Umieszczam ten serial w propozycjach, aczkolwiek ze świadomością, że to bardziej wskazanie na ciekawą produkcję, niż realna szansa na jego obejrzenie w całości, gdyż serial składa się z czterech sezonów, a napisy znalazłem do ... pierwszych sześciu odcinków. Smutne
Jeśli chodzi o torrenty, to są w sieci dostępne - i najwyraźniej "żywe" - wszystkie 4 sezony.
Serialu nie widziałem, zainteresował mnie przy okazji "Criminal Minds", z którym zdaje się mieć trochę wspólnego, więc opis podaję za Filmwebem:
"Serial utrzymany w mrocznym klimacie. Dr. Samantha Waters (Ally Walker) przez wiele lat pracowała z grupą agentów z FBI zajmującą się głównie seryjnymi mordercami, opracowywała portrety psychologiczne. Jej wiedza i niezwykłe zdolności pomogły ująć nie jednego groźnego przestępcę. Samanta była na tropie wyjątkowo okrutnego i bardzo inteligentnego zabójcy, Jacka. On bardzo cenił sobie tak bystrego przeciwnika, jednak, gdy zbliżyła się zbyt blisko, w bezwzględny sposób zabił jej męża. Samatna rzuciła pracę, by chronić jedyną córkę. Po kilku latach Jack znowu powraca, chce sprowokować Sam, by podjęła wyzwanie i wróciła do "gry". Były szef i bliski przyjaciel, Malone (Robert Davi) namawia Sam do powrotu, paradoksalnie tylko to zapewni jej i córce bezpieczeństwo. Tymczasem Jack uderza bardzo blisko..."
Umieszczam ten serial w propozycjach, aczkolwiek ze świadomością, że to bardziej wskazanie na ciekawą produkcję, niż realna szansa na jego obejrzenie w całości, gdyż serial składa się z czterech sezonów, a [color=darkred]napisy znalazłem do ... pierwszych sześciu odcinków[/color]. Smutne :(
Jeśli chodzi o torrenty, to są w sieci dostępne - i najwyraźniej "żywe" - wszystkie 4 sezony.
Serialu nie widziałem, [color=blue]zainteresował mnie przy okazji "Criminal Minds", z którym zdaje się mieć trochę wspólnego[/color], więc opis podaję za [b]Filmwebem[/b]:
[code]"Serial utrzymany w mrocznym klimacie. Dr. Samantha Waters (Ally Walker) przez wiele lat pracowała z grupą agentów z FBI zajmującą się głównie seryjnymi mordercami, opracowywała portrety psychologiczne. Jej wiedza i niezwykłe zdolności pomogły ująć nie jednego groźnego przestępcę. Samanta była na tropie wyjątkowo okrutnego i bardzo inteligentnego zabójcy, Jacka. On bardzo cenił sobie tak bystrego przeciwnika, jednak, gdy zbliżyła się zbyt blisko, w bezwzględny sposób zabił jej męża. Samatna rzuciła pracę, by chronić jedyną córkę. Po kilku latach Jack znowu powraca, chce sprowokować Sam, by podjęła wyzwanie i wróciła do "gry". Były szef i bliski przyjaciel, Malone (Robert Davi) namawia Sam do powrotu, paradoksalnie tylko to zapewni jej i córce bezpieczeństwo. Tymczasem Jack uderza bardzo blisko..."[/code]
Serial "wypłynął" po raz kolejny przy okazji "The Inside" A proponowałem go już sporo czasu temu - styczeń 2008 Napisy nadal są tylko do sześciu pierwszych odcinków. Niestety
A tu kopiuję to, co napisałem o wrażeniach z pierwszego odcinka:
Obejrzałem pierwszy odcinek. Zgrabna czołówka, specyficzne, acz interesujące motywy muzyczne (nie ma takich teraz, muzyka obecnie raczej schodzi na drugi plan, jest tłem, tu się wybija, niekiedy stając się wręcz "głównym bohaterem" sceny; zresztą każdy, kto obejrzy epizod, od razu powinien usłyszeć różnicę między obecnymi serialami a tym; nawet tłumacz, autor napisów - czasami zaznacza: "fajna muzyka" ), stereotypowi, lecz dający się lubić bohaterowie, no i sprawy kryminalne... Serial ten zaczął się w roku 1996, "The Inside" i "Criminal Minds" to rok 2005. Nie da się ukryć, że oba, a zwłaszcza ten drugi, który oglądamy cały czas, sporo mu zawdzięczają. Rok 1996 to czas odległy o 13 lat - i to daje się odczuć, ale nie w sensie negatywnym - inne stroje, kolory, "gdzie są telefony komórkowe na każdym kroku?", sprzęt komputerowy jakby nie ten, co dziś, sposób filmowania, wspomniana już muzyka - specyficzny klimat, aura, nazwijcie to, jak chcecie - ale bardzo szybko się to "kupuje" z całym dobrodziejstwem inwentarza. Myślę, że warto iść dalej.
A, dla uważnych widzów, w pierwszym odcinku pojawia się ładny - wręcz dosłowny - cytat z "Milczenia owiec".
Serial "wypłynął" po raz kolejny przy okazji "The Inside" :) A proponowałem go już sporo czasu temu - styczeń 2008 :) Napisy nadal są tylko do sześciu pierwszych odcinków. Niestety :(
A tu kopiuję to, co napisałem o wrażeniach z pierwszego odcinka:
[code] Obejrzałem pierwszy odcinek. Zgrabna czołówka, specyficzne, acz interesujące motywy muzyczne (nie ma takich teraz, muzyka obecnie raczej schodzi na drugi plan, jest tłem, tu się wybija, niekiedy stając się wręcz "głównym bohaterem" sceny; zresztą każdy, kto obejrzy epizod, od razu powinien usłyszeć różnicę między obecnymi serialami a tym; nawet tłumacz, autor napisów - czasami zaznacza: "fajna muzyka" ), stereotypowi, lecz dający się lubić bohaterowie, no i sprawy kryminalne... Serial ten zaczął się w roku 1996, "The Inside" i "Criminal Minds" to rok 2005. Nie da się ukryć, że oba, a zwłaszcza ten drugi, który oglądamy cały czas, sporo mu zawdzięczają. Rok 1996 to czas odległy o 13 lat - i to daje się odczuć, ale nie w sensie negatywnym - inne stroje, kolory, "gdzie są telefony komórkowe na każdym kroku?", sprzęt komputerowy jakby nie ten, co dziś, sposób filmowania, wspomniana już muzyka - specyficzny klimat, aura, nazwijcie to, jak chcecie - ale bardzo szybko się to "kupuje" z całym dobrodziejstwem inwentarza. Myślę, że warto iść dalej.
A, dla uważnych widzów, w pierwszym odcinku pojawia się ładny - wręcz dosłowny - cytat z "Milczenia owiec".[/code]
Swego czasu pierwszy sezon poszedł polska języcznej TV Miło by było sobie przypomnieć ten serial i zobaczyć, co działo się po 1 sezonie. Mam nadzieję, że uda się xivdasd.
Swego czasu pierwszy sezon poszedł polska języcznej TV :grin: Miło by było sobie przypomnieć ten serial i zobaczyć, co działo się po 1 sezonie. Mam nadzieję, że uda się xivdasd.
Żeby się udało, musiałyby się "udać" napisy. A to nie jest takie proste, choć pewnie - jak wszystko - nie niemożliwe. I jeśli już, to właśnie pierwszy sezon, bo ogólnie dużo tego jest, a trudno powiedzieć, czy jest AŻ tak dobry, by ktoś poświęcił się tłumaczeniu całości. Do tej pory nikt w sieci tematu nie podjął poza tymi sześcioma epizodami, a jednak znaczna część seriali bardzo dobrych została dostrzeżona i często przetłumaczona.
Żeby się udało, musiałyby się "udać" napisy. A to nie jest takie proste, choć pewnie - jak wszystko - nie niemożliwe. I jeśli już, to właśnie pierwszy sezon, bo ogólnie dużo tego jest, a trudno powiedzieć, czy jest AŻ tak dobry, by ktoś poświęcił się tłumaczeniu całości. Do tej pory nikt w sieci tematu nie podjął poza tymi sześcioma epizodami, a jednak znaczna część seriali bardzo dobrych została dostrzeżona i często przetłumaczona.
Widziałem trzy i pół sezonu tego serialu na FoxLife, parę dni temu nadano ostatni odcinek 4 serii. Ogólnie dwa pierwsze sezony są w porzo, 3 trochę kaszani ale końcówka i początek 4 serii ok, niestety później jest już tylko gorzej i dobrze że zakończyli go po 4.
Ogólnie serial dobry, niektóre odcinki zarąbiste - mroczne i klimatyczne... polecam!
Zwłaszcza 1,2 i część sezonu 3...
Widziałem trzy i pół sezonu tego serialu na FoxLife, parę dni temu nadano ostatni odcinek 4 serii. Ogólnie dwa pierwsze sezony są w porzo, 3 trochę kaszani ale końcówka i początek 4 serii ok, niestety później jest już tylko gorzej i dobrze że zakończyli go po 4. Ogólnie serial dobry, niektóre odcinki zarąbiste - mroczne i klimatyczne... polecam! Zwłaszcza 1,2 i część sezonu 3...
Dużo jest takich seriali kilka już widziałem bez polskich napisów, ostatnio Killer Instinct, J.A.G. serie nie emitowane w Polsce(skończyli na 8), miniseria The Grid.
Dużo jest takich seriali kilka już widziałem bez polskich napisów, ostatnio Killer Instinct, J.A.G. serie nie emitowane w Polsce(skończyli na 8), miniseria The Grid.