[tv] Dr. Horrible's Sing-Along Blog

Przekonaj się, że to wcale nie nudy!
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

[tv] Dr. Horrible's Sing-Along Blog

Post autor: Merlin_ »

Obrazek
Fantastyczny musical Jossa Whedon'a zrealizowany w trzech krótkich aktach. Dr. Horrible marzy o miejscu w Złej Lidze Zła, niestety przeszkadza mu w tym wojownik o dobro Kapitan Młot, który podrywa Penny - dziewczynę z lokalnej prali, w której Horiible jest zakochany, lecz jest zbyt nieśmiały, by z nią porozmawiać.
W roli głównej sam Neil Patrick Harris.
~45 minut całość. Polecam - premiera wkrótce :grin:
Może już ktoś widział?
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

widzialem tylko trailer i zapowiada się fajnie. A muzyka wymiata :D. Kilkakrotnie przesłuchałem soundtrack :) Czekam na premiere
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Zapraszam zatem, polecam!
Dr Horrible's Sing-Along Blog Obrazek
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

Ja juz pobieram!!
Z checia zobacze :)
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

tez pobieram,dzięki wielkie
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

super polecam wszystkim :D
Awatar użytkownika
sylwex
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: sylwex »

Dawno się tak nie uśmiałem :) !!! Jeszcze raz muszę to obejrzeć...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Ale to musical?? Tzn nagle zaczynają śpiewac itp?? - nigdy tego nie lubiłem...
Obrazek When Dreams Come True...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Tak, trochę mówią, trochę śpiewają.

Kapitalne :) Bardzo zabawne i niegłupie, groteskowe, kiczowate, ale w zamierzony sposób. Warto się skusić, bo krótkie. Joss Whedon ma doświadczenie w tego typu produkcji - jeden z odcinków "Buffy" również został zrealizowany w konwencji musicalu i udało się to znakomicie.
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

uwielbiam! :D! swietny pomysl Nareszcie cos oryginalnego. Szkoda ze jest to one-shot!
nie lubie musicali ale dzieki temu serialowi zaczynam na nie patrzec innym okiem. :-p
no i fajny koniec :)

PS: fajnie ze jest tez Nathan Fillion! lubie tego aktora i podoba mi sie jego rola tepego superbohatera!

" a To, to nie sa mloty"
"to chyba wlasnie jest bol"
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Jestem zachwycony, po prostu zachwycony. Dziękuję bardzo za wystawienie :)
Obrazek
izuu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: izuu »

aaa... ja też nie przepadam z a musicalami ...ale to było wprost "urocze" i poprawiło mi humor :grin: dziękuję bardzo :cheers: ...i polecam :-]
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

zaczelam to wczoraj ogladac, ale jakos nie moglam skonczyc :roll:
moze mam zbyt podly nastroj na takie cos, zrobie drugie podejscie jak dopadnie mnie jakas euforia :D
yareckt
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: yareckt »

wciągnąłem to dzieło skuszony powszechnym entuzjazmem i muszę stwierdzić, że go nie rozumiem - entuzjazmu nie filmu
niby fajni aktorzy, niby jakaś historyjka opowiedziana, ale sam nie wiem co można tu wyróżnić,

humor - taki sobie, o wiele bardziej śmieszy mnie postać Harrisa grana w "How I Met Your Mother" i jego legen... wait for it - ...dary, mało tego nawet kapitan z Firefly jest śmieszniejszy niż Kapitan Młot mimo że Firefly to w końcu nie była komedia, może po prostu nie mój rodzaj humoru, za mało smaczków, aluzji, niedopowiedzeń, tak jakoś za bardzo wprost, na tacy, żadnego podtekstu

muzyka, a właściwie śpiewanie - hm..., miłośnicy kultowych musicali też nie będą zachwyceni, mnie jakoś zawsze śpiewające gwiazdy filmowe lekko irytowały, wciąż nie mogę otrząsnąć się z niesmaku na wspomnienie wokalu Richarda Geara czy Katrin Zeta Johnes, tu jest podobnie, Harris jeszcze nawet daje rade ale bard Fillion to już beczka śmiechu

dorzucę więc swoją recenzję dla zbalansowania tego wątku: nie jest to może totalna porażka i "szkoda życia na takie filmy", ale bez jakiejkolwiek straty można sobie to całkowicie odpuścić
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

A ja po paru dniach od pooglądania powiem ponownie że polecam i że nie mogę zapomnieć po prostu o tym.
Obrazek

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ