Rescue Me

Seriale prawdziwsze niż życie.
Awatar użytkownika
laptopik
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam
youtube Warszawa

Post autor: laptopik »

Siema,
a ja mam takie pytanko - dopasowałem napisy do sezonu 3 do wersji DVDRip.XviD-WAT. Mogę je umieścić na Napisy24.pl? :)
Rafalito
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Rafalito »

Ja nie mam nic przeciwko byle byś nie zapomniał o autorach ;)
Awatar użytkownika
laptopik
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam

Post autor: laptopik »

Oczywiście, pozmieniałem tylko czas wyświetlania napisów :smile:

Przy okazji świetna robota Rafalito, naprawdę Wielkie Dzięki za tłumaczenie :ok
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Dla porządku dodam, że @laptopik zrobił, jak obiecał (właśnie przypadkiem ujrzałem) - czyli podał wszystkie dane - odnośnie tłumaczenia i korekty, co - w kontekście współczesnych realiów - moim zdaniem - należy zauważyć i pochwalić :ok
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Zapewne zauważyliście jak to w kilku ostatnich odcinkach Tommy się zmienił. Nie jest juz sobą - tym irlandzkim skurczybykiem, który każdemu dokopie. Oczywiście Nona w swojej szczerości do bólu każdego faceta wprowadziła by w kompleksy (i nie mam tu na myśli "gażnika" :safe: )

Obrazek

ale taka postawa ewidentnie nie pasuje do jego postaci.
Założę się, że to na pewno chwilowe, tak jak wtedy, kiedy był na "prochach" (scena kiedy kazał się modlić swojej drużynie hokejowej była boska :D ).

Oczywiście nie liczę odcinka, w którym kochanka Sheili go lała a on płakał... - scena z pozoru śmieszna ale jakże smutna (po stracie).

Którego Tommiego wolicie?
Obrazek When Dreams Come True...
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

Nie mogac sie doczekac nastepnych wersji xvid asd zaczalem ogladac po angielsku.
i poczatek odcinka 11 niesamowity ale przewidywlany (3-4 minuta)
a tekst z 11 odcinka (SPoiler, nie dlatego ze zwiazane z fabula ale z poziomem jezyka :P)
Spoiler:
:cheers:
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Dopiero obejrzałam 4x01 i... chyba spodziewałam się mocniejszego powrotu :roll:
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

Dzieki z niecierpliwościa czekam na nastepne
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Tommy zamienia się w jakąś łamagę, każdy mu może dosrać, zrobić w konia, w ogóle jakiś taki niemrawy. No i oczywiście brakuje mi jego powalających tekstów :(
O co chodzi w tym sezonie, brak koncepcji, czy po prostu scenarzyści nie pokazali jeszcze najlepszych kart? :scratch:
Rafalito
Wskaż do odpowiedzi

ana81 pisze:Tommy zamienia się w jakąś łamagę, każdy mu może dosrać, zrobić w konia, w ogóle jakiś taki niemrawy. No i oczywiście brakuje mi jego powalających tekstów :(
O co chodzi w tym sezonie, brak koncepcji, czy po prostu scenarzyści nie pokazali jeszcze najlepszych kart? :scratch:
Faktycznie Tommy nie jest sobą w tym sezonie. Mam jednak nadzieję, że to tylko dlatego, że nawarstwiło się kilka problemów. Ma przeciez kłopoty ze wzwodem a ponoć na faceta działa to strasznie dołująco. Kolejnym problemem jest żona, z którą nie może się porozumieć właśnie przez pierwszy problem. Dodatkowo wychodzi na to, że to jednak nie jego bezimienne dziecko, córki jakoś już nie kochają taty jak dawniej. Zwróćcie również uwagę, że jak na razie radzi sobie z tym wszystkim bez alkoholu wspomagając się jedynie mądrościami z biblii AA. 7 odcinek na prawdę mocny jak jeszcze nie widzieliście, szczególnie początek i końcówka.
MJ9
Wskaż do odpowiedzi

Pod wrażeniem

Post autor: MJ9 »

Jestem pod wrażeniem są napisy do 7 odcinka :> 100% a samego odcinka jeszcze nie ma hehehe... gratulowac Rafalito za tempo. A co do samej serii... No 4 sezon jest troszke słabszy co nie zmienia faktu że jest wiele świetnych momentów i tak jak w poście powyżej te problemy psują tommemu ego :> chyba czas wrócić do leków i irish whiskey :> Pozdro
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Jak to nie ma??
Proszę bardzo:
ana81 pisze:Tommy zamienia się w jakąś łamagę...
I owszem ale to przecież jest celowe działanie. Chodzi o pokazanie jego słabości - to co teraz sobą reprezentuje ewidentnie do niego nie pasuje jak i do scenariusza. Jest dokładnie tak samo jak wtedy, kiedy pucował wozy i pisał wiersze pamiętacie? :D

A wszystko po to, żeby zapewne pokazac jak znowu spada na samo dno i się otrząsa...
Obrazek When Dreams Come True...
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Szacun za szybkie tłumaczenie. Słyszałem że ktoś ma się wziąść za sezon 5.
marjan
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: marjan »

Jestem przy 4 sezonie i nie mogę znaleźć napisów od odcinka 8 w góre.
Wiecie coś na ten temat? :)
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

bo są dopiero tłumaczone ; )
zerknij w dział Progress Bars
marjan
Wskaż do odpowiedzi

kurde szkoda a już 10 odcinków 5 sezonu wyszło
Rafalito
Wskaż do odpowiedzi

marjan pisze:kurde szkoda a już 10 odcinków 5 sezonu wyszło
Tłumaczenie 5 sezonu podobno robione jest na bierząco i tłumacz obiecał wstawić po skończeniu 4 sezonu przeze mnie. 4x08 na dniach - napisy już są. Zerkaj na Progress Bars jak radzi @spiderpp.
Medeah
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Medeah »

Na stronie napisy24 zniknęły progress barsy Rescue Me 5x01... więc może się okazało, że jednak tłumacz zrezygnował...:(
Mam nadzieję, że jednak nie...
Takie pytanie do Rafalito:
Czy kontaktowałeś się może z tym tłumaczem?
Przy okazji - wielkie dzięki za Twoje tłumaczenia:)
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

dziękuje :D
marjan
Wskaż do odpowiedzi

a te napisy pasują do wersji 350mb?

PS.dzieki z napisy

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ