Nowy serial przygodowy stacji NBC na podstawie powieści Daniela Defoe. Opowiada o przygodach młodego (początkowo) Robinsona Crusoe, który opuszcza prawdziwą miłość w poszukiwaniu przygody. Podczas rejsu jego statek rozbija się na tropikalnej wyspie. Mężczyzna spędzi tam 28 lat, całkowicie odcięty od świata. Podczas pobytu na wyspie napotka wielu wrogów , prawdziwego przyjaciela i stawi czoło niszczącym żywiołom.
Serial na spory budżet -> 35 mln $. Zdjęcia kręcono m.in. w Anglii , Południowej Afryce i na Szeszelach.
obsada:
Philip Winchester - Crusoe
Tongayi Chirisa - Friday
Anna Walto - Sussanah (żona Crusoe)
Sam Neil - Jeremiah Blackthorn
Nowy serial przygodowy stacji NBC na podstawie powieści Daniela Defoe. Opowiada o przygodach młodego (początkowo) Robinsona Crusoe, który opuszcza prawdziwą miłość w poszukiwaniu przygody. Podczas rejsu jego statek rozbija się na tropikalnej wyspie. Mężczyzna spędzi tam 28 lat, całkowicie odcięty od świata. Podczas pobytu na wyspie napotka wielu wrogów , prawdziwego przyjaciela i stawi czoło niszczącym żywiołom.
Serial na spory budżet -> 35 mln $. Zdjęcia kręcono m.in. w Anglii , Południowej Afryce i na Szeszelach.
obsada: Philip Winchester - Crusoe Tongayi Chirisa - Friday Anna Walto - Sussanah (żona Crusoe) Sam Neil - Jeremiah Blackthorn
Jesli napisy będą to serial się pojawi, zarezerwowałem sobie go już wcześniej :D Miałem wcześniej obawy ale po oglądnięciu promo myślę, że może coś z tego być. http://www.tv.com/video/14736/crusoe-and-heroes-preview?o=tv&tag=latest;videos;watchbtn;1
Już za niespełna dziesięć dni premiera. Czekam z niecierpliwością na ten serial. Żeby tylko nie zrobili z tego tandetnej bajki, a trochę też skupili się na głębszych sprawach, które można znaleźć w książce, Ten temat jednak jest trudny w realizacji. Nie wiem jaki scenarzyści mieli zamiar, ale mam nadzieję, że nie zrobią z tego tylko zwykłej przygodówki dla dzieci w australijskim stylu.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Już za niespełna dziesięć dni premiera. Czekam z niecierpliwością na ten serial. Żeby tylko nie zrobili z tego tandetnej bajki, a trochę też skupili się na głębszych sprawach, które można znaleźć w książce, Ten temat jednak jest trudny w realizacji. Nie wiem jaki scenarzyści mieli zamiar, ale mam nadzieję, że nie zrobią z tego tylko zwykłej przygodówki dla dzieci w australijskim stylu.
Nakręcenie tego serialu ściśle na podstawie książki skazałoby go na porażkę już na starcie. Książka się mocno zestarzała, pomijając sam wątek samotnego człowieka walczącego o przetrwanie. Gdyby twórczo rozwinęli ten motyw, mogłoby być ciekawie.
Nakręcenie tego serialu ściśle na podstawie książki skazałoby go na porażkę już na starcie. Książka się mocno zestarzała, pomijając sam wątek samotnego człowieka walczącego o przetrwanie. Gdyby twórczo rozwinęli ten motyw, mogłoby być ciekawie.
Akurat 2 był słaby wiec się nie dziwię Twojej opinii.
Serial ma swoje dobre i słabe momenty. Nie jest może najwyższych lotów ale też nie jest żenująco słaby. Jest to po prostu przygodówka w pirackich klimatach.
Akurat 2 był słaby wiec się nie dziwię Twojej opinii. Serial ma swoje dobre i słabe momenty. Nie jest może najwyższych lotów ale też nie jest żenująco słaby. Jest to po prostu przygodówka w pirackich klimatach.
jak sie ma chwile wolnego mozna luknąc, fajne widoczki wyspy sa,
ale majac do wyboru lepsze propozycje
ten odstawiłem
szkoda bo wiązałem z nim duże nadzieje
jak sie ma chwile wolnego mozna luknąc, fajne widoczki wyspy sa, ale majac do wyboru lepsze propozycje ten odstawiłem szkoda bo wiązałem z nim duże nadzieje
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Produkcja stacji NBC oprata na słynnej powieści Daniela Defoe z 1719r. Serial opowiada historie Robinsona Crusoe i jego kompana Piętaszka. Pełna wartkiej akcji, fascynująca historia opowiedziana na nowo. Pozwól więc ponieść sie przygodzie w iście tropikalnych warunkach...
[quote]Produkcja stacji NBC oprata na słynnej powieści Daniela Defoe z 1719r. Serial opowiada historie Robinsona Crusoe i jego kompana Piętaszka. Pełna wartkiej akcji, fascynująca historia opowiedziana na nowo. Pozwól więc ponieść sie przygodzie w iście tropikalnych warunkach...[/quote] Crusoe Season1 [url=http://www.mininova.org/tor/2522470][img]http://www.tvshows.yoyo.pl/style/down.gif[/img][/url]