[mini] State of Play (UK)
-
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
No proszę, no i mamy film
http://www.filmweb.pl/f339949/Stan+gry,2009
http://www.filmweb.pl/f339949/Stan+gry,2009
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Chciałbym Wszystkich przeprosic a w szczególności tłumaczkę @nova.nike za błąd jaki popełniłem: otóż wystawiłem napisy jej autorstwa bez korekty, która w tym przypadku była niezbędna... (@nova.nike prosiła o korektę jednak jakoś w natłoku innych spraw mi to umknęło).
Na wskutek swojego roztargnienia tego nie zauważyłem, przez co komfort oglądania tego serialu został znacząco obniżony.
Jest mi bardzo przykro, że napewno co niektórzy "ślą gromy" pod adresem tłumaczki za "kiepskie tłumaczenie" a tak naprawdę to ja zawaliłem, bo praktycznie każde tłumaczenie wymaga późniejszej "obróbki" zwłaszcza jak ktoś tłumaczy tylko na podstawie samego tekstu (bez oglądania filmu).
Jeszcze raz bardzo Cię przepraszam @nova.nike . Mam nadzieję, że mi wybaczysz
Na wskutek swojego roztargnienia tego nie zauważyłem, przez co komfort oglądania tego serialu został znacząco obniżony.
Jest mi bardzo przykro, że napewno co niektórzy "ślą gromy" pod adresem tłumaczki za "kiepskie tłumaczenie" a tak naprawdę to ja zawaliłem, bo praktycznie każde tłumaczenie wymaga późniejszej "obróbki" zwłaszcza jak ktoś tłumaczy tylko na podstawie samego tekstu (bez oglądania filmu).
Jeszcze raz bardzo Cię przepraszam @nova.nike . Mam nadzieję, że mi wybaczysz

-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Naprawdę bardzo źle się z tym czuję - zawiodłem i zdaję sobie z tego sprawę. Wszelkie gromy proszę więc sypac na mnie!
Kurczę, naprawdę jestem w niekomfortowej sytuacji... - bo normalnie zrobiłem naszej koleżance (nieświadomie) zwykłe świństwo...
Serial w całości pobrało (do dzisiaj) ponad trzy tysiące osób (jak dotychczas) i ciagle jest dostępny... - mam nadzieję,że jak zwykle większośc peerów to "nie-polacy"...
Jeszcze raz bardzo Cię przepraszam @nova.nike
Kurczę, naprawdę jestem w niekomfortowej sytuacji... - bo normalnie zrobiłem naszej koleżance (nieświadomie) zwykłe świństwo...
Serial w całości pobrało (do dzisiaj) ponad trzy tysiące osób (jak dotychczas) i ciagle jest dostępny... - mam nadzieję,że jak zwykle większośc peerów to "nie-polacy"...
Jeszcze raz bardzo Cię przepraszam @nova.nike

-
Bombom
Wskaż do odpowiedzi - spec
- Kontakt:
-
delta1908
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: The Shield
Re: [mini] State of Play (UK)
Świetny serial, ale napisy polskie niestety tragedia, więc albo zostają angielskie, albo lektor. Oglądałem z żoną, więc nie było większego wyboru i obejrzałem z lektorem, który de facto, nie był jakiś najgorszy.
Co do serialu to mamy świetną intrygę. Jest morderstwo, a potem kolejne, są machinacje polityczne i to, co lubię najbardziej, czyli śledztwo dziennikarskie. Uwielbiam seriale i filmy, w których mamy z tym do czynienia. Fajnie pokazane sposoby na wydobywanie informacji, traktowanie informatorów, a także sam proces takowego śledztwa. Mamy sporo wątków, niektóre wydawałoby się zupełnie niezwiązane ze śledztwem, a które w miarę jego prowadzenia łączą się w całość doprowadzając do zaskakującego finału.
Dodatkowo mamy świetnych aktorów (John Simm, James McAvoy, David Morrissey, Kelly Macdonald, Marc Warren, Philip Glenister, czy Bill Nighy), choć w momencie kręcenia serialu (rok 2003), chyba oprócz Nighy'ego, nie byli zbytnio znani.
Ze swojej strony polecam. Kawał świetnego, wciągającego kina.
Co do serialu to mamy świetną intrygę. Jest morderstwo, a potem kolejne, są machinacje polityczne i to, co lubię najbardziej, czyli śledztwo dziennikarskie. Uwielbiam seriale i filmy, w których mamy z tym do czynienia. Fajnie pokazane sposoby na wydobywanie informacji, traktowanie informatorów, a także sam proces takowego śledztwa. Mamy sporo wątków, niektóre wydawałoby się zupełnie niezwiązane ze śledztwem, a które w miarę jego prowadzenia łączą się w całość doprowadzając do zaskakującego finału.
Dodatkowo mamy świetnych aktorów (John Simm, James McAvoy, David Morrissey, Kelly Macdonald, Marc Warren, Philip Glenister, czy Bill Nighy), choć w momencie kręcenia serialu (rok 2003), chyba oprócz Nighy'ego, nie byli zbytnio znani.
Ze swojej strony polecam. Kawał świetnego, wciągającego kina.
Oceń ten serial