Job, The / Zawód Glina
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
asd
-
Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
W końcu obejrzałam pilota i ... Super!
Nie da się ukryć podobieństwa do Rescue me - prawie to samo, tylko zamiast strażaków mamy gliniarzy i więcej śmiesznych tekstów i sytuacji. Nie jest to typowo komediowa produkcja - serial jest mocno sarkastyczny, i tak jak w Rescue me, fabuła nie przerysowana, przez co nie wydaje się naciągana.
Polecam
Nie da się ukryć podobieństwa do Rescue me - prawie to samo, tylko zamiast strażaków mamy gliniarzy i więcej śmiesznych tekstów i sytuacji. Nie jest to typowo komediowa produkcja - serial jest mocno sarkastyczny, i tak jak w Rescue me, fabuła nie przerysowana, przez co nie wydaje się naciągana.
Polecam

-
asd
-
Expert
No niestety - byłem skłonny wyjąc angielskie napisy z płyty DVD ale niestety płyta ich nie zawiera.
Chciałem pobrac poniższą wersję z lektorem z e2k i spisac dialogi ale wersje, które znalazłem są chyba martwe bo od dwóch tygodni nic nie drgnęło (0%)
Jak więc widac, nic się chyba nie da zrobic z tym fantastycznym serialem... 
Chciałem pobrac poniższą wersję z lektorem z e2k i spisac dialogi ale wersje, które znalazłem są chyba martwe bo od dwóch tygodni nic nie drgnęło (0%)
Kod: Zaznacz cały
ed2k://|file|cstv-the.job.101.(OSiOLEK.com).avi|182728704|6483D6B7D4D99C8E1C5741FFFF5414B0|/
ed2k://|file|cstv-the.job.102.(OSiOLEK.com).avi|183490560|D16718E34511258C3CFDA9E54AF5285A|/
ed2k://|file|cstv-the.job.103.(OSiOLEK.com).avi|182765568|0D34D77DBC16EB07EACA2C92F6202D7E|/
ed2k://|file|cstv-the.job.104.(OSiOLEK.com).avi|182743040|E18988231321329E63D05A9D759E1AD3|/
ed2k://|file|cstv-the.job.105.(OSiOLEK.com).avi|182564864|7C5A9B2A74D753D08E8A564D16FEEA9B|/
ed2k://|file|cstv-the.job.106.(OSiOLEK.com).avi|182552576|00211A6642A1646B2B51CE26D52879B4|/

-
asd
-
Expert
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: 2 i pół
-
asd
-
Expert
-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
Czekam również i będę trzymać kciuki za PaulinAna (ę)
Jakoś nie mogłam się przekonać do Rescue Me, ale ten serial tak zachwalacie, że pewnie się skuszę.
Nigdy za wiele seriali policyjnych
A najlepszy był serial Nowojorscy gliniarze- przynajmniej jak dla mnie
Jakoś nie mogłam się przekonać do Rescue Me, ale ten serial tak zachwalacie, że pewnie się skuszę.
Nigdy za wiele seriali policyjnych

A najlepszy był serial Nowojorscy gliniarze- przynajmniej jak dla mnie

http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
http://www.jensenackles.pl
-
asd
-
Expert
No to nie mam za dobrych wieści dla Ciebie beato101 - serial nie tylko klimatem przypomina Rescue Me ale jest i podobnie zbudowany - "wesołe wstawki" pomiędzy "dramatem życia"...
Nie trudno się temu dziwic skoro producentem obydwóch seriali (Rescue Me i The Job) jest Denis Leary i Peter Tolan.
Również (jak na razie) zauważyłem podobną obsadę:
Stary "wujek Teddy" czyli Lenny Clark:

teraz jako Frank Harrigan.
Również dzielna pani strażak Laura Miles (Diane Farr):

w tym serialu jako glina Jan Fendrich
no i oczywiście Sam Tommy Gavin (Denis Leary):

jako Mike McNeil - tym razem jako glina z pionu kryminalnego.
Już po pierwszym odcinku widac jakie problemy dręczą Mike'a - alkochol, prochy, kochanki - to wszystko diametralnie komplikuje jego życie... jeśli do tego dadamy ciekawe sprawy kryminalne + nietuzinkowe poczucie humoru otrzymamy naprawdę rewelacyjny serial!! No ale to nie znaczy, że wszystkim musi się spodobac. - Jak dla mnie BOMBA!
Najbardziej podoba mi się zarówno w TheJob jak i w Rescue Me to, że producentem jest sam Denis Leary i jak kiedyś w wywiadzie sam stwierdził, że "robi takie seriale jakie sam chciałby oglądac i na szczęście żaden producent (bo sam nim jest) nie będzie mu dyktował co ma wycinac a co dodawac w scenariuszu, celu przypodobania się większości oglądających (kasa)".
Pierwszy odcinek @PaulinAna już przetłumaczyła - poszedł do korekty, którą będzie robił @Gawith.
Premiera pierwszego odcinka już niebawem... :thumleft:
Nie trudno się temu dziwic skoro producentem obydwóch seriali (Rescue Me i The Job) jest Denis Leary i Peter Tolan.
Również (jak na razie) zauważyłem podobną obsadę:
Stary "wujek Teddy" czyli Lenny Clark:

teraz jako Frank Harrigan.
Również dzielna pani strażak Laura Miles (Diane Farr):

w tym serialu jako glina Jan Fendrich
no i oczywiście Sam Tommy Gavin (Denis Leary):

jako Mike McNeil - tym razem jako glina z pionu kryminalnego.
Już po pierwszym odcinku widac jakie problemy dręczą Mike'a - alkochol, prochy, kochanki - to wszystko diametralnie komplikuje jego życie... jeśli do tego dadamy ciekawe sprawy kryminalne + nietuzinkowe poczucie humoru otrzymamy naprawdę rewelacyjny serial!! No ale to nie znaczy, że wszystkim musi się spodobac. - Jak dla mnie BOMBA!
Najbardziej podoba mi się zarówno w TheJob jak i w Rescue Me to, że producentem jest sam Denis Leary i jak kiedyś w wywiadzie sam stwierdził, że "robi takie seriale jakie sam chciałby oglądac i na szczęście żaden producent (bo sam nim jest) nie będzie mu dyktował co ma wycinac a co dodawac w scenariuszu, celu przypodobania się większości oglądających (kasa)".
Pierwszy odcinek @PaulinAna już przetłumaczyła - poszedł do korekty, którą będzie robił @Gawith.
Premiera pierwszego odcinka już niebawem... :thumleft:

-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
-
Expert
-
asd