El Internado (Internat)

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Daniel_Zet
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
youtube Warszawa

Post autor: Daniel_Zet »

Ja również dziękuję chłopakom :).
Spoiler:
Jak jest z napisami do następnych sezonów ?
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Daniel_Zet pisze:
Jak jest z napisami do następnych sezonów ?
Tak samo, ja w przypadku dwóch pierwszych, czyli nie ma - niestety :( Nie wiem, jak jest z subami angielskimi, bo gdyby takowe były, można by jakoś obejrzeć. A może i nawet drogą łagodnej perswazji namówić jakiegoś tłumacza :)
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Ja subós angielskich szukałem, ale nic nie znalazłem, niestety
Obrazek
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Ciężko jest znaleźć jakiekolwiek sensowne napisy, a hiszpański ze słuchu się trudno tłumaczy :-]
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Problem jest jeszcze innego rodzaju. Obecnie znam tylko możliwość zdobycia obu sezonów z lektorem z chomika. A czy ktoś zna inne źródło? Bo nie każdy chomika lubi. Ale nic innego nie widzę.
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Są jeszcze 700megowe odcinki z lektorem na rapidzie (też pierwszy i drugi sezon).
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Gdzie? Bo jak wcześniej były na pebie, tak teraz nie ma. Poznikały. Więc jeśli to gdzieś jest w całości, to ja bym prosił na PW :)

Dzięki :) Jednak serial jest do zdobycia, acz nie w oczywistych miejscach :)
wucash
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wucash »

ja też bym prosił o te linki do RS
znalazłem na chomiku odcinki po ~500MB ale wiadomo jak to jest z chomikami i dużymi plikami ;)

z góry dzięki
tetrus
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tetrus »

linki do sezonu 1 i 2, lektor
Spoiler:
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2009, 13:13 przez tetrus, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Wczoraj skończyłem oglądać drugi sezon. Wrażenia mogę ocenić ogólnie na plus, faktycznie wydaje się że na początku drugiego sezonu elementy telenoweli przesuwają się na drugi plan a w centrum uwagi stają się tajemnice internatu. Tym nie mniej, gdy po jakimś czasie wyrywałem się z hipnotyzujących efektów wytępów Any de Armas, docierało do mnie nie mogę z czystym sumieniem polecić komuś tego serialu. Jego styl opowiadania "o wszystkim" jest zbyt trudny do strawienia gdy na co dzień ogląda się klasyczne, anglojęzyczne seriale. Fakt ten w połączeniu z różnymi pomniejszymi wadami serialu tworzy wybuchową mieszankę która może momentami odrzucać od ekranu. Mimo tego, jeśli pojawi się trzeci sezon, prawdopodobnie będę go oglądał :-]
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Cieszę się, że jednak mimo wszystko obejrzałeś :) A jak już pisałem, według doniesień internetowych serial z sezonu na sezon jest coraz lepszy i jeszcze bardziej zagadkowy. Teraz walczę sam ze sobą, żeby nie czytać spojlerów o tym, co będzie dalej. Twardo czekam na trzeci sezon na AXN, albo na jakiegoś tłumacza, co zna hiszpański :)

I raz jeszcze Ana, czyli Carolina:

Obrazek

:)

I bonusik:

:)

I żeby nie było, według doniesień pań oglądających - w tym serialu jest również mnóstwo bardzo przystojnych facetów - w różnym wieku :)
GreG
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: GreG »

Obejrzałem te 2 sezony.
Hmm.... Carolina, a zwłaszcza Maria*, przypomniały mi chwile, gdy jakieś 9 lat temu śliniłem się na widok N. Oreiro w "Muneca Brava".... :alien: :D
Jakby jednak nie patrzeć, serial ciekawy, warto było obejrzeć.
Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy w AXN.

(*)
Najładniejsza dla mnie jest i tak AMELIA. . .
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

obejrzałem 1 sezon i muszę powiedzieć że całkiem niezłe. Historia całkiem fajna, "młodzieżowość" nie jest aż tak wyraźna. Gdyby tylko zatrudnili lepszych aktorów, nie wpychali mikrofonów w kadr :P oraz gdyby całość nie wyglądała jak brazylijska telenowela to byłby to jeden z moich ulubionych seriali, a tak stawiam go na raczej średniej półce.
Nikon
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: Nikon »

moze mi ktos podeslac na pw linki do rs ? znalazlem caly 1 sezon i 2 sezon ale tylko do 6 odcinka czy ktos ma dalsze sezony i 2 brakujace odcinki sezonu 2 ?

nie widzialem jeszcze ani jednego odcinka ale po takich relacjach tutaj i sam historia ze cos sie stalo w lesie jestem tym zainteresowany wiec jak cos bede bardzo wdzieczny za pomoc z linkami ;P
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No przecież w poście @tetrusa trochę wyżej wszystko jest podane :)
Nikon
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: Nikon »

ah kurde jakos mi umknal ten post a przeczytalem 2 razy ta strone lol czas isc chyba spac a nie ogladac true blooda i szukac nastepnego serialu do ogladania ;)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

E tam, spać. "True Blood" oglądałem ostatnio do piątej nad ranem, z "El Internado" było podobnie. Wyspać się można kiedy indziej ;)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Niedługo jesień, więc lekkie przypomnienie. Przytaczam za

Kod: Zaznacz cały

http://www.internat.pun.pl/ 
a konkretnie za moderatorem o ksywie Mark69 odpowiedź stacji AXN, którą otrzymał na pytanie, czy dalsze sezony będą emitowane:

Kod: Zaznacz cały

Witam,
Serial pojawi się u nas  na antenie najprawdopodobniej późną jesienią.
Pozdrawiam serdecznie,

MM
AXN Marketing Coordinator
Pytanie więc, jak AXN definiuje pojęcie "późnej jesieni" :)
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Ważne, że jest na co czekać :)
Przynajmniej teraz wiemy na czym stoimy, a myślę, że nauka hiszpańskiego nie idzie do przodu ;p
Obrazek
GreG
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: GreG »

Szkoda, że tak późno. Liczyłem, ze jeszcze we wrześniu będzie...
a są może angielskie napisy do tego? Ktoś, coś wie?

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ