Dwóch rządowych agentów w nagrodę za uratowanie życia prezydentowi zostaje przeniesionych do magazynu "13", w którym zgromadzono tysiące ściśle tajnych, różnych artefaktów. Ich zadaniem będzie zarówno opieka jak i rozpracowanie już znalezionych, dziwnych przedmiotów. Dodatkowo będą także poszukiwac nowych...
SCI FI zapowiedziało 12-ście odcinków. Premiera zapowiadana jest gdzieś na przełom: czerwiec/lipiec jeszcze tego roku.
Dwóch rządowych agentów w nagrodę za uratowanie życia prezydentowi zostaje przeniesionych do magazynu "13", w którym zgromadzono tysiące ściśle tajnych, różnych artefaktów. Ich zadaniem będzie zarówno opieka jak i rozpracowanie już znalezionych, dziwnych przedmiotów. Dodatkowo będą także poszukiwac nowych...
Pomyślałem sobie, "Tia przecie to takie proste"
Chciałem zrobić napisy do S01E03, ale. Um.
Są tylko włoskie, a z słuchu czasem ledwo słychać, ciężko się domyśleć samego słowa. Ale jak się pomęczę... Dzisiaj i jutro cały dzień mam. Nie wiem sam kiedy skończę. Zapewne jakiś pros, z napi projektu mnie wyprzedzi :X
Pomyślałem sobie, "Tia przecie to takie proste" Chciałem zrobić napisy do S01E03, ale. Um.
Są tylko włoskie, a z słuchu czasem ledwo słychać, ciężko się domyśleć samego słowa. Ale jak się pomęczę... Dzisiaj i jutro cały dzień mam. Nie wiem sam kiedy skończę. Zapewne jakiś pros, z napi projektu mnie wyprzedzi :X
Znalazłem niemieckie napisy, ale i te i te w ogóle nie pomagają. A tłumaczenie z słuchu idzie jak krew z nosa. 10 minut filmu tłumaczyłem przez baaardzo długo.
W dodatku, jest dużo pojęć pasujących tylko do angielskiego.
Zanim się na poważnie wezmę za to, poduczę się trochę ojczystego języka, albo poczekam na ang. wersję napisów.
Znalazłem niemieckie napisy, ale i te i te w ogóle nie pomagają. A tłumaczenie z słuchu idzie jak krew z nosa. 10 minut filmu tłumaczyłem przez baaardzo długo.
W dodatku, jest dużo pojęć pasujących tylko do angielskiego. Zanim się na poważnie wezmę za to, poduczę się trochę ojczystego języka, albo poczekam na ang. wersję napisów.
Warehouse 13 bardzo przypomina mi Eurekę - serial bardzo sympatyczny ale naiwny jak cholera - sama sprawa "kryminalna" w pierwszym odcinku słaba - np. dziwnym trafem agent Lattimer
Spoiler:
na widok karetki doznał przeczucia i pobiegł za nią - karetek w mieście jeżdzą tysiące - fart?
A potem od razu znalazł kluczyki i wiedział do kogo one należały...
Samo przeszukanie gabinetu i znalezienie celu zajęło im 4 sekundy...
Serial jest też niedopracowany - popatrzmy np. na oba zdjęcia i różne położenie samochodu:
Scena1:
Scena2:
Spoiler:
Choć sam pomysł z wykorzystywaniem "archaicznych" wynalazków może być ciekawy to jednak w tym przypadku scenarzyści przesadzili - po co używać starych przedmiotów, skoro mamy nowoczesne i lepsze odpowiedniki?
Zresztą to urządzenie oparte na kineskopie wymagało by do pracy akumulatora od samochodu - po co więc go wprowadzili skoro obecnie video-rozmowy można przeprowadzac przy pomocy zwykłej komórki (zaoptrzonej w dwie kamery)?? - takie upiększanie filmu na siłę...
Warehouse 13 bardzo przypomina mi Eurekę - serial bardzo sympatyczny ale naiwny jak cholera - sama sprawa "kryminalna" w pierwszym odcinku słaba - np. dziwnym trafem agent Lattimer [spoiler]na widok karetki doznał przeczucia i pobiegł za nią - karetek w mieście jeżdzą tysiące - fart? A potem od razu znalazł kluczyki i wiedział do kogo one należały... Samo przeszukanie gabinetu i znalezienie celu zajęło im 4 sekundy...
Serial jest też niedopracowany - popatrzmy np. na oba zdjęcia i różne położenie samochodu: [/spoiler] Scena1: [img]http://tvshows.i365.pl/upload_files/Warehouse131.jpg[/img]
[spoiler]Choć sam pomysł z wykorzystywaniem "archaicznych" wynalazków może być ciekawy to jednak w tym przypadku scenarzyści przesadzili - po co używać starych przedmiotów, skoro mamy nowoczesne i lepsze odpowiedniki? [img]http://tvshows.i365.pl/upload_files/Warehouse133.jpg[/img] Zresztą to urządzenie oparte na kineskopie wymagało by do pracy akumulatora od samochodu - po co więc go wprowadzili skoro obecnie video-rozmowy można przeprowadzac przy pomocy zwykłej komórki (zaoptrzonej w dwie kamery)?? - takie upiększanie filmu na siłę...[/spoiler]