Dla porządku dodam, że @laptopik zrobił, jak obiecał (właśnie przypadkiem ujrzałem) - czyli podał wszystkie dane - odnośnie tłumaczenia i korekty, co - w kontekście współczesnych realiów - moim zdaniem - należy zauważyć i pochwalić
Dla porządku dodam, że [b]@laptopik[/b] zrobił, jak obiecał (właśnie przypadkiem ujrzałem) - czyli podał wszystkie dane - odnośnie tłumaczenia i korekty, co - w kontekście współczesnych realiów - moim zdaniem - należy zauważyć i pochwalić :ok
Zapewne zauważyliście jak to w kilku ostatnich odcinkach Tommy się zmienił. Nie jest juz sobą - tym irlandzkim skurczybykiem, który każdemu dokopie. Oczywiście Nona w swojej szczerości do bólu każdego faceta wprowadziła by w kompleksy (i nie mam tu na myśli "gażnika" :safe: )
ale taka postawa ewidentnie nie pasuje do jego postaci.
Założę się, że to na pewno chwilowe, tak jak wtedy, kiedy był na "prochach" (scena kiedy kazał się modlić swojej drużynie hokejowej była boska ).
Oczywiście nie liczę odcinka, w którym kochanka Sheili go lała a on płakał... - scena z pozoru śmieszna ale jakże smutna (po stracie).
Zapewne zauważyliście jak to w kilku ostatnich odcinkach Tommy się zmienił. Nie jest juz sobą - tym irlandzkim skurczybykiem, który każdemu dokopie. Oczywiście Nona w swojej szczerości do bólu każdego faceta wprowadziła by w kompleksy (i nie mam tu na myśli "gażnika" :safe: )
ale taka postawa ewidentnie nie pasuje do jego postaci. Założę się, że to na pewno chwilowe, tak jak wtedy, kiedy był na "prochach" (scena kiedy kazał się modlić swojej drużynie hokejowej była boska :D ).
Oczywiście nie liczę odcinka, w którym kochanka Sheili go lała a on płakał... - scena z pozoru śmieszna ale jakże smutna (po stracie).
Nie mogac sie doczekac nastepnych wersji xvid asd zaczalem ogladac po angielsku.
i poczatek odcinka 11 niesamowity ale przewidywlany (3-4 minuta)
a tekst z 11 odcinka (SPoiler, nie dlatego ze zwiazane z fabula ale z poziomem jezyka )
Spoiler:
(Tommy)Ok,bring your floor hockey balls tomorrow.
(black Sean)You just make sure your pink balls are down there.
(T)My pink balls-hey,my balls are not pink,asshole,ok?
(t)All right?|My balls are tan!
(T)Tan balls!
(t)Jerk.|What?
(Garrity)You got tan balls?
(t)Yeah,I got tan-what color are your balls?
(G)Since I married your sister?|Pretty much blue.
Nie mogac sie doczekac nastepnych wersji xvid asd zaczalem ogladac po angielsku. i poczatek odcinka 11 niesamowity ale przewidywlany (3-4 minuta) a tekst z 11 odcinka (SPoiler, nie dlatego ze zwiazane z fabula ale z poziomem jezyka :P)
[spoiler] (Tommy)Ok,bring your floor hockey balls tomorrow. (black Sean)You just make sure your pink balls are down there. (T)My pink balls-hey,my balls are not pink,asshole,ok? (t)All right?|My balls are tan! (T)Tan balls! (t)Jerk.|What? (Garrity)You got tan balls? (t)Yeah,I got tan-what color are your balls? (G)Since I married your sister?|Pretty much blue. [/spoiler]
Tommy zamienia się w jakąś łamagę, każdy mu może dosrać, zrobić w konia, w ogóle jakiś taki niemrawy. No i oczywiście brakuje mi jego powalających tekstów
O co chodzi w tym sezonie, brak koncepcji, czy po prostu scenarzyści nie pokazali jeszcze najlepszych kart?
Tommy zamienia się w jakąś łamagę, każdy mu może dosrać, zrobić w konia, w ogóle jakiś taki niemrawy. No i oczywiście brakuje mi jego powalających tekstów :( O co chodzi w tym sezonie, brak koncepcji, czy po prostu scenarzyści nie pokazali jeszcze najlepszych kart? :scratch:
ana81 pisze:Tommy zamienia się w jakąś łamagę, każdy mu może dosrać, zrobić w konia, w ogóle jakiś taki niemrawy. No i oczywiście brakuje mi jego powalających tekstów
O co chodzi w tym sezonie, brak koncepcji, czy po prostu scenarzyści nie pokazali jeszcze najlepszych kart?
Faktycznie Tommy nie jest sobą w tym sezonie. Mam jednak nadzieję, że to tylko dlatego, że nawarstwiło się kilka problemów. Ma przeciez kłopoty ze wzwodem a ponoć na faceta działa to strasznie dołująco. Kolejnym problemem jest żona, z którą nie może się porozumieć właśnie przez pierwszy problem. Dodatkowo wychodzi na to, że to jednak nie jego bezimienne dziecko, córki jakoś już nie kochają taty jak dawniej. Zwróćcie również uwagę, że jak na razie radzi sobie z tym wszystkim bez alkoholu wspomagając się jedynie mądrościami z biblii AA. 7 odcinek na prawdę mocny jak jeszcze nie widzieliście, szczególnie początek i końcówka.
[quote="ana81"]Tommy zamienia się w jakąś łamagę, każdy mu może dosrać, zrobić w konia, w ogóle jakiś taki niemrawy. No i oczywiście brakuje mi jego powalających tekstów :( O co chodzi w tym sezonie, brak koncepcji, czy po prostu scenarzyści nie pokazali jeszcze najlepszych kart? :scratch:[/quote] Faktycznie Tommy nie jest sobą w tym sezonie. Mam jednak nadzieję, że to tylko dlatego, że nawarstwiło się kilka problemów. Ma przeciez kłopoty ze wzwodem a ponoć na faceta działa to strasznie dołująco. Kolejnym problemem jest żona, z którą nie może się porozumieć właśnie przez pierwszy problem. Dodatkowo wychodzi na to, że to jednak nie jego bezimienne dziecko, córki jakoś już nie kochają taty jak dawniej. Zwróćcie również uwagę, że jak na razie radzi sobie z tym wszystkim bez alkoholu wspomagając się jedynie mądrościami z biblii AA. 7 odcinek na prawdę mocny jak jeszcze nie widzieliście, szczególnie początek i końcówka.
Jestem pod wrażeniem są napisy do 7 odcinka :> 100% a samego odcinka jeszcze nie ma hehehe... gratulowac Rafalito za tempo. A co do samej serii... No 4 sezon jest troszke słabszy co nie zmienia faktu że jest wiele świetnych momentów i tak jak w poście powyżej te problemy psują tommemu ego :> chyba czas wrócić do leków i irish whiskey :> Pozdro
Jestem pod wrażeniem są napisy do 7 odcinka :> 100% a samego odcinka jeszcze nie ma hehehe... gratulowac Rafalito za tempo. A co do samej serii... No 4 sezon jest troszke słabszy co nie zmienia faktu że jest wiele świetnych momentów i tak jak w poście powyżej te problemy psują tommemu ego :> chyba czas wrócić do leków i irish whiskey :> Pozdro
I owszem ale to przecież jest celowe działanie. Chodzi o pokazanie jego słabości - to co teraz sobą reprezentuje ewidentnie do niego nie pasuje jak i do scenariusza. Jest dokładnie tak samo jak wtedy, kiedy pucował wozy i pisał wiersze pamiętacie?
A wszystko po to, żeby zapewne pokazac jak znowu spada na samo dno i się otrząsa...
[quote="ana81"]Tommy zamienia się w jakąś łamagę...[/quote] I owszem ale to przecież jest celowe działanie. Chodzi o pokazanie jego słabości - to co teraz sobą reprezentuje ewidentnie do niego nie pasuje jak i do scenariusza. Jest dokładnie tak samo jak wtedy, kiedy pucował wozy i pisał wiersze pamiętacie? :D
A wszystko po to, żeby zapewne pokazac jak znowu spada na samo dno i się otrząsa...
marjan pisze:kurde szkoda a już 10 odcinków 5 sezonu wyszło
Tłumaczenie 5 sezonu podobno robione jest na bierząco i tłumacz obiecał wstawić po skończeniu 4 sezonu przeze mnie. 4x08 na dniach - napisy już są. Zerkaj na Progress Bars jak radzi @spiderpp.
[quote="marjan"]kurde szkoda a już 10 odcinków 5 sezonu wyszło[/quote] Tłumaczenie 5 sezonu podobno robione jest na bierząco i tłumacz obiecał wstawić po skończeniu 4 sezonu przeze mnie. 4x08 na dniach - napisy już są. Zerkaj na Progress Bars jak radzi @spiderpp.
Na stronie napisy24 zniknęły progress barsy Rescue Me 5x01... więc może się okazało, że jednak tłumacz zrezygnował...
Mam nadzieję, że jednak nie...
Takie pytanie do Rafalito:
Czy kontaktowałeś się może z tym tłumaczem?
Przy okazji - wielkie dzięki za Twoje tłumaczenia:)
Na stronie napisy24 zniknęły progress barsy Rescue Me 5x01... więc może się okazało, że jednak tłumacz zrezygnował...:( Mam nadzieję, że jednak nie... Takie pytanie do Rafalito: Czy kontaktowałeś się może z tym tłumaczem? Przy okazji - wielkie dzięki za Twoje tłumaczenia:)