.rar
http://rapidshare.com/files/294229985/CSI_New_York__6x02__xvidasd.com.rar
http://rapidshare.com/files/294197662/CSI_New_York__6x03__xvidasd.com.rar
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

:D THX jak ja steskniłam sie za CSI NY
Ostatnio zmieniony 17 października 2009, 20:27 przez Mroofa69, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Anonymous992
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: Anonymous992 »

Damn. . .
Chyba Cię kocham :-p

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ