Harper's Island

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
bartek1
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: bartek1 »

Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: kain_b »

to było do przewidzenia po tym jak został przeniesiony na sobote. wiekie brawa dla speców od ramówek.
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
Sieniu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sieniu »

Boże !! NIE!!!! :-( Mój ostatnimi czasy ulubiony serial.. Trzymamy kciuki za Kanadę.. żeby utrzymali serial w tv ..
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Nawet jak w Kanadzie nie puszcza całego to mamy jeszcze szanse dzieki Telewizji N i AXN
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
Sieniu
Wskaż do odpowiedzi

No ja mam nadzieję! A tak btw to Harper`s Island jest notowany jaki mini-serial? Jeśli tak to czemu nie można dociągnąć tego do końca..
Bzdura jakaś totalna ;|

N i AXN będą emitowały z tym beznadziejnym dubbingiem .. no ale lepszy rydz niż nic !
Sieniu
Wskaż do odpowiedzi

Piąty odcinek to mistrzostwo świata! W końcu jakaś dobra końcówka.
Nawet bez
Spoiler:
serial może być niezły!
Wszystko idzie w dobrym kierunkuu! :-D
Spoiler:
Awatar użytkownika
Igloo666
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Post autor: Igloo666 »

Nie idzie w dobrym kierunku dla stacji, bo póki co wstrzymała emisję - zamiast następnego odcinka wyemitują powtórkę Mentalisty, i jest ryzyko, ze zdejmą serial z anteny.
Sieniu
Wskaż do odpowiedzi

Jak nie JuEsEj (czyt.USA) to poleci z Kanady :) Myślę że serial który ma mieć 13 odcinków nie dostanie cancela. Zostało w końcu 8 odcinków.
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

z tego co wyczytalem jest teraz przerwa 2 tyg, wiec sa szanse na to ze bedzie wyemituja go do konca.
jezeli chodzi o ep. 5
Spoiler:
Sieniu
Wskaż do odpowiedzi

Spoiler:
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

nie trzeba nigdzie czytac, wystarczy sie dobrze przyjrzec
Spoiler:
Sieniu
Wskaż do odpowiedzi

Tak tak ! Tylko mówię o samej tabelce która jest świetnie pokazana graficznie :)
Awatar użytkownika
Igloo666
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Sieniu, 13 odcinkow o niczym nie świadczy. "Kings" oraz "Fear Itself" przykładem ;)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

No nie bardzo, wszak w przypadku "Fear Itself" każdy odcinek to pojedyncza historia, więc można to przerwać kiedy bądź, a "Kings" był chyba planowany jako serial, a nie mini-serial. "Harper's Island" to od początku miał być mini-serial, więc wydaje się jednak trochę dziwnym przerywanie go, chyba jednak jakieś przychody generują reklamy w tym czasie wyświetlane. Aż tak więcej zarobią, puszczając powtórki? Zresztą w sumie nie znam się, po prostu trochę byłoby szkoda, gdyby tego nie skończyli, bo aż taki zły nie jest, jak go niektórzy malują :)
Awatar użytkownika
Igloo666
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

ale fabuła czy układ serialu nie ma nic do rzeczy ;) Liczy się tylko oglądalność. Miejmy nadzieję, że kanadyjski Global będzie dalej emitował :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Dopiero teraz obejrzałem piąty odcinek i muszę powiedzieć, że nadal nie rozumiem, dlaczego serial ten ma tak niską oglądalność. Ok, nie jest to dzieło przełomowe, wybitne, oryginalne, ale w swojej kategorii jest naprawdę całkiem niezłe, wcale nie takie głupie, a i to, co najistotniejsze, czyli "klimat" - posiada więcej niż poprawnie kreowany. A ostatnia scena tego odcinka, w zasadzie cały ciąg zdarzeń, wprost uroczy :) No nic, faktycznie ten Global ratunkiem :)
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Ja też tego pojąć nie potrafie. Nie rozumiem jak to możliwe, że wiele słabych seriali się utrzymuje, a takie jak ten odpadają.
Obrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No właśnie. To już nawet nie chodzi o to, by wskazywać te słabe seriale, bo to różnie z tym bywa, ale rzecz w tym, że trudno uzasadnić, dlaczego TEN serial jest jakoś szczególnie zły.

Papierowe postaci? Ile jest seriali, w których bohaterowie to kompleksowo opisane kreacje, nie tylko z podwójnym, ale i poczwórnym dnem psychologicznym? Nuda? No przecież cały czas coś się dzieje. A momenty "przestoju" tylko wyraźniej podkreślają momenty dynamiczniejsze (kto czyta Kinga, ten chyba jest przyzwyczajony, że przez nawet i kilkaset stron "nic się nie dzieje" - ale to nic jest oczywiście niezwykle smakowite - by dopiero na tym gruncie zwyczajności pojawiło się zło - żeby nie było - serial ten to nie poziom Króla, chodzi mi po prostu o zasadę :) ). Elementy grozy? No są przecież, może nie skacze się raz za razem i nie łapie za głowę z okrzykiem "Och, jakie to straszne", ale ile jest współczesnych horrorów, gdy takie coś towarzyszy nam przy projekcji?

Żeby było śmieszniej, to serial ten nie zapowiadał wcale jakiś szczególnych atrakcji, nikt nie mówił, że to drugi np. "Lost", tylko w 13 odcinkach, więc tym fajniej, bo szybciej. Generalnie rozmijamy się najwyraźniej z opinią tzw. publiczną ;)

O, a tu taka głupotka dla miłośników wdzięków Katie Cassidy: http://www.stardoll.com/pl/dolls/552/Katie_Cassidy.html

:)
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

i jak z ta pozycja?
dostała cancela, to wiem
ale czy jest sens oglądać? jest jakies zakończenie?
czy lepiej sie nie denerwowac i dac sobie spokój

a tak po za tematem to dobrze że mam stare pozycje do oglądania bo była by straszna lipa
coraz mniej pozycji bieżących do oglądania
Awatar użytkownika
Igloo666
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Jakiego cancela? :P Od początku było założenie, że jest tylko jeden zamknięty 13-odcinkowy sezon. Stacja po prostu potwierdziła, że nie będzie nic dalej produkować, serial zakończy się na 13 odcinku i będzie to finał ;)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ