Zabieram się za ten serial od kilku tygodni i jakoś opinie na forum powodują że nie jestem przekonany czy jest sens wciągać się . Lubię Dushku, ale niech mnie ktoś przekona że warto oglądać, bo dla samej aktorki to raczej za mało.
Zabieram się za ten serial od kilku tygodni i jakoś opinie na forum powodują że nie jestem przekonany czy jest sens wciągać się . Lubię Dushku, ale niech mnie ktoś przekona że warto oglądać, bo dla samej aktorki to raczej za mało.
A tak w ogóle, to na sieci pojawił się 13 odcinek -
Spoiler:
Epitaph One, dziejący się w roku 2019 i generalnie pasujący do reszty serialu jak pięść do nosa, bo osadzony w realiach postapokaliptycznych, gdzie technologia imprintów wyrwała się spod kontroli i chinole zaczęli ją stosować na masową skalę.
Całkiem fajny ten odcinek, ale zastanawia mnie jego kanoniczność, bo dość perfidnie nam spoileruje co się stanie z bohaterami Dollhouse'a... no i napiecie w 2 sezonie by było znikome, jeśliby założyć że odc. 13 się liczy - wiemy że kilkoro bohaterów na pewno przeżyje. No ciekawe co to wymyślą.
A tak w ogóle, to na sieci pojawił się 13 odcinek - [spoiler]Epitaph One, dziejący się w roku 2019 i generalnie pasujący do reszty serialu jak pięść do nosa, bo osadzony w realiach postapokaliptycznych, gdzie technologia imprintów wyrwała się spod kontroli i chinole zaczęli ją stosować na masową skalę. [/spoiler]
Całkiem fajny ten odcinek, ale zastanawia mnie jego kanoniczność, bo dość perfidnie nam spoileruje co się stanie z bohaterami Dollhouse'a... no i napiecie w 2 sezonie by było znikome, jeśliby założyć że odc. 13 się liczy - wiemy że kilkoro bohaterów na pewno przeżyje. No ciekawe co to wymyślą.
Oglądałem 1 sezon głównie dla Elizy i się zawiodłem. W sumie z 3 odcinki były ciekawe reszta działała bardzo dobrze jako środek nasenny. Drugi sezon sobie odpuszczam (nawet dla Elizy już nie będę tego oglądał) Wiedząc, że budżet jest mniejszy i że emitować będzie to nadal Fox nie zdziwie się jak serial zejdzie po kilku odcinkach zwłaszcza jak znowu wsadzą go do pasma śmierci
Oglądałem 1 sezon głównie dla Elizy i się zawiodłem. W sumie z 3 odcinki były ciekawe reszta działała bardzo dobrze jako środek nasenny. Drugi sezon sobie odpuszczam (nawet dla Elizy już nie będę tego oglądał) Wiedząc, że budżet jest mniejszy i że emitować będzie to nadal Fox nie zdziwie się jak serial zejdzie po kilku odcinkach zwłaszcza jak znowu wsadzą go do pasma śmierci
Ja jestem po 6 odcinkach i jak narazie serial przypadł mi do gustu, akcja się wiąże, nie zgadzam się z niektórymi, że to nudny serial . W zalewie seriali typu CSI, Mentalisty to coś innego. Czytając początkowe opisy myślałem , że będzie to typowy serial s-f, a to jest ciekawie poprawadzony serial akcji z elementami naukowymi. Strarsznie denerwują mnie postacie Sierry, która jest nijaka oraz geniusza Tophera(koleś ma coś z garem chyba). Obejrzę do końca i wystawię końcowe oceny. Patrząc na świeżość serialu nie dziwię się że to on otrzymał 2 serię kosztem "TSCH", który w 2 serii strasznie zamulał, a niektóre odcinki nic nie wnosiły do akcji. Tylko z drugiej strony znów ten piątek na FOX-ie ,dzień śmierci,wielu produkcji serialowych. Dali 2 serię żeby póżniej skasować po słabej oglądalności.
Ja jestem po 6 odcinkach i jak narazie serial przypadł mi do gustu, akcja się wiąże, nie zgadzam się z niektórymi, że to nudny serial . W zalewie seriali typu CSI, Mentalisty to coś innego. Czytając początkowe opisy myślałem , że będzie to typowy serial s-f, a to jest ciekawie poprawadzony serial akcji z elementami naukowymi. Strarsznie denerwują mnie postacie Sierry, która jest nijaka oraz geniusza Tophera(koleś ma coś z garem chyba). Obejrzę do końca i wystawię końcowe oceny. Patrząc na świeżość serialu nie dziwię się że to on otrzymał 2 serię kosztem "TSCH", który w 2 serii strasznie zamulał, a niektóre odcinki nic nie wnosiły do akcji. Tylko z drugiej strony znów ten piątek na FOX-ie ,dzień śmierci,wielu produkcji serialowych. Dali 2 serię żeby póżniej skasować po słabej oglądalności.
slicznie Fox umiescil Dollhouse w ramówce o 21 bedzie walczyl o widza z Medium który zapewne zbierze sporą widownię bo o 20 będzie leciec Ghost Whisperer a seriale bardzo podobne z widownią powyżej 10 mln. No to można zapalić już świeczkę. Nie mogę zrozumieć polityki Foxa.
slicznie Fox umiescil Dollhouse w ramówce :shock: o 21 bedzie walczyl o widza z Medium który zapewne zbierze sporą widownię bo o 20 będzie leciec Ghost Whisperer a seriale bardzo podobne z widownią powyżej 10 mln. No to można zapalić już świeczkę. Nie mogę zrozumieć polityki Foxa.
Oglądnąłem już kilka odcinków i jednego jestem pewien - nie powinno się oglądać pilota - nie dość, że można w nim oglądnąć sceny z kilku kolejnych epizodów, to dodatkowo jest strasznie nudny. Wcalę się nie dziwię że ma dopisek "unaired". Po prostu, każdy kto zabiera się za ten serial powinien go oglądać od odcinka pierwszego.
Oglądnąłem już kilka odcinków i jednego jestem pewien - nie powinno się oglądać pilota - nie dość, że można w nim oglądnąć sceny z kilku kolejnych epizodów, to dodatkowo jest strasznie nudny. Wcalę się nie dziwię że ma dopisek "unaired". Po prostu, każdy kto zabiera się za ten serial powinien go oglądać od odcinka pierwszego.
Summer Glau znana ze zdjętego przez telewizję Fox serialu "Terminator: The Sarah Connor Chronicles". (...) Poza nią w obsadzie pojawią się m.in.: Jamie Barber ("Battlestar Galactica"), który zagra nowego męża Echo i charyzmatycznego biznesmena, Michael Hogan (również "Battlestar Galactica"), Alexis Denisof ("Anioł Ciemności") i Keith Carradine (Dexter)
[i][b]Summer Glau[/b] znana ze zdjętego przez telewizję Fox serialu "Terminator: The Sarah Connor Chronicles". (...) Poza nią w obsadzie pojawią się m.in.: [b]Jamie Barber ("Battlestar Galactica")[/b], który zagra nowego męża Echo i charyzmatycznego biznesmena, [b]Michael Hogan (również "Battlestar Galactica")[/b], Alexis Denisof ("Anioł Ciemności") i Keith Carradine (Dexter)[/i]
Shedao Shai pisze:Summer Glau znana ze zdjętego przez telewizję Fox serialu "Terminator: The Sarah Connor Chronicles".
Rewelka! W ogóle fajny serial, z ogromnym potencjałem. Ostatni odcinek super, pokazuje jak dużo możliwości daje ten pomysł. Cieszę się że będzie kolejny sezon. :cheers:
[quote="Shedao Shai"]Summer Glau znana ze zdjętego przez telewizję Fox serialu "Terminator: The Sarah Connor Chronicles".[/quote]
Rewelka! W ogóle fajny serial, z ogromnym potencjałem. Ostatni odcinek super, pokazuje jak dużo możliwości daje ten pomysł. Cieszę się że będzie kolejny sezon. :cheers:
Miałem olać ten serial ale zaryzykowałem i obejrzałem 1 odcinek 2 sezonu :/ Zaczęli z takim impetem jak w 1 sezonie, kręcą bez pomysłu i szkoda mi Elizy, że sie marnuje w czymś tak słabym. Whedon za wszelką cenę próbuje udowodnić, że serial ma potencjał ale efekt na ekranie jest odwrotny Po oglądalności widać, że widzowie już nie dali 2 szansy Whedonowi i odpuścili sobie serial. Pozostało nam czekać na 6 odcinek w którym pojawi się stalowa laska która spowoduje wzrost widowni do 6 mln Pierwszego odcinka nie ratują nawet gorące sceny z Elizą
Miałem olać ten serial ale zaryzykowałem i obejrzałem 1 odcinek 2 sezonu :/ Zaczęli z takim impetem jak w 1 sezonie, kręcą bez pomysłu i szkoda mi Elizy, że sie marnuje w czymś tak słabym. Whedon za wszelką cenę próbuje udowodnić, że serial ma potencjał ale efekt na ekranie jest odwrotny :cry: Po oglądalności widać, że widzowie już nie dali 2 szansy Whedonowi i odpuścili sobie serial. Pozostało nam czekać na 6 odcinek w którym pojawi się stalowa laska która spowoduje wzrost widowni do 6 mln :smile: Pierwszego odcinka nie ratują nawet gorące sceny z Elizą :-p