🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Ranking na najlepszy serial!

Historyczne posty.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: spiderpp »

Seriale do niespełniające wymagań listy:
Nowhere man(z tego co wiadomo brak napisów?)
NCIS( brak napisów?, a po drugie ktoś proponuje 6 sezon, a żaden wcześniejszy nie był wystawiany w formacie xvidasd)
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

do 5 sezonu ncis część napisów chyba kiedyś ściągałam z info
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

to jak dziś jest zakończenie głosowania to wygrywa 'uwielbiany' przez naszego szefa Grey's Anatomy ;p
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Coś źle widzisz ;) BO Castle!
Ale to jeszcze nie koniec.
Obrazek
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Grey's Anatomy wygrało :)
hip hip hurra :cheers:
choć w sumie 24 też mogło by się pojawić na stronce, nieśmiertelny Bauer toż to klasyka już ;)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

O Jezzzuuuu... :smt073
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Hmm dośc dziwne ale nie tylko nie widzę żeby ten seria wygrał, ale jeszcze zniknął całkem z listy, czyżby wymogi regulaminowe jakieś złamał?
Ja nie narzekam, ja nie chciałem tego serialu, a do tego miałem nadzieję ze wygra Castle, ale Mental jest 2gim faworytem pod względem nadziei... :)
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Został przed chwilą usunięty bo przecież wygrał (niestety)... też liczyłem na Castle...
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Oje znaczy usunięty bo wygrał... Ehh, jakże się zawiodłem :(
Obrazek
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Las Vegas i Private Practice są źle zaproponowane(nie ma linku do tematu)
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Damages- nie ma linku do tematu
Nurse Jackie - serial ukazuje się już w formacie Xvid asd

Jeśli chodzi o propozycje Private Practice to link z tematem, przynamniej u mnie nie działa.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Szukam sposobu na listę - chodzi mi o to, żeby "i wilk syty..."...

Generalnie często mogę wystawić jakieś seriale, których nawet sam nie trawię (Greysi, 24, itp) - nie mam nic na przeciwko.
Podanie wymaganych linków (w kolejności) dla nowych seriali bardzo mi upraszcza sprawę - w praktyce nikt się do tego nie stosuje...
Zwiększa to moją frustrację...

Zakończenie głosowania miało być 1.08 - wykasowałem ten termin bo w między czasie i tak wystawiłem dwójkę liderów: 24 i Castle.

Zamknąłem obecnie listę, żeby uniknąć ciągłego dodawania seriali, do którychi tak nie ma napisów (np. NCIS itp).

Co mam zrobić teraz? Wystawiać po kolei te co są na liście, aż do końca czy też może opracować inny sposób dodawania do listy? (np. jedna osoba (spiderpp) będzie zbierać propozycje i to ona będzie odpowiedzialna za dopisywanie (i sprawdzanie czy są napisy i poprawne tematy?).

Co sądzicie?
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Chyba najlepiej, żeby chętni wrzucali na forum propozycje według ustalonych zasad, a jedna wyznaczona osoba po weryfikacji, wrzuca je na listę.

Added after 1 minutes:

Pod weryfikacją mam namyśli napisy, dostępność itp, a nie własne preferencje serialowe oczywiście ;)
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Trzeba coś zrobić z tą listą, żeby była trochę atrakcyjniejsza, przynajmniej to co teraz mi przychodzi do głowy(załóżmy że co miesiąc wybieramy nową pozycje):
- pierwsze dwa tygodnie zgłaszamy konkretne pozycje, bez możliwości głosowania, czas ten służyłby do weryfikacji dostępności serialu i napisów w necie
- następne dwa tygodnie głosujemy na wybraną pozycję
- ja osobiście po każdym głosowaniu zerował konta punktowe i wycinał z listy głosowania np. 3 ostatnie pozycje, które nie mogą brać udziału w następnej serii
- choć strasznie jestem ci wdzięczny xvidasd za wystawienie Castle, to uważam, że nie powinno się wystawiać pozycji, które biorą udział w rozpoczętym głosowaniu
- nie można przedłużać głosowania w nieskończoność, bo ludzie tracą zainteresowanie, moim zdaniem okres 2-3 tygodni do głosowania jest najbardziej optymalny
- stała formuła głosowania i stały termin(np. co miesiąc czy co dwa)

Jak coś jeszcze wymyśle to dam znać. : )

Added after 9 hours 57 minutes:

Że jeszcze dodam coś do posta powyżej, bo moje zmiany mają pewnie jak zauważyłeś xvidasd wprowadzenie jakiś zasad i ram do funkcjonowania głosowania, bo teraz ma to trochę elementów wolnej amerykanki.
Raczej w życiu tez lubię porządek i tu też raczej staram się do tego dążyć. Nie wiem czy ciebie i resztę też interesują zmiany w tym kierunku, ale na pewno wspólnie coś ustalimy :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Ale musisz wziąść pod uwagę:

Jak tak kiedyś zrobiłem to w dwa tyg. ludzie zgłosili dosłownie TRZY propozycje - z czego tu wybierac??

Co skasuję pozycje, które mocno dołują i tak są znowu dodawane do listy.

Jak wygra serial, który sprawia trudności (ściąganie, napisy, synchro, zła kompresja itp.) to i miesiąc może zająć przygotowanie tego...
ana81
Wskaż do odpowiedzi

No to może zasada że serial można zgłosic maks trzy razy, niech zgłaszający pracują nad promocją :-p
I niech zgłaszający sprawdza te wszystkie dostępności, napisy itp. Jeśli zaproponuje serial bez sprawdzenia tego, to więcej nie może wystawić, ot taka zasada :-]

Added after 1 minutes:

W sensie serial ktoś inny może, ale forumowicz traci ten przywilej w ogóle
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

Moim zdaniem należy przede wszystkim usunąć zasadę:
+ = +2 pkt
- = -1 pkt
Ponadto jestem za tym, aby zebrać wszystkie propozycje i dopiero otworzyć głosowanie, bez możliwości dodawania propozycji w trakcie głosowania.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Zasada z punktacją się sprawdziła - bez tego wszystkie propozycje miały ujemną punktację - było to idiotyczne.

Pamiętajcie, że dużo osób dodaje seriale, które nie znają języka polskiego i wszelkiego rodzaju zawiłości utrudniają im zrozumienie zasad.

Blokowanie dodawania w trakcie głosowania często jest stosowane - p. teraz.

Ja bym obstawiał, żeby tylko jedna osoba miała możliwość dodawania seriali - wtedy będzie porządek.
ana81
Wskaż do odpowiedzi

w sensie na listę, ale na forum jako propozycje powinni mieć wszyscy stosujący się do zasad, które przecież można walnąć jeszcze w ang :-]
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Moim zdaniem blokada powinna być w obie strony czyli:
blokowanie dodawanie w czasie głosowania oraz blokowanie głosowania w czasie dodawania ;p

Jeśli chodzi o system punktacji, o który sam długo wałczyłem i to mi się jak najbardziej podoba.

Jeśli chodzi o to żeby jedna osoba mogła dodawać to tylko w takim wypadku, jeśli zostanie utworzony jeden temat, w którym użytkownicy będą tylko wpisywali propozycje do głosowania w stylu:
-"tytuł"
- link ukazujący dostępność serialu w sieci
- link ukazujący dostępność napisów w sieci lub to, że ktoś tłumaczy dany serial
Żeby użytkownik opiekujący się tym działem tylko weryfikował przedstawione dane, a nie sam szukał, bo moim zdaniem jeśli ktoś chce dany serial to powinien choć trochę wysiłku w to włożyć.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ