Journeyman

a long, long time ago..
antek1234
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Journeyman

Post autor: antek1234 »

Dosyć świerzutki serial
FABUŁA: Dan Vasser myślał, że ma wszystko: kochającą żonę, wspaniałego syna oraz stabilną pracę. Jednak pewnego dnia jego życie uległo diametralnej zmianie: Dan odkrył, że posiada umiejętność podróżowania w czasie - została powierzona mu misja czynienia życia innych osób lepszym, a czasami gorszym. Podczas jednej ze swych podróży Dan spotyka Livię – byłą narzeczoną, którą utracił w tajemniczej katastrofie samolotu. Czy teraz uzbrojony w wiedzę o przyszłości będzie w stanie ją ocalić? Co to może oznaczać dla jego własnej przyszłości? I w jaki sposób zmieni to człowieka, który myślał, że ma wszystko?[przedruk z Hatak trailers]

A oto zwiastun:
http://trailers.hatak.pl/page.php?al=alias5217

http://www.nbc.com/Journeyman/downloads/

I strona serialu:
http://www.nbc.com/Journeyman/photos/#c ... &mea=28188
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Jak masz pisać, to pisz poprawnie! Journeyman, a nie Yourneyman.

A tak poza tym, to serial skasowali w połowie, więc chyba nic z tego nie będzie.
antek1234
Wskaż do odpowiedzi

To prawda pomyliłem sie w literce,:oops: ale twoją agresje tłumaczy chyba tylko to,że jestes z Warszawy.[bez obrazy,ale jestem tu nowy,chciałem tylko zwrócic czyjąś uwagę na ten serial]Pozdrawiam.
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Przepraszam, ale gdzie ty widzisz agresję. Ja po prostu napisałem co miałem napisać, może się wydawać w sposób oschły, ale zawsze muszę wtykać pełno emotikonek? Przecież ja nie mam powodu, żeby reagować tutaj na kogokolwiek z agresją - naprawdę i wierz mi, że jak już miałbym to robić to wyglądałoby to inaczej.

A gadanie o Warszawie jest naprawdę krzywdzące. Zwłaszcza, że pochodzę z Krakowa. Tak samo krzywdzi mnie, cytuję "Nie wiem dlaczego, ale ludzie w Warszawie mają wykrzywione nienawiścią mordy" Pilipiuka. Chociaż nie jestem rodowitym Warszawiakiem i jestem sercem z Krakowem i tamtejszym klimatem, to czuję się zobowiązany bronić Warszawy przed takimi krzywdzącymi schematami. Nie spotkałem jeszcze rodowitego, prawdziwego Warszawiaka chama, nienawistnego, nie potrafiącego się do nikogo uśmiechnąć. To właśnie przyjezdni, którzy nie urodzili się w tym miejscu, tylko się sprowadzili myślą że złapali Boga za rękę i oczywiśćie stawiają się od razu na jakimś wyższym miejscu. Oczywiście to też nie może się tyczyć do wszystkich. Poza tym, w Warszawie mogę się uśmiechnąć do ekspedientki w sklepie, zagadać miło, w Krakowie już nie za bardzo. I to nie tylko moje doświadczenie, ale dziesiątek znajomych osób, zarówno z Krakowa jak i Warszawy. Chociaż i tutaj znowu nie można mówić o wszystkich ludziach, bo zawsze ktoś się będzie wyróżniał.
Więc zanim zaczniesz mnie oceniać po miejscu zamieszkania, zanim złapiesz się za stereotypy, pomysł chwilę czy aby na pewno tak może być. Bo naprawdę to, co napisałem skrzywdziło mnie, zwłaszcza, że nie dałem Ci powodu do takiej odpowiedzi. Nie zaatakowałem Cię, ani nie obraziłem :cry:
Czy z emotikonką wygląda to już lepiej?
Naprawdę, emotki krzywdzą czytelnika i pozbawiają go umiejętności właściwej interpretacji intencji. Nie raz się boleśnie o tym przekonałem.
Dlatego też chce się odzwyczaić od emotek, ale chwilę później już naocznie widzę jak ludzie źle rozumieją moje wypowiedzi. Przecież język polski trudny jest...
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2007, 16:38 przez elmo, łącznie zmieniany 1 raz.
antek1234
Wskaż do odpowiedzi

Ok zwracam honor.Może faktycznie żle cie zrozumiałem.Jak wpadniesz do Gdyni to na znak pokoju możemy wypic browsa ,albo skoczyć gdzies na impre.Pozdrawiam.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

A tak poza tym, to serial skasowali w połowie, więc chyba nic z tego nie będzie.
no nie wiem, podstrona na stronie jest , a co do cancela, to raz sie mówi że skasowany, a raz że jednak nie...
jakby sie pojawil w wersji 120mb to bym sobie obejrzał z ciekawości, bo z opisu mnie nie fascynuje az tak zebym w 350-tkach sciagal
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Helventis pisze: jakby sie pojawil w wersji 120mb to bym sobie obejrzał z ciekawości, bo z opisu mnie nie fascynuje az tak zebym w 350-tkach sciagal
Na pewno pojawi się na stronie tyle odcinków co zastało wypuszczone.
Raczyk
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Raczyk »

Serial nawet ciekawy. Miło i sympatycznie się go ogląda. Tyle, że... no właśnie. Moim zdaniem mógł być dużo lepszy. Gdyby wykorzystać ten pomysł i potencjał w bardziej przemyśłany sposób to serial mógł być w pierwszej lidze najlepszych seriali... Wystarczyło dodać jakiś intrygujący i tajemniczy wątek który stopniowo by się odkrywał niczym napięcie na początku Losta. A tak otrzymaliśmy obyczajowy serial o podróżowaniu w czasie, kłopotach rodzinnych tym spowodowanych i pomaganiu ludziom w różnych epokach. To trochę za mało żeby przykuć widza na dobre.
Irytujące są też momentami braki spójności logicznej ale jak się grzebie w przeszłości to paradoksy są nieuniknione.

Z plusów najbardziej podobają mi się różne smaczki wynikające ze skakania w czasie takie jak zdziwienie jakie wzbudziła supernowoczesna video-komórka w czasach gdy ludzie nosili analogowe cegły :D albo wino lub banknoty z datą z przyszłości. Dosyć dużo komizmu rodzą też nieoczekiwane momenty skoków np. podczas jazdy samochodem gdy bohater sobie skoczył a somochód pojechał dalej w miasto :D

Jeśli serial przetrwa to będę go oglądał dalej. Może bez wielkiego entuzjazmu ale jako miłą odskocznię od poważniejszych produkcji.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Z zapowiadanych 13-tu odcinków są już wszystkie (pierwszy sezon).
Brakuje jeszcze napisów ale są one obecnie tłumaczone więc spoko.

Właśnie zawsze mnie to fascynowało jak by to było gdyby jakąś nowinkę z teraźniejszości przenieść w czasie wstec i jakie były by reakcje ludzi na tego typu "sprzęty" dlatego ja na pewno będę oglądał.
Obrazek When Dreams Come True...
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

No cóż tego się raczej nie dowiemy
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Zapraszam na 1 sezon Journeyman (i chyba ostatni :-( ) Obrazek
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Ekspresowo szybko, Andriu :)

dziś obejrzałem finał sezonu. Duża szkoda, dla mnie, że serial dostał cancela, bo się zapowiadał bardzo fajnie.
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Dzięki An25driu!
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

Dzięki mam tylko małe pytanko dla tych co to oglądali; Czy jest to lepsze od Dead Zone??
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Nie da się tego porównać obiektywnie - jest po prostu inne. Każdemu może się podobać co innego. W każdym bądź razie serialik jest lekki i przyjemny.
GreG
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: GreG »

xvidasd pisze:...
Właśnie zawsze mnie to fascynowało jak by to było gdyby jakąś nowinkę z teraźniejszości przenieść w czasie wstec i jakie były by reakcje ludzi na tego typu "sprzęty" ...
http://www.filmweb.pl/Dwa+%C5%9Bwiaty,1 ... m,id=36059
jako dzieciak oglądałem i występuje tu powyższy motyw.
Podobno teraz leci to w TV ale nie wiem na jakim kanale i o jakiej porze.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

"Australijsko-polski serial przygodowy z elemantami fantastyki. Wszystko rozpoczyna się od zwykłej wycieczki szkolnej. Paul jedzie z klasą do parku narodowego, g ... więcej"
A w życiu! :wc
Chyba już mówiłem, że nienawidzę młodzieżowych produkcji? :P
Obrazek When Dreams Come True...
dory
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dory »

Czy ja widze tu Luciusa Veronusa :D

Zabieram sie za pobieranie.

Mam male pytanko.
Co to za piosenka leci na samym poczatku trailera ?
Z gory dziekuje za pomoc.
ndb
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ndb »

musze przyznać ze przyjemnie sie go ogladło i szkoda ze został skasowany. Była jakaś petycja ale chyba sprawa juz jest zamknieta. Dobrze ze chociaz zakonczenie sezonu było takie ze mozna uznac ze sie wyjasniło :) a przynajmniej nie zostawili na koniec jakiesj nowej zagadki
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

pojawiła sie plotka o mozliwosci kontynuacji serialu, ale to tylko plotka

ptanie do osob ktore ten serial maja juz za soba
czy jest jakies sensowne zakonczenie? czy jak to czesto bywa urywa sie?

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ