🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Sci-Fi Channel & Universal Channel od grudnia w Polsce.

Historyczne posty.
kacperski
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Sci-Fi Channel & Universal Channel od grudnia w Polsce.

Post autor: kacperski »

Nareszcie będziemy mieli możliwość obejrzenia tych 2 kanałów telewizyjnych. Jeszcze bardziej cieszy mnie fakt, że dostępne będą na razie tylko w telewizji nowej generacji, czyli w skrócie - n'ce 8)

Nie wiem jak u Was, ale u mnie troche odciążą łącze xD Bsg, SGA, SG, i inne na SCI-FI, a na Universal'u pełno świetnych seriali, m. in........ DEXTER! :D

Grudzień w tym roku będzie bardzo przyjemnym miesiącem dla fanów seriali :D
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

No cóż co racja to racja z tym grudniem. Choć co do n'ki to jestem niemile zaskoczony korzystam ze sloneczka więc i tak mi to nic nie da! A szkoda
MoszeUsz
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: MoszeUsz »

Ja czekam na kanał FX. W okolicach wakacji czytałem że są plany uruchomienia go w Polsce pod koniec tego roku, ale narazie cisza na ten temat. Miałby ramówkę jak wersja brytyjska. http://www.fxuk.com/ Z tego co widać to tam jest masa świetnych seriali. 24, Band of Brothers, Brotherhood, Family Guy, NCIS i również Dexter. Ciekaw jestem jak to będzie wyglądało w Polsce.
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: kendzi »

Jest to zdecydowanie plus w kierunku rozwoju sci-fi w polskiej telewizji. Niestety ja nadal uważam, że wyżej wymieniona platforma w całości ma do zaoferowania mniej niż pozostali dystrybutorzy telewizji cyfrowej.
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

@kendzi, no nie wiem. Cyfra ma wiecej tylko Canaly+ i kilka innych (national geographic, hyper, zigzap). HBO nie licze bo bedize dostepne w nce od stycznia

A co do FX, mam nadzieje ze bedzie on tylko w ofercie nki :P
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

To znaczy ja w domu mam cyfre i porównując ilość kanałów i cenę za nie to bardzie mi przypadła do gustu cyfra. Aczkolwiek jak wiadomo oferta kanałowa sie zmienia i za jakiś czas moje preferencje mogą się zmienic.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

jezeli chodzi o cyfre to polecam zakup tunerku fergusona :)
wtajemniczeni wiedza o co chodzi :D
MoszeUsz
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: MoszeUsz »

FX jest od Foxa a więc pewnie Cyfrowy Polsat. FoxLife też najpierw był na rok tylko na CP. Z tymi kanałami od NBC też pewnie będą na rok na wyłączność w n.

I też uważam że n jest najgorsza.
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

@fluid, wystarczy "scrackować" karte i posiada się dostep do całej gamy kanałów Cyfry+ :)

A co do tych kanałów, to oglądałem przez kilka min spocik reklamowy i przyznam, że zapowiada się ciekawie :) BSG, Firefly, Dark Angel, Monk, Dexter, jeszcze inne były, ale zapomniałem jakie :P A to tylko skrawek tajemnicy :P

Ciekawe jest tez to, ze wszystkie urywki seriali, nareszcie(!!) nie mialy lektora, tylko ładne napisiki. Wiem, ze ponoc w AXN na cyfrze mozna wylaczyc lektora, ale nie wiem czy to prawda. Wreszcie bedzie mozna ogladac "dobre seriale, bez lektora". :P
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

kacperski pisze:Wiem, ze ponoc w AXN na cyfrze mozna wylaczyc lektora, ale nie wiem czy to prawda. Wreszcie bedzie mozna ogladac "dobre seriale, bez lektora". :P
Musze to kiedyś sprawdzić u siebie. Było by fajnie jeśli to prawda.
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Jakie szczęście ze się pozbyłem z pokoju tv;( To był błąd:|
Lord_Ace
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Lord_Ace »

Najlepsze że z końcem roku kończą się umowy na wyłączności. Czyli Comedy Central kończy wyłączność w N , HBO dołączy do N i prawdopodobnie do cyfrowego Polsatu. Szykują się zmiany :)
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

Lord_Ace pisze:Najlepsze że z końcem roku kończą się umowy na wyłączności. Czyli Comedy Central kończy wyłączność w N , HBO dołączy do N i prawdopodobnie do cyfrowego Polsatu. Szykują się zmiany :)
Co do HBO pierwsze słyszę ale było by super gdyby dołączyło do Sloneczka
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

A N moze oddac wylacznosc na ComedyCentral. Wcale mi ten kanał do gustu nie przypadł. Puszczają same amerykanskie starocie, ze straszym lektorem dla kompletnych idiotow. Zdarzają się wyjątki, aczkolwiek nie dane mi było ich ogladac :P
Pawel
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Pawel »

kacperski pisze: Ciekawe jest tez to, ze wszystkie urywki seriali, nareszcie(!!) nie mialy lektora, tylko ładne napisiki. Wiem, ze ponoc w AXN na cyfrze mozna wylaczyc lektora, ale nie wiem czy to prawda. Wreszcie bedzie mozna ogladac "dobre seriale, bez lektora". :P
Szczerze mówiąc wątpie w brak lektora. Na prezentacji czy teraz na kanale 21 w N owszem są napisy kiedy reklamują seriale z Universal i Sci Fi Channel ale wiadomo, przy zwiastunach w AXN też są napisy a w samym serialu już lektor.

Chociaż ostatnio czytałem że na kanale testowym Sci Fi jest możliwość wyboru napisów więc kto wie :D.

Ktoś pisał o SG-1 ale ani SG-1 ani Atlantis w polskim Sci Fi nie będzie. Będzie za to BSG.
Natomiast SG-1 od 3 grudnia w AXN Sci Fi.
mareczek82
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mareczek82 »

dodatkowo słyszałem że axn ma dodać kilka nowych seriali.
ja też jestem zadowolony z Sci-Fi zwłaszcza że maja puszczać w piątki filmy własnej produkcji-coś ala hallmark tylko że produkcje na podstawie prozy fantasy i SF, tyle że realizacja na poziomie prawie hollywood i bardzo (ale to bardzo)klimatem nie odbiegające od pierwowzoru-np. diuna jest rewelacyjna, imo lepsza od wersji kinowej Lyncha bodajże.
co do napisów, powiem tak: reklamówki filmów na hallmarku były9newiem czy są nadal bo c+ starzy maja u siebie w pokoju) leciały z niezłym dubingiem ale trnsmisja już była ze średnim lektorem. tak samo zajawki superkina na tvn są w panoramie(co prawda letterbox, ale dobre i to) a lecą potem w 3/4-chlubny wyjątek to ostatnio troja na tvn hd(podobno ma być teraz coraz częściej tak nadawane). pożyjemy zobaczymy. jeszcze niecałe 5 dni.
aż żal że mam zjazd w ten weekend.
mnie cieszy codzienna dawka kryminału na universal(monk i law&order-jeszcze nie oglądałem) do tego czwartkowy wieczór z csi na axn i piatek z Sf na sci-fi. tylko kiedy to wszystko oglądać?
zoolw
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: zoolw »

mareczek82 pisze:tylko kiedy to wszystko oglądać?
Tu się zgadzam w 100%.

A wracając do tematu. Mam "N" od początku, czyli od startu i uważam, że mogła by być troszkę lepszą platformą. Ogólnie nie jest źle, zważywszy, że jest bardzo fajny wybór na pakiety. Można kupić to co sie chce (choć fajnie by było zakupić pojedyncze kanały :lol: ). Z tego co obserwuje telewizja się rozwija, mają własne pomysły i własne kanały a to ma plus. Miałem kiedyś Cyfrę i przyznam szczerze, choć było tego dużo i tak nie było na tyle czasu aby wszystko zobaczyć, a samym C+ się nie wyżyje :D (choć to najlepszy kanał w Polsce). Cieszy mnie to, ze po zakupieniu wszystkich kanałów z filmami (i ewentualnie) muzyką, nie przekroczę rachunku 100zł/m-c (bez VoD) a to już może kusić, jak ktoś nie jest fanem sportu i te kanały go nie interesują :D

Mimo wszystko polecam "N", choć by właśnie ze względu na kanał Sci-Fi :)
Awatar użytkownika
zmora
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: zmora »

Po ramówce widać ,że kanał zapowiada się całkiem ciekawie. Będę miał okazję obejrzeć Battlestar Galactica i FlashGordona
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16 ;)
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

Ale i tak farciarze z Was(Ci z N-ka). A o cyfrze cos mowili?
ja tam pamietam ze nie moglem sie odkleic od sci-fi channel w Kanadzie.
Pawel
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Pawel »

Sci Fi i Universal na razie są na wyłączność w N.

Co do samej platformy to ostatnimi czasy w Cyfrze+ płaciłem ponad 100zł a oglądałem tylko C+ (sport i rzadziej filmy) oraz paczkę AXN.
W N będę płacił (bo na razie mam wszystko za free :D ) 88zł i już widzę że sobie więcej pooglądam niż w C+ i do tego dwie kolekcje VOD gdzie też znajdują się ciekawe filmy i seriale.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ