Myślę, że w końcu warto założyć taki (przyklejony) temat, w którym raz na jakiś czas będę Was informował, o danych dotyczących odwiedzin itp. bo na pewno jesteście ciekawi...
A więc opierając się na statystykach yoyo średnio w tym roku, miesięcznie odwiedza nas około 140 000 osób/mc - wynik podobny do HATAK'a (na podstawie ad.net ).
Jakież jednak było moje zdziwienie kiedy w miesiącu: listopad i grudzień odnotowaliśmy odpowiednio: 30 303 i 13 597...
Czyżby ponad sto dwadzieścia tysięcy ludzi odwróciło sie nagle od naszego serwisu?
A może to strajk scenarzystów spowodował spadek zainteresowania serialami?
Jednak po głębszej analizie statystyk yoyo zauważyłem takie statystyki:
Czyżby naprawdę nikt z Was w tych dniach nie odwiedził ani razu naszej witryny??
To mało prawdopodobne więc w związku z tym zastanawiam się nad powierzeniem naszych statystk prfesjonalnemu serwiswi stat24.com
Czekam na Twoją opinię w tej sprawie!
Ostatnio zmieniony 10 marca 2009, 11:45 przez asd, łącznie zmieniany 1 raz.
Myślę, że w końcu warto założyć taki (przyklejony) temat, w którym raz na jakiś czas będę Was informował, o danych dotyczących odwiedzin itp. bo na pewno jesteście ciekawi...
A więc opierając się na statystykach yoyo średnio w tym roku, miesięcznie odwiedza nas około 140 000 osób/mc - wynik podobny do HATAK'a (na podstawie [url=http://www.adnet.pl/pl/pages/view/72]ad.net[/url] ).
Jakież jednak było moje zdziwienie kiedy w miesiącu: listopad i grudzień odnotowaliśmy odpowiednio: 30 303 i 13 597...
Czyżby ponad sto dwadzieścia tysięcy ludzi odwróciło sie nagle od naszego serwisu?
A może to strajk scenarzystów spowodował spadek zainteresowania serialami?
Jednak po głębszej analizie statystyk yoyo zauważyłem takie statystyki:
Czyżby naprawdę nikt z Was w tych dniach nie odwiedził ani razu naszej witryny?? To mało prawdopodobne więc w związku z tym zastanawiam się nad powierzeniem naszych statystk prfesjonalnemu serwiswi [url=http://www.stat24.com/pl]stat24.com[/url]
[quote="PaPyS"]Ja na bank wtedy wchodziłem na stronkę[/quote] Sam wchodzę po kilka razy dziennie dlatego uważam, że te statystyki są co najmniej "niemiarodajne".
Więc jak? Wchodzimy w stat24.com ? (to nic nie kosztuje - na głównej tylko będę musiał dodać ikonkę).
PS: Na podstawie Google od 01.12.2007 do 23.12.2007 odwiedziło nas [b]200 352 osób![/b]
cóż, skoro te stat24.com są darmowe to czemu by nie . ja na stronke w tamtym czasie tez kilka razy zajrzałem (jeśli nie kilkanaście) choc ogólnie o wszystkich premierach sie dowiaduje z forum właściwie.
cóż, skoro te stat24.com są darmowe to czemu by nie :D. ja na stronke w tamtym czasie tez kilka razy zajrzałem (jeśli nie kilkanaście) choc ogólnie o wszystkich premierach sie dowiaduje z forum właściwie.
Nie ma się co zastanawiać. Komuś chyba zależy na obniżeniu statystyk . Nie ma dnia abym na stronę nie wszedł po kilka - kilkanaście razy. Czytam wszystkie posty i nie chcę aby mi się ich nazbierało dosyć sporo. Jest nie możliwe aby strona straciła nagle zainteresowanie i to cięgiem przez tyle dni.
Nie ma się co zastanawiać. Komuś chyba zależy na obniżeniu statystyk :D. Nie ma dnia abym na stronę nie wszedł po kilka - kilkanaście razy. Czytam wszystkie posty i nie chcę aby mi się ich nazbierało dosyć sporo. Jest nie możliwe aby strona straciła nagle zainteresowanie i to cięgiem przez tyle dni.
kazdego dnia wchodze pare razy....
JAk widac ich system gdzies sie zawisil i juz nie liczy...
Proponuje przejscie na stat24.com, wyprobowanie go, zobaczyc czy wszystko ok, i wtedy zastanawic sie czy zostawiamy czy zmieniamy.
kazdego dnia wchodze pare razy.... JAk widac ich system gdzies sie zawisil i juz nie liczy... Proponuje przejscie na stat24.com, wyprobowanie go, zobaczyc czy wszystko ok, i wtedy zastanawic sie czy zostawiamy czy zmieniamy.
Nie zapominajmy o jednym liczba użytkowników to nie to samo co liczba odwiedzin i tak w zasadzie podanie dokładnych statsów jest niemożliwe. Istnieją przecież pliki cookie, które można bez problemu usunąć, a także dynamiczne IP, czyli za każdym połączeniem mamy inny adres. Tak więc w zależności od potrzeb (chwalimy się vs pokazujemy jacy oni są słabi) można manipulować wynikami A 0 w statystykach to nic innego jak błąd.
Nie zapominajmy o jednym liczba użytkowników to nie to samo co liczba odwiedzin i tak w zasadzie podanie dokładnych statsów jest niemożliwe. Istnieją przecież pliki cookie, które można bez problemu usunąć, a także dynamiczne IP, czyli za każdym połączeniem mamy inny adres. Tak więc w zależności od potrzeb (chwalimy się vs pokazujemy jacy oni są słabi) można manipulować wynikami :) A 0 w statystykach to nic innego jak błąd.
Nie ma co tu dużo gadać - stat24.com i już! ;) Bo jak wyżej kilka osób zauważyło coś licznik yoyo zaliczył ostatnio małe problemy ze swoją działalnością ;)
Ja jestem dziennie około 5x więc już powinno być ze 100 moich wejść w tych stastach a tu nic. Może po prostu system im się zepsuł i tyle, ale warto zmienić jeśli by miało się to zdarzać częściej
Ja jestem dziennie około 5x więc już powinno być ze 100 moich wejść w tych stastach a tu nic. Może po prostu system im się zepsuł i tyle, ale warto zmienić jeśli by miało się to zdarzać częściej
Czy wy nie rozumiecie, że liczą się unikalne wejścia? Choćbyście wchodzili po milion razy w ciągu doby, to bez zmiany IP system naliczy tylko JEDNO wejście.
Na forum yoyo kilka osób zgłosiło, że staty się zatrzymały miesiąc temu, ale ekipa sprawę olewa.
Czy wy nie rozumiecie, że liczą się unikalne wejścia? Choćbyście wchodzili po milion razy w ciągu doby, to bez zmiany IP system naliczy tylko JEDNO wejście.
Na forum yoyo kilka osób zgłosiło, że staty się zatrzymały miesiąc temu, ale ekipa sprawę olewa.
qwertz pisze:Czy wy nie rozumiecie, że liczą się unikalne wejścia? Choćbyście wchodzili po milion razy w ciągu doby, to bez zmiany IP system naliczy tylko JEDNO wejście.
Są dostwcy ze zmiennym ip po ponownym połączeniu się z internetem ja jestem właśnie takim posiadaczem neta
[quote="qwertz"]Czy wy nie rozumiecie, że liczą się unikalne wejścia? Choćbyście wchodzili po milion razy w ciągu doby, to bez zmiany IP system naliczy tylko JEDNO wejście.
Na forum yoyo kilka osób zgłosiło, że staty się zatrzymały miesiąc temu, ale ekipa sprawę olewa.[/quote]
Są dostwcy ze zmiennym ip po ponownym połączeniu się z internetem ja jestem właśnie takim posiadaczem neta