Virtuality

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Post autor: najphil »

Napisy do pilota, na N24, już w korekcie.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Nie oglądałem wprawdzie jeszcze ale patrząc na fragmenty nie jestem zachwycony... Virtualna Rzeczywistość nie ma szczescia do filmów/seriali - zawsze za ten temat biorą się jacyś nieudacznicy i wychodzi marność...

Jak jużwspomniałem jedynym wyjątkiem był kosiarz umysłów (Tylko część 1) i wygląda na to, że tak już pozostanie...

Virtuality [1x00] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL Obrazek.part1

Virtuality [1x00] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL Obrazek.part2
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

az dwa party? hmm...
Chętnie obejrzę/ocenie:)
Obrazek
2rock
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: 2rock »

Zapowiada się bardzo ciekawie. Na początku trzęsienie ziemi, oby potem napięcie tylko wzrastało. Po obejrzeniu pilota sądzę, że warto dać serialowi szansę.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Właśnie oglądnąłem jakieś 3/4 z tego odcinka i... więcej nie zamierzam.
DNO totalne.

Po pierwsze zero klimatu. - wszystko jakieś sztuczne i płytkie.
Reżyserowi nie udało się osiągnąć u widza jakiegokolwiek napięcia, przeżywania 'akcji' razem z członkami załogi.

Można było z tego coś zrobić - wystarczyło by tylko wpleść w scenariusz jakąś prawdziwie tajemniczą intrygę -
Spoiler:
Jeśli dodać do tego beznadziejne wnętrze statku - zauważcie, że mają tam lampki nocne, kuchnia, która wygląda jak kuchnia a rolę skomplikowanej elektroniki odgrywają przenośne "tablety" i monitory LCD.
Zauważcie, że kiedy statek startuje to celowo kamera pokazuje wszystko w mocnym zblizeniu przy czym "wszystko" to głowy astronautów + wiszące nad nimi monitory. Dodano do tego znane wszystkim gesty prosto z wnętrz helikopterów (włączanie przełączników nad głowami) i jazda - starujemy!!
Te kilka animacji, którymi przeplatany jest serial również nie zachwyca - ot taki zapchaj...

Właściwie to nic mi się tam nie podobało - jedynie to sam pomysł z napędem - rozłożenie swoistego "parasola" a następnie wyrzucanie ładunków nuklearnych i zdalna detonacja - a siła odrzutu pchała statek:

Obrazek

No ale to za mało...

Serial na pewno się nie utrzyma - i dobrze :thumbdown:
Obrazek When Dreams Come True...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ